İçeriğe atla

Cilt bakımında kakaonun şaşırtan faydaları: Yaşlanma karşıtı, leke giderici, onarıcı ve nemlendirici

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Adını Latince “Tanrıların besini” anlamına gelen “Theobromo cacao” kelimesinden alan kakao, binlerce yıldır hem çikolatanın hem de alternatif tıp dünyasındaki şifalı ilaçların eşsiz hammaddesi oldu. Kakao yemişinin özü olan kakao tozu ve kakao yağının bugün sıkça kullanıldığı bir başka alan daha var. Kozmetik ve cilt bakımı dünyası, süper antioksidan ve onarıcı özellikleriyle kakaoyu baştan keşfediyor… Ebegümecigiller ailesinden olan ve ilk olarak Mayalılar tarafından yetiştirilen kakaonun en bilinen özelliği, elbette çikolatanın hammadesi olmasından kaynaklanıyor. Daha çok tropik bir iklime sahip Batı Hindistan, Güney Amerika ve Batı Afrika gibi bölgelerde yetişen kakao ağacı, 15 metrelere ulaşabiliyor. Kakao meyvesi, küçük oval kavunlar şeklinde ve her bir meyvenin içerisinde 20-50 adet tohum bulunuyor. Kakaonun tohumlarından çikolata elde ediliyor, çıkarılan kakao yağı ise hem tıpta hem de kozmetik sektöründe kullanılıyor.

Kakao hakkındaki bazı önemli bilgileri şöyle toparladık:

  • Mayalılar tarafından keşfediliyor. Yetiştiği toprakların süper verimli olması nedeniyle vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir bitki.
  • Aztekler kakaoyu daha çok dini ritüellerde kullanmışlar. Kakaodan güzel tatlı olur diyenler ise İspanyollar. Sütle karıştırarak pek çok tatlı elde ediyorlar.
  • Kakao tohumları aslında oldukça acı. Mayalandıktan sonra kullanıma hazır hale geliyorlar.
  • Kakao ağaçları 4 yaşından sonra meyve vermeye başlıyor ve yılda iki kez meyve veriyor.
  • Kakaonun önce yağı çıkartılıyor. Yağı çıkartıldıktan sonra ise kakao tozu oluşuyor. Bu kakao tozu çikolatanın hammaddesi.
  • Çiğ kakao, feniletilamin içeren yeryüzündeki iki besinden biri. Bu bileşen, kişinin endorfin salgılayarak daha mutlu hissetmesini sağlıyor. Çikolatanın verdiği paha biçilmez mutluluk hissinin nedeni bu :)

Kakaonun içerisinde neler var?

Peki kakaonun bu kadar özel bir bitki olmasının nedeni ne? İçerisinde neler bulunuyor? Hangi maddelerden oluşuyor?
  • Güçlü antioksidanlar
  • Karbonhidratlar
  • Bitkisel protein
  • Potasyum, magnezyum ve kalsiyum
  • A, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), D, ve E vitaminleri ve kafein

Kakaonun faydaları neler?

  • Yüksek antioksidan içeriği nedeniyle başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği ortaya çıkmış.
  • Özellikle saf halinin faydaları oldukça fazla. Bu nedenle çikolata tüketiminde bitter olanları tavsiye ediliyor.
  • İçeriğindeki flavonoid maddesi hücre yenilenmesini destekliyor.
  • Flavonoid maddesi beyne giden sinir hücrelerinin de en önemli ihtiyaçları arasında. Bu açıdan kakao, öğrenme ve hafıza yönünden de oldukça önemli bir besin.
  • İçeriğindeki potasyum nedeniyle stres ve kronik yorgunluğa iyi geliyor.
  • Magnezyum bakımından zengin olması nedeniyle adet ağrısı, kalp çarpıntısı ve enfeksiyon gibi durumlara karşı da oldukça etkili.

Kakaonun cilde faydaları

Gelelim kakaonun cilde olan etkilerine. Bu derece yüksek antioksidan içeren, içeriğinde hücreleri yenileyen pek çok özel bileşene yer veren kakao, elbette cilt sağlığı denince de ilk akla gelen içerikler arasında bulunuyor. İçeriğinde saf kakao ve kakao yağı özü bulunan, sert kimyasallara yer vermeyen güvenilir ürünlerle aşağıdaki faydaları deneyimlemek hayal olmaktan çıkıyor.
  • İçeriğindeki antioksidanlar nedeniyle cilt hücrelerini onarıyor, cilt lekelerinin ortaya çıkmasını önlüyor.
  • Zarar görmüş cilt dokularının yerine yeni cilt hücrelerinin ortaya çıkmasını sağlayarak cildin yenilenmesine katkıda bulunuyor. İçeriğindeki palmitik ve stearik asit ile yaşlanma karşıtı etkisi oldukça fazla.
  • Cilde en çok ihtiyaç duyduğu şey olan suyu tedarik ediyor ve nemli kalmasını sağlıyor.
  • Yüksek sülfür nedeniyle cilde parlaklık veriyor.
  • Kakao, güneşe karşı da şahane bir koruyucu. Güneşten gelen zararlı ışınların cilde zarar vermesini engelliyor, cildi nemlendiriyor.
(Hem onarıcı ve sıkılaştırıcı hem de ton dengeleyici! Cilt bakımında ışıltı veren C vitamini farkını ve ürün seçeneklerini öğrenmek için tıkla!) Tüm bu bilgilerden sonra, eğer cilt bakımı rutinine kakaoyu katmak istersen, sana şahane bir üçlü önerebiliriz. Benton’un kakao serisi güvenle kullanabileceğin 3 şahane ürünü kapsıyor.

Benton Kakao Ekstreli Nemlendirici Tonik: Yüzünü temizledikten sonra kullanabileceğin Benton kakao ekstreli tonik, içeriğindeki kakao ekstresi ve hyalüronik asit ile cildi nemlendirirken sonraki adımlara da hazırlar. Cildin doğal bir ışıltı kazanmasına yardımcı olur.

Kimler kullanabilir? Yağ-nem dengesi zayıf ciltler, mat ciltler, kimyasallara ve strese karşı hassas düşmüş ciltler ve nemsiz kalmış ciltler için tavsiye edilir. Nasıl kullanılır? Sabahları ve akşamları cildi temizledikten sonra, pamuklu bir bezle uygun bir miktar ürünü hafifçe cilde uygula.

Benton Kakao Özlü Nemlendirici Serum: Tonik uygulamasından sonra kullanabileceğin bu özel ürün, içeriğindeki kakao ekstresi ve hyalüronik asit ile oldukça hafif bir nemlendirici serum. Cildin beslenmesinde, yağ-nem dengesinin korunmasında ve dış etkenlerden korunmasında etkili.

Kimler kullanabilir? Matlaşmış ciltler, yağ-nem dengesi zayıf ciltler, eşit bir cilt tonu isteyen ciltler, sertleşmiş ve nemsiz kalmış ciltler, zararlı kimyasallar ve dış etkenlere karşı hassas ciltler ve hafif bir ürüne ihtiyacı olan ciltler için tavsiye edilir. Nasıl kullanılır? Damlalığı kullanarak uygun bir miktar ürünü yüzüne uygula ve eşit şekilde dağıt. Tamamen absorbe olana kadar hafifçe vur. Ürünü serin alanlarda sakla ve doğrudan güneş ışığından kaçın.

Benton Kakao Ekstreli Nemlendirici Krem: Serumun ardından sıra nemlendiricide. Benton kakaolu nemlendirici, zengin kakao ekstresi, hyalüronik asit gibi etkili içeriklerden oluşan formülü ve uygun pH değeriyle cilt dostu bir nemlendirici. Cildin yağ-nem dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur, cildi besler ve cilde ipeksi bir görünüm sunar.

Kimler kullanabilir? Matlaşmış ciltler, yağ-nem dengesi zayıf ciltler, eşit bir cilt tonu isteyen ciltler, sertleşmiş ve nemsiz kalmış ciltler, zararlı kimyasallar ve dış etkenlere karşı hassas ciltler ve hafif bir ürüne ihtiyacı olan ciltler için tavsiye edilir. Nasıl kullanılır? Uygun miktarda içeriği cilt bakım rutininin son aşamasında yüzüne masaj yaparak uygula. Kuru, mat ve lekeli cildinin ihtiyacı belki de “Tanrıların besini”dir, ne dersin? Kuru/nemsiz ciltlere özel diğer müthiş ürün seçenekleri için hemen buraya tıkla!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın