İçeriğe atla

Ünlülerin ışıltılı ciltlerinin sırrını açıklıyoruz! Cilt beyazlatmada az bilinen etkili içerikler ve ürün önerileri!

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Cilt sorunu denince günümüz dünyasının en önemli dertleri arasında cilt tonu koyulukları, ton dengesizlikleri ve hiperpigmentasyon başta geliyor. Bu konuda etkili çözümler sunan belki de tek güzellik trendi ise K beauty, yani Kore cilt bakım ürünlerinden oluşan güzellik rutini. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kore cilt bakım rutini, parlak ve pürüzsüz ciltleri ile öne çıkan dünyaca ünlü isimlerin de favorisi...

Bembeyaz, taze ve parlak ciltleriyle göz alan Koreli kadınların cilt bakımı rutininden doğan Kore cilt bakımı, doğal, güvenilir ve güçlü içeriklerden oluşan pek çok cilt bakım ürününü kapsıyor. Nemlendirici, tonik ve serum gibi ürünler sivilceden kuruluğa, cilt lekesinden yaşlanma belirtileriyle mücadeleye kadar pek çok farklı soruna özel çözümler içeriyor.

Cilt beyazlatma, Kore cilt bakım ürünlerinin en güçlü olduğu alanlardan biri.

Cilt beyazlatma, Kore cilt bakım ürünlerinin en güçlü olduğu alanlardan biri. Birbirinden etkili bileşenlerden ve bitkisel ekstrelerden oluşan cilt beyazlatıcı ürünler, daha beyaz, lekesiz, taze ve genç bir görünüm elde etmek isteyenler için birebir.

Tüm dünyaya hızla yayılan, en başta da Hollywood yıldızlarının favorisi olan bu içeriklerden sen de demek ister misin?

Senin için az bilinen cilt beyazlatıcı ürün içeriklerini derledik.

Aloe Vera

Aloe vera, en çok bilinen cilt bakım ürünü içeriklerinden biri. Nemlendirici ve cilt onarıcı yönleriyle tanınsa da iyi bir cilt beyazlatıcı ve cilt tonu dengeleyici olduğu yeterince bilinmiyor. Şifasının kaynağı yapraklarının içerisinde yer alan jelatinimsi, saydam bitki özü. A, E, C, B1, B2, B12, B3, B6, kolin ve folik asit içeren aloe vera, mineral ve su içeriğinin yüksek olması nedeniyle de mat, cansız ve solgun ciltlere parlaklık veriyor. Cilt tonu dengeleyici özelliğinin mimarları ise A, C ve E vitaminleri. Cilt soyucu özellikte olan bu vitaminler serbest radikallerle savaşarak cilt lekelenmelerini önlüyor.

Ölümsüzlik bitkisi aloe vera hakkında detaylar

Aloe vera içeren tüm ürünlerimiz

Salatalık

Cilt tonunu dengeleyen bir başka bitki ise zaten doğal cilt bakımının olmazsa olmazlarından olan salatalık. Salatalık, kronik cilt sorunlarında rahatlıkla kullanılabilen bir içerik. Kolajen üretimini destekliyor, cildi sıkılaştırıyor ve cilde ferahlık veriyor. Cildin renk tonunu dengelemek ve doğal bir parlaklık elde etmek için salatalık içeren cilt bakım ürünlerinden tercih edilebilir. Çok daha yoğun etki için en etkili yollardan biri güvenilir bir salatalık maskesi.

Mizon Joyful Essence Salatalık Maskesini incele

Portakal

portakalda, tek başlarına önemli birer doğal cilt beyazlatıcı olan C vitamini ve laktik asit yer alıyor

Cildin arınmasını, tazelenmesini çok daha beyaz ve parlak olmasını sağlayan bir başka doğal içerik ise portakal. Bu lezzetli meyvede, tek başlarına önemli birer doğal cilt beyazlatıcı olan C vitamini ve laktik asit yer alıyor. Özellikle güneşin cilde verdiği zararı önlemede oldukça etkili. Bu nedenle cilt beyazlatma ve parlaklık elde etme amacıyla güvenle kullanılabiliyor.

Portakal içerikli doğal ürün önerileri

Limon

Tıpkı portakal gibi limon da içerdiği yoğun C vitamini ile oldukça güçlü bir cilt arındırıcı ve yenileyici. Cildin canlandırılmasında ve pürüzsüzleşmesinde kullanılıyor. İçerisinde yer alan sitrik asit cilt tonunun dengelenmesine, daha beyaz ve taze görünmesine katkıda bulunuyor. Özellikle tonik ve peeling gibi ürünlerde tercih edilebilir.

 

Kojik Asit

Uzak Doğu’da uzun süredir kullanılan kojik asit, Reishi mantarından elde ediliyor. Ciltte melanin, yani kahverengi pigmentlerin üretiminden sorumlu tirozsinaz proteinin işlevini yavaşlatıyor ve cilt koyulaşmasının önüne geçiyor. Cilt rengini açıcı özelliğine eklenen antioksidan işlevi de cilt yenilenmesinde oldukça etkili.

Beyaz dut özütü

Beyaz dut özütü de tıpkı kojik asit gibi melaninden sorumlu tirosinaz proteinin işlevini önlüyor. Cilt rengini açan ürün, koyu lekelerin oluşmasının önüne geçiyor. Cilt bakım ürünlerinde “mulberry” olarak geçen beyaz dut özütü, Mizon’un cilt beyazlatıcı krem ve gece maskesinin en temel içeriklerinden biri.

Mizon Good Night White Sleeping Mask

C vitamini

Cildin sıkı olmasını sağlayan kolajen dokunun üretiminde önemli rol oynayan C vitamini, cilde rengini veren melanosit hücrelerinin düzenlenmesinde de görevli. Genellikle cilt bakım ürünlerinde ascorbyl palmitate, magnesium ascorbyl phosphate ve ascorbic acid olarak geçiyor. Limon ve portakal ekstreli ürünlerde cilt açıcı olarak mevcut.

Phyllanthus Emblica (Hint kivisi)

Bu özel meyve, içerdiği antioksidanlar, antimikrobiyal etki ve C vitamini yönünden zengin olması nedeniyle iyi bir cilt beyazlatıcı ve ton dengeleyici olarak öne çıkıyor. Cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken, hiperpigmentasyonu da azaltıyor. Bunun yanı sıra cildi oksidatif stresten koruması, kırışıklıkları azaltması, melanin üretimini dengelemesi ve cilde ihtiyacı olan nemi vermesiyle de ideal bir ürün içeriği. Cildin ışıltısını arttıran ve kuruluğunu gideren Aromatica Gül Kremi ile bu içerikten bol bol faydalanmak mümkün.

Laktik Asit

Laktik asitli ürünler özellikle hassas cildi olan ve hafif bir ürüne ihtiyaç duyanlar için oldukça ideal. Ekşi sütten elde edilen laktik asit, bir alfa hidroksi asit olarak cildin aydınlatılmasında oldukça etkili. Ciltte hafif bir soyucu etki yaratarak cildi yeniliyor ve melanin üretimini baskılıyor. Melanin üretimini azaltması nedeniyle laktik asit içeren ürünleri güneşten korunarak kullanmak oldukça önemli.

Mizon Kuruluk Karşıtı Nemlendirici & Yatıştırıcı Esans

Eğer senin de gündeminde cilt tonunu dengelemek, bunun için de cilt beyazlatıcı ve ışıltı artırıcı bir ürün kullanmak varsa, bu içerikleri içeren ürünlere göz atabilirsin.

Çok daha fazla cilt beyazlatıcı/ton dengeleyici ürün için hemen tıkla!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın