İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Pürüzsüz, Sağlıklı Bir Cilt İçin Yüze Nasıl Peeling Yapılır?

Ebru Nida Koc 26 Jun 2024 0 yorum

Peeling, eksfoliasyon, asitler, kimyasallar... Bu kelimeler sana ilk başta biraz ürkütücü gelebilir, değil mi? Ama endişelenme! Doğru bilgiyi edindikten sonra, bu terimlerin ardında yatan büyülü dünyayı keşfedecek ve daha sağlıklı, ışıl ışıl bir cilde kavuşacaksın.

Kozmetik ürünler ve teknikler hakkında bilgi sahibi olmak, etkili bir cilt bakım rutini oluşturmanın altın anahtarı. İşte bu yüzden buradayız; seni adım adım bilgilendirerek bu yolculukta rehberin olacağız!

Hazırsan, harika bir cilt için ilk adımı birlikte atalım!

Kısaca Eksfoliasyon Nedir?

Tek bir cümlede özetlemek gerekirse eksfoliasyon, cildin üst tabakasındaki ölü hücrelerin, kir ve yağın arındırılması için yapılan bir işlemdir. Cildin yenilenmesine ve canlanmasına yardımcı olur.

Cildin doğal olarak her 30 günde bir ölü deri hücrelerini dökerek yeni hücrelere yer açar. Bazen ölü hücreler tamamen dökülmez. Bu durum kuru, pul pul dökülen alanlara ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir. Eksfoliasyon bu durumu önlemede bir numaralı yardımcın olabilir!

Peeling Yapmak Neden Önemlidir?

En baştan başlayalım mı? Cildimiz doğal olarak ölü deri hücrelerini dökerek temizler. Epidermis (cildin en dış tabakası), en alt tabaka olan bazal tabaka olarak bilinen tabaka olmak üzere beş tabakadan oluşur. Yeni hücreler sürekli olarak üretildiğinde, yaşlı hücreler tabakalar boyunca yukarı doğru itilir. Bu süreç, sadece yüzünde değil bütün vücudunda gerçekleşir.

Yaşlanma ile birlikte, bu döngü yavaşlar. Gençlikte, vücut hızlı bir şekilde yeni cilt hücreleri üretir. Ancak 30'lu yaşlara geldiğimizde, hız yaklaşık olarak 28-45 güne düşer, daha sonra 40'lı ve 50'li yaşlarımızda 45-60 güne kadar aralanır. Yaş aldıkça cildinin yardımcı bir ele ihtiyacı oluyor, işte burada peeling rutinlerimiz devreye giriyor.

En İyi Peeling Türü Hangisidir?

Peeling ikiye ayrılır: Kimyasal ve Fiziksel Peeling. Hangisinin en iyisi olduğu tamamen cilt tipine bağlı. Karar vermen için bu ikisini biraz daha detaylı açıklayalım. 

Fiziksel Peeling

Fiziksel peeling, genellikle bir fiziksel ovucu, yüz bezi, yüz fırçası, lifli eldiven, kuru fırça, dermaplaning, hatta jilet gibi düşünebileceğin birçok ürün/alet sayesinde gerçekleşebilir- yani ölü deriyi fiziksel olarak temizlemek için kullandığın herhangi bir şey!

Peki ya negatif yanları? Cildini sert, aşındırıcı malzemelerle ovmanın her zaman nazik olmadığı ve bazı durumlarda cildine bile zarar verebileceği bir gerçek. Yüz peelingi ile sık sık ovalamak, cildinin doğal koruyucu yağlarından yoksun kalmasına neden olabilir. Büyük ya da uygun olmayan partiküllere sahip scrub’lar cildin için uygun olmayabilir. Bundan dolayı fiziksel peeling yaparken bilinçli uygulamaya dikkat et!

Kimyasal Peeling'ler

Kimyasal peelingler tam olarak adlarının çağrıştırdığı gibidir: Cilt katmanlarını soyabilmek için genellikle Alfa hidroksi asitler (AHAlar), Beta hidroksi asitler (BHAlar) veya enzimler gibi kimyasallar kullanan bir cilt bakımı tedavisidir.

Bu işlem neredeyse hemen taze, parlak ve genç bir cilt görünümü ortaya çıkarır. Uzun vadede de etkileri gözlemlenir.

Önerdiğimiz En İyi Kimyasal Peeling Ürünleri

Kimyasal peeling’e bir şans vermek istiyor ama nereden başlayacağını bilmiyor musun?

Bu ürünlere bir göz at deriz!

1- Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid 

Eğer cilt bakım ve Kore kozmetiğe ilgiliysen muhtemelen AHA’yı duymuşsundur. AHA’ların birkaç örneği:

  • Şeker kamışından elde edilen glikolik asit
  • Sütte bulunan laktik asit
  • Bademlerden elde edilen mandelik asit
  • Portakal-limon gibi narenciye meyvelerinde bulunan sitrik asit
  • Elma içinde bulunan malik asit

%7 oranında Glikolik asit (AHA) içeren özel formüllü Village 11 Factory Relax Day Aha Exfoliating Body Lotion Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid, kimyasal peeling etkisiyle cildi ölü deri hücrelerinden arındırarak beyaz noktaları arındırmaya yardımcı olur ve cilt dokusunun daha yumuşak ve ışıltılı görünmesi için çalışır. Bu ürün, ciltte oluşan beyaz nokta ve pürüzlere karşı formüle edilmiş ve cildi nazik ama etkili bir şekilde eksfoliye ederek cilt lekelerine karşı savaşıypr, daha eşit bir cilt tonu elde edilmesine katkı sağlıyor.

 

2- Village 11 Factory Relax Day Aha Exfoliating Body Lotion

Yüzümde olduğu gibi koltuk altımda da renk eşitsizlikleri var, çilek bacaklarım ve sırt sivilcelerim, kuru ayak tabanlarım var diyorsan bu ürün tam sana göre.  Village 11 Factory Relax Day Aha Exfoliating Body Lotion, vücudu dirsek, diz ve topuklarda biriken ölü deri hücrelerinden arındırır ve daha canlı ve pürüzsüz bir cilt görünümüne katkıda bulunur. %12 oranında AHA ve Hyaluronik asit içeren Village 11 Factory Relax Day Aha Exfoliating Body Lotion, her geçen gün daha da pürüzsüz ve esnek bir cilt dokusu elde etmek için ideal!

Cildine Peeling Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Buraya kadar okuduysan umarız ki düzenli peeling yapmaya seni ikna etmişizdir. Ama hala kafanda soruların varsa biraz da faydalarından bahsedelim.

  • Ölü deri hücrelerini temizler: Bu da dolaylı olarak daha eşit bir tona ve dokuya sebep olur.
  • Gözenekleri temizler: Sadece o da değil, gözenek görünümünü de azaltır.
  • Sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Temiz ve tıkanık olmayan gözenekler, daha az sivilce üretebilir.
  • Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır: Peeling yapınca cildinin mat ve kuru görünmesine neden olabilen ölü deri hücrelerini temizlemiş olursun. Bu, altında daha sağlıklı, daha genç görünen bir cildin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.
  • Daha yumuşak, daha pürüzsüz bir cilt sağlar.

Peeling Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

Genel olarak konuşmamız gerekirse, hangi sıklıkla peeling yapmak tamamen kullandığın peeling türüne ve cilt tipine göre değişir. Peeling’ler cilt bakımında çift aşamalı temizliğin hemen ardından gelir!

Cilt tipine uygun olarak bu grafiğimizi inceleyebilirsin. Cilt tipini bilmiyorsan blog yazımıza göz atmayı unutma!

 

Haftada Bir Kere

Haftada İki Kere

Haftada Üç Kere

Kimyasal Eksfoliasyon

Fiziksel Eksfoliasyon

Kuru ya da Hassas Cilt

X

X

 

X

 

Yağlı Cilt

 

X

X

X

Karma Cilt

X

X

X

X

Olgunlaşmış Cilt

X

X

 

İnsanlar her gün yaklaşık 500 milyon cilt hücresi kaybederler, bu da ölü derinin oldukça hızlı bir şekilde birikmesine neden olabilir. Birçok kişi haftalık eksfoliyasyonun yeterli olduğunu düşünür, yeni başlayanlar için iyi bir başlangıç noktası diyebiliriz. Fakat cildini en iyi sen tanıyorsun, eğer haftada 2-3 kere kaldırabilir diyorsan bu senin için ideal olabilir. Yine de aralıklarla başlayıp zamanla artırmak da bir seçenek 😊 Cildin AHA ve BHA’lara karşı hassassa, BSA gibi daha nazik formüllere yönelebilirsin. K-Beauty'de seçeneklerin sonsuz! Öte yandan, fiziksel yöntemler haftada birden fazla kez kullanmak için fazla aşındırıcı olabilir. Cildini gözlemlemeyi, neye ihtiyacı var anlamaya çalışmayı unutma!

 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün