İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Kuru ve Çatlamış Dudaklar İçin Kore Dudak Bakım Rutini

Ebru Nida Koc 27 Jun 2024 0 yorum

Günlük yaptığın makyajda, ister ofiste geçireceğin sıradan bir gün olsun ister cesur kırmızı dudaklarla geceyi geçir, dudak makyajı, makyajın son sihirli dokunuşu! Makyajla geçirdiğin uzun günün sonunda ise hepimizin ortak bir derdi var: Yorgun bir cilt! Peki böyle zamanlarda cildine gösterdiğin bakımı dudaklarına da gösteriyor musun? 

Cildimizin geri kalanına kullandığımız nemlendiriciler, kremler, maskeler ve serumlar ikinci doğamız haline gelmişken, sence de dudaklarımız ayrı bir bakımı eşit derecede hak etmiyor mu? Kuru ve çatlamış dudakların bir adım önüne geçmek için yazımızı okumaya devam et!

Dudaklarım Neden Bu Kadar Kuru ve Çatlak?

Dudaklarımızın gün içerisinde sürekli olarak sıcak güneş ışığı, rüzgar, kuru hava ve aşırı soğuk hava gibi etkenlere maruz kalması kaçınılmaz. Liste sadece kontrol edemediğimiz çevresel faktörlerden ibaret değil, günlük yaşam tarzlarımızı; yeme, içme, diş fırçalama gibi aktiviteleri de içerir. Bu nedenle, çatlamış dudakların cinsiyet ve yaşı yok.

"Cildim kuru değilken neden dudaklarım kuruyor?" diye düşünüyor olabilirsin. Dudaklar, ciltteki diğer bölgeler gibi yağ bezlerine sahip değil, bu yüzden çabuk kuruyup çatlayabiliyorlar. Ayrıca, nem eksikliği de bu konuda suçlu olabilir. Kış aylarında nem oranının düşmesiyle veya yazın güneşin kavurucu etkisiyle dudaklarımız kuruyabilir ve çatlayabilir. Bu yüzden dudaklarını sürekli nemli tutmak ve güneşten korumak önemli! Unutma, nemli dudaklar her zaman mutlu dudaklardır!

Kurumuş, Çatlamış Dudaklar Nasıl Bakım Yapılır? 

Mevsim, yaşın ve cinsiyetin ne olursa olsun, çatlamış dudaklar her an karşımıza çıkabilir. Hatta çantanda sürekli dudak nemlendiricisi taşıyıp kullanıyor ama yine de dudakların çatlayıp pul pul dökülüyor olabilir.  Ama iyi bir haberimiz var, çözümü oldukça basit! 3 adımda yumuşacık nemli dudaklara nasıl sahip olabileceğini yazımızın devamında öğrenebilirsin. 😊

Kurumuş ve Çatlamış Dudaklar İçin Dudak Bakım Rutini

Eğer K-Beauty dünyasıyla tanışıksan cilt bakımını ne kadar ciddiye aldıklarını biliyorsundur. 10 adımlı cilt bakımı, alışılagelmişin ötesinde yenilikçi bileşenler (salyangozlu, nemlendiriciler gibi)... İşler böyle olunca dudak bakımlarının da etkileyici olacağı kaçınılmaz. Peki    neden Korelilerin uyguladığı dudak bakımı tercih etmelisin?

  • Birincisi, eğer takip edersen, pullu, kuru dudaklara çok daha uzun süreli bir çözüm bulmuş olursun.
  • İkincisi, sadece üç adımdan oluştuğu için takip etmesi oldukça kolay.

Hadi bu üç adımı inceleyelim 😊

1. Hafif Bir Dudak Peelingi

Yüz (hatta vücut) peeling’leriyle tanışık olduğunu umuyoruz (eğer değilsen eksfoliasyon ile ilgili yazımıza buradan bakabilirsin!). Ancak iş dudaklara gelince bütün kimya değişiyor. Dudaklarının kendini yenileme hızı çok yüksek olduğundan eski ve ölü cilt hücreleri yüzeyde daha çok birikir. Seçeceğin peeling cilt tipinden bağımsız olduğu için tamamen kişisel tercihine kalmış (sadece sürerken yememeye çalış!) Dudaklarına peeling yaparak sonrasında uygulayacağın diğer yıldız ürünlerin etkisini artırmış olursun.

Dudak scrubları sadece gün boyunca biriken dudak balmı ve ruj gibi ürünlerden ölü deri hücrelerini temizlemenin harika bir yolu değil, aynı zamanda dudaklarını sağlıklı ve elastik tutmaya da yardımcı olabilir. Ancak biliyorsun ki her şeyin fazlası zarar, haftada 1-2 kere yapman yeterli olacak.

2. Dudaklarını Nemlendir

Dudak bakımının başrolü olan dudak nemlendiricilerinin bir tanıtıma ihtiyaç duymadığını tahmin ediyoruz.

Gün boyunca düzenli olarak dudak balmı uygulayarak dudaklarını en optimal nem seviyelerini koruyabilirsin, ne kadar sıklıkta uygulayacağın ise sana kalmış. Ne kadar sık neme ihtiyaç duyduğunu hissedersen o kadar sık uygulayabilirsin. Aynı zamanda diğer dudak ürünlerini uygulamayı da kolaylaştırır.

Dudakları besleyen, nemlendiren ve koruyan dokusu hijyenik tüp formu ve zararlı bileşen içermeyen formülüyle gönül rahatlığıyla tercih edilen bir lip-balm deneyimi için Benton Honest Honest Lip Balm’a göz atabilirsin!

3. SPF'li Dudak Balm'ı Kullanın

Yüzümüzü her gün güneşten korumak için güneş kremi sürüyoruz (hatta iki saatte bir yenilediğini umuyoruz!) peki ya kağıt inceliğinde olan dudaklarımız? Çoğumuz dudakları güneşe karşı korumayı unutuyoruz.  

Gördüğün gibi dudaklarına bakım yapmak oldukça kolay! Bu basit ve etkili rutinle dudaklarını yeniden canlandırıp onlara hak ettiği sevgiyi gösterebilirsin.

 

 

 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün