İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Justin Beauty'den AHA & BHA Rehberi

Justin Beauty Ekibi 16 Jul 2024 0 yorum

Cilt bakımında doğru ürünleri seçmek, sağlıklı ve parlak bir cilt için hayati önem taşıyor desek abartmış olmayız. Tüm etken maddeleri bilmek, cildimize neyin iyi geldiğine karar vermek oldukça meşakatli bir iş olabilse de biz bu yükü almak için buradayız! 

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AHA ve BHA asitleri; daha iyi bir cilt görünümüne sahip olmak amacıyla kullanılan organik bileşikler arasında yer alıyor ve uygun kullanım ile cildimizde büyük fark yaratıyor. Peki, AHA ve BHA nedir? Hangisini kullanmalıyız? Hadi gel, bu mucizevi bileşenleri ve cildimiz için olan faydalarını birlikte keşfedelim.

Öncelikle AHA ve BHA Nedir?

AHA’yı cildin en dış katmanında, BHA’yı cildin alt katmanlarında rol oynayan düzenleyici asitler olarak düşünebilirsin.

AHA, cildin yüzeyinde çalışarak ölü deri hücrelerini çözen ve daha parlak, pürüzsüz bir cilt ortaya çıkaran ve suda çözünen bir asit. Daha çok cilt pigmentasyonu tedavisinde etkili. En yaygın AHA türleri arasında:

  • glikolik asit, 
  • laktik asit 
  • ve mandelik asit bulunur.

AHA'lar genellikle kuru, güneş hasarlı veya yaşlanmış ciltler için önerilir. 

BHA ise yağda çözünebilen bir asit, bu sayede gözeneklerin derinliklerine nüfuz ederek yağı ve ölü deri hücrelerini çözer. Bu özellik, BHA'yı özellikle yağlı veya akneye eğilimli ciltler için etkili kılar. Cilt bakımında en yaygın kullanılan BHA türü ise sadık dostumuz salisilik asit! 

Hangisini Kullanmalıyım?

Her üründe olduğu gibi AHA ve BHA seçiminde de, cilt tipimiz ve cilt sorunlarımız belirleyici rol oynuyor. Kuru ve hassas ciltler için AHA, cildin nem seviyesini artırırken aynı zamanda ölü deriyi cildinden arındırır. Yağlı ve akneye eğilimli ciltler için ise BHA, gözeneklerde biriken fazla yağı ve kirleri temizleyerek daha net bir cilt görünümü sağlar. Eğer cildin karma ise, her iki asidi de belirli bölgelerde kullanabilirsin. Bir de kimi üründe AHA ve BHA’yı aynı anda görebilirsin, şaşırma! Her ikisi de doğru oranlarla formüle edildiyse, cildinin belki de en büyük dostu olabilirler!

Hem AHA'yı hem de BHA'yı Kullanabilir miyim?

Evet, AHA ve BHA'yı birlikte kullanabilirsin. Ancak, bu asitlerin güçlü etkilerini düşünerek dikkatli olmalısın. Hatırlatmalıyız ki AHA ve BHA, farklı cilt sorunlarına hitap eder. AHA kullanımı cildi yeniler ve daha genç bir görünüm kazandırır. BHA, gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunu engeller ve ciltteki fazla yağı kontrol altına alır. Eğer cildinde bu problemleri birlikte gözlemliyorsan, hem AHA hem BHA kullanabilirsin. 

Fakat AHA ve BHA kullanımında dikkat etmen gereken bazı önemli noktalar var. Merak etme, senin gibi bir cilt bakım pirinin zorlanacağı şeyler değil! Biz yine de hatırlatalım: İçeriğinde AHA ve BHA bulunan ürünlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, ciltte reaksiyon yaratmamak için bu ürünleri gece kullanmak. Akşamları yatmadan önce cildini tonik yardımıyla temizledikten sonra AHA veya BHA içeren ürünleri uygulayabilirsin. Bu, ürünlerin cildine daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlar ve gündüzleri güneşe karşı hassasiyet riskini azaltır. 

Peki rutininde AHA ve BHA varsa, ne olmamalı? Kimi zaman göz ardı edilen bu konu belki de en önemlisi. Cildini yormamak ve cilt bariyerine zarar vermemek için aşağıdaki bileşenleri AHA ve BHA ile aynı cilt rutininde kullanmaktan kaçınmalısın:

  • Vitamin C
  • Retinol
  • Benzoyl peroksit
  • Taneli fiziksel peeling ürünleri

AHA ve BHA kullanırken dikkat etmen gereken diğer önemli nokta ise (her zaman ve her yerde olduğu gibi) güneş korumasıdır. Bu maddeler cildi daha hassas hale getirdiği için, bu ürünleri kullanırken mutlaka UVA ve UVB koruması sağlayan iyi bir güneş koruyucu kullanmalısın. Özellikle BHA içerikli ürünleri kullananların, güneşe çıkmadan önce mutlaka, mutlaka ve mutlaka güneş kremi uygulaması gerekmektedir. Bu konuda öncelikle Village 11 Factory Daily Mild Sun Fluid SPF50+ PA++++ ardından Village 11 Factory Daily Fresh Sun Stick SPF50+ PA++++ yardımına koşacaktır.

En Çok Satan AHA Ürünlerimiz

Senin gibi cilt bakım sevdalılarının en sevdiği AHA ürünlerimiz:

AHA'nın Temel Faydaları
  • Cildi yenileyerek ölü deri hücrelerinden kurtulmayı kolaylaştırır. 
  • Hiperpigmentasyon sağlayarak güneş ışınlarından gelecek olası hasarı azaltır.
  • Kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltır. 
  • Cilt dokunu iyileştirerek seni daha parlak bir cilde kavuşturur. 
En Çok Satan BHA Ürünlerimiz

Senin gibi cilt bakım sevdalılarının en sevdiği BHA ürünlerimiz:

BHA'nın Temel Faydaları
  • Cildinde derinlemesine temizlik sağlar. 
  • Siyah noktalarının azalmasına ve gözeneklerinin sıkılaşmasına yardımcı olur. 
  • Cilt üzerinde daha pürüzsüz bir görüntü yaratır. 

Artık AHA ve BHA hakkında yeterli bilgiye sahipsin. Geriye cilt tipine göre ihtiyacını belirlemek kalıyor. Soruların için Justin Beauty ailesinin her zaman yanında olduğunu unutma! 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün