İçeriğe atla

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Kepek problemi en yaygın saç derisi sorunlarının başında geliyor. Siyah giymeyi bir işkence haline getiren kepeklenme son derece sinir bozucu bir durum, hele ki işin içine kaşıntı da eklenince… Saç bakımı yaparak gözümüz gibi baktığımız saçlarımızda da görünebilen kepekler, fiziksel bir problem olmanın yanı sıra özgüvenimizi dahi etkileyebiliyor. İyi haber şu ki; kepek, çözümü olan bir sorun. Hiç merak etme, kepekten kurtulmak için dikkat etmen gereken her şeyi seninle paylaşacağız!

Kepek Neden Olur?

Saç derimiz devamlı olarak kendini yeniliyor. Bu yenilenme döngüsü bozulduğunda, ölü deri hücreleri birikip kepek oluşumuna yol açıyor. Kepek neden oluşur sorusunun tek bir cevabı yok. Fakat en etkili nedenler şunlar:

  • Seboreik dermatit,
  • Bağışıklık düşüren çeşitli hastalıklar,
  • Yanlış saç bakım ürünleri kullanma,
  • Sağlıksız beslenme düzeni,
  • Ani sıcaklık düşüşü,
  • Yoğun stres faktörü

Seboreik dermatit bir çeşit deri rahatsızlığı olduğundan yağlı deride kabuklanmalar meydana geliyor. Bağışıklık sistemini etkileyen çeşitli rahatsızlıklar da saç kepeği oluşumuna yol açabiliyor. Bu gibi sorunlar yaşıyorsan öncelikle doktora danışmanı tavsiye ederiz. Bunun dışında yanlış şampuan kullanımı, kepek oluşumunu tetikleyen faktörler arasında çok önemli bir yere sahip. Biriken ölü derileri, doğru bir şampuan ile arındırmak gerekiyor. B vitamini ve Çinko içermesi açısından yetersiz öğünler, saç derisini kurutan soğuk hava ve vücudumuzu birçok açıdan etkileyen stres faktörü de kepek oluşumunu hazırlayan sebeplerden.

Doğru Şampuan Seçimi

Kepek sorunu ile savaşıyorsan, bu problemi ortadan kaldırmaya yönelik aktif içerikler barındıran, doğru bir şampuan seçmelisin! Bu şampuanı destekleyen diğer saç bakım ürünleriyle de özlediğin sağlıklı, capcanlı ve parlak saçlara kavuşabilirsin. Bu konuda senin için iki farklı seri önerimiz var.

Aromatica Rosemary Scalp Scaling Shampoo - Biberiye Özlü Saç & Saç Derisi Şampuanı

Yağlı saç ve saç derisi problemlerine karşı Aromatica bir numaralı yardımcın! Kepek ile savaşmaya yardımcı olan bu şampuan birbirinden özel içeriklerden oluşuyor. Aromatica Rosemary Scalp Scaling Shampoo doğanın en büyük mucizelerinden biri olan biberiye özü içeriyor. Geleneksel kaynatma yöntemi ile elde edilen özler etken maddelerini koruduğundan saç derisi ve saçlar üzerinde müthiş etkili. Kepek ve kaşıntı problemleriyle vedalaşmaya hazırlan!

  • Formülü, biberiyeye ek olarak çam iğneleri, zencefil, yer paskalyası, fesleğen, kişniş, kekik yağları ile zenginleştirilmiştir.
  • İçeriğindeki biotin ve pantenol saç derisini besleyip güçlendirir, saçların sağlıkla uzamasına yardımcı olur.

Aromatica Rosemary Hair Thickening Conditioner - Biberiye Yağı Saç Bakım Kremi

Biberiye, pantenol ve biotin’in müthiş uyumuyla geliştirilen bu saç kremi, ince telli, zayıf saçlar ve yağlı saç derisi için son derece ideal! Saç kremlerini saç derisinden uzak tutmaya alışkın olabilirsin ama Aromatica Rosemary Hair Thickening Conditioner, silikon içermeyen formülü sayesinde saç derisi üzerinde bile kullanılabiliyor. %92 oranında doğal içeriklerle geliştirilen bu saç kremi, %40 biberiye yaprağı özü içeriyor!

  • Saçları nemlendirirken ağırlaştırmaz, saç telleri hafifler, parlar ve neme doyar.
  • Saçların dolaşmasını engeller, kabaran saçları yatıştırır.

Aromatica Rosemary 3-1 Treatment - Biberiye Özlü 3'ü 1 Arada Saç Bakım Kremi

Saçların için daha yoğun bir bakım istiyorsan, bakman gereken ürün Aromatica Rosemary 3-1 Treatment! Hassaslaşan saç derini ve yıpranmış saç tellerini besleyip onaran bu saç bakım kremi, saç derisini güçlendirmek için de ideal!

  • Saç derisinin kan dolaşımını desteklerken saç tellerini besleyip yumuşatır.
  • Biberiye yaprağı özü başta olmak üzere %92,7 doğal içeriklerle üretilmiştir.

Aromatica Rosemary Root Enhancer - Saç Güçlendirici Tonik

İnanması güç ama gerçek, Aromatica Rosemary Root Enhancer %99,5 oranında doğal içeriklerden oluşuyor! Yağlı saç derisini rahatlatıp şımartmakla kalmıyor, saç köklerini de güçlendiriyor. Özlediğin sağlıklı, ışıl ışıl saçlar için günde iki defa kullanman yeterli.

  • Biberiyeye ek olarak biotin ve pantenol içerir.
  • Saç ve saç derisi için yararlı içerikleri bir araya getirerek hem saç derini rahatlatır, hem de saçlarını besleyip güçlendirir.

Aromatica Rosemary Scalp Scrub - Saç Derisine Özel Peeling

Saç peelingi kavramına uzaksan, bu ürünle bir an önce tanışman gerek! Kepek, kaşıntı, ağırlık ve daha pek çok saç derisi sorununa karşı etkin bir mücadele sağlayan Aromatica Rosemary Scalp Scrub, saç derisinin sebum dengesini sağlamaya yarıyor. Bu sayede saç derisi ölü hücrelerden arınıp derin bir nefes alıyor!

  • Formülü EWG onaylı olup %96 oranında doğal içeriklerle geliştirilmiştir.
  • Biberiye, kişniş, kekik gibi içerikler saç derisini besler, ölü deniz tuzu ise nazikçe arındırır.

Kepekten kurtulma yolunda ilerlerken inceleyebileceğin bir seri daha var! Kepek problemi ile etkin bir biçimde savaşan Aromatica Tea Tree Purifying serisi de kesinlikle incelenmeye değer ürünlerden oluşuyor.

Aromatica Tea Tree Purifying Shampoo - Aromatica Çay Ağacı Özlü Arındırıcı Şampuan

Saç derisinin sebum dengesini sağlamak, kepek ile olan savaşında dikkat etmen gereken ilk nokta! Çay ağacı yağı, LHA, biotin ve pantenol içeren bu çok özel şampuan, saç derisindeki yağı kontrol altına almak ve kaşıntıyı gidermek için ideal. Saç derini rahatlatıp canlandırmak ve saç tellerini de besleyip nemlendirmek için Aromatica Tea Tree Purifying Shampoo mükemmel bir seçim!

  • Çay ağacına ek olarak geleneksel kaynatma yöntemiyle elde edilen perilla yağı, dulavrat otu, zufa otu, papatya ve çemen otu ekstresi içerir.
  • %100 doğal içeriklerle geliştirilmiştir.

    Aromatica Tea Tree Purifying Tonic – Çay Ağacı Özlü Arındırıcı Tonik

    Saç toniği, saç derisindeki yağlanmayı kontrol altına almaya yardımcı olan bir süper destek! Üstelik bununla da kalmıyor, kaşıntılı saç derisini rahatlatıyor, yatıştırıyor ve besliyor. Aromatica Tea Tree Purifying Tonic ferahlatıcı ve tazeleyici etkisiyle saç derisine canlılık katıyor. Kullanımı ise son derece pratik, sadece saç derine püskürt ve masaj yap!

    • Çay ağacı, biberiye, nane, lavanta, peripella gibi içeriklerle çok amaçlı bir bakım sağlar.
    • %98 oranında doğal içeriklerle üretilmiştir.

    Tüm Saç Derisi Problemlerin İçin Justin Beauty Yanında!

    Justin Beauty olarak saç bakımı ve saç derisi problemlerine karşı en etkili ürünleri seninle buluşturuyoruz. Saç temizliği oldukça kompleks bir konu ve yalnızca kepek değil, her türlü saç ve saç derisi problemi özel bir ilgiyi hak ediyor. Sağlıklı bir saç derisi ve dirençli, canlı saçlar için vakit kaybetmeden diğer saç bakım ürünlerimize göz atabilirsin!

    Yorum yapın

    Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

    Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

    Justin Beauty
    Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
    Gelince Haber Ver
    this is just a warning
    Giriş yapın