İçeriğe atla

Daha genç ve sağlıklı bir görünüm için göz çevresi bakımı: Doğru bilinen yanlışlar ve merak edilen soruların cevapları

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Yaşlanma belirtilerinin yüzde kendini ilk göstermeye başladığı yerlerden biri göz çevresi. Önce ince kırışıklıklar, ardından da derin çizgiler şeklinde ortaya çıkan bu belirtiler, her ne kadar bol kahkahalı bir hayatın izleri de olsalar, yüz ifademizin yaşlı ve yorgun görünmesinde oldukça etkili. Oysa sadece bazı göz bakım püf noktalarına dikkat ederek çok daha sağlıklı, parlak ve sıkı bir göz çevresi ile yaşlanabiliriz. Göz çevresinin, yüzümüzdeki en ince deriye sahip alan olması nedeniyle aslında en çok bakıma ihtiyacı olan bölge olduğunu söyleyebiliriz. İnce çizgiler, kaz ayakları, derin kırışıklıklar, göz torbalanmaları ve göz altı morlukları gibi en çok şikayet edilen sorunlar da yine bu bölgeyle ilgili. Yeterince nem almayan, alerjik ve kuru göz çevresi, yüz bölgesinin daha erken ve daha şiddetli belirtilerle yaşlanmasına sebep oluyor. Bu noktada, öncelikle göz çevresi bakımında ısrarla sürdürdüğümüz yanlış uygulamalardan söz etmekte fayda var.

Göz çevresi bakımında en sık yapılan yanlışlar nelerdir?

Göz çevresini sık sık ovalamak, çekiştirmek ve sertçe kaşımak

Eğer gözlerini sürekli olarak ovuşturuyor, göz çevresini sertçe kaşıyıp çekiştiriyorsan, kırışıklık ve çizgiler meydana çıktığında şaşırmamalısın. Aynı durum, nemlendirici krem ya da serum kullanırken de nazik olmayı gerektiriyor. Sert bir uygulama yerine, parmak uçlarının hafif hareketleriyle cildinin kremi absorbe etmesini sağlamalısın. Bu şekilde cildini koruyabilir, yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilirsin.

Makyajla uyumak

Göz makyajını gereğinden çok daha uzun bir süre ciltte tutmak, hatta ve hatta makyajla uyumak, göz çevresine verebileceğin en büyük zararların başında geliyor. Bu nedenle önce yağ bazlı, ardından da su bazlı bir temizleyiciyle (ki Koreliler buna çift aşamalı temizlik diyor) bu bölgeyi iyice temizlemelisin. Ağır ya da hafif olsun fark etmez, uzun süreli makyaj gözlerinin enfeksiyon kapmasına yol açabileceği gibi yaşlanmayı da hızlandırır.

Cildi susuz ve nemsiz bırakmak

Eğer su içmiyor, bununla da yetinmeyip nemlendirici de kullanmıyorsan, cildinin, özellikle de göz çevresinin erken yaşlanmasına şaşırmamalı. Gün içerisinde bol bol su içmek ve göz altına uygun içerikte, cildin nem dengesini koruyan bir göz kremi kullanmak ışıl ışıl bir görünüm için olmazsa olmaz.

Uykusuzluk

Göz altlarının şiş, göz çevresinin kırışık ve sağlıksız görünümünde en büyük nedenlerden biri de uykusuzluk. Uykusunu almayan, düzenli bir uyku rutini olmayan bir kişinin parlak bir göz çevresine sahip olması imkansız. Günde ortalama 7 saat uyumaya dikkat etmeli, özellikle geceleri hücre yenilenmesinin gerçekleştiği 11 ile 3 saatleri arasında uyuyor olmaya özen göstermelisin. Göz çevresinin sağlıklı görünümünde bu püf noktalarının etkisi büyük. Bir diğer önemli etken ise etkili bir göz çevresi bakımı. Derinin ince yapısı nedeniyle, herhangi bir göz bakım kremi ya da serumu göz çevresinde çok daha hızlı emiliyor. Bu durumun bir madalyonun iki yüzü gibi etki ettiğini söyleyebiliriz. Eğer kullandığın cilt bakım ürününün içeriğinde ağır ve zararlı maddeler yoğunlukta ise, göz çevren çok hızlı bir şekilde zarar görebilir. Ama eğer hafif yapıda ama güçlü bir içerik kullanırsan, kısa süre içerisinde göz çevrende gözle görülür bir değişiklik olacağını unutmamalısın. Göz çevresi, çok farklı yaş grupları için çok farklı ihtiyaçlara sahip olabilir, ancak kesin olan bir şey var ki, erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek ve ışıl ışıl bir görünüme sahip olmak için 20’li yaşlardan itibaren göz çevresi bakımına başlamak gerekiyor. Göz çevresi bakımına nasıl ve nereden başlayacağını bilmiyorsan, aşağıdaki bilgilere mutlaka göz at! En çok merak edilen 5 soruyu, senin için özel olarak seçtiğimiz ürün önerileri eşliğinde yanıtladık…

Normal yüz kremi ile göz kremi arasında ne fark var? Yüz nemlendiricisini göz çevreme de sürebilir miyim?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, göz çevresindeki deri yüzüne oranla çok daha ince ve narin. Bu da daha fazla özen ve dikkat demek. Ek olarak göz altı morlukları, şişlikler, halkalar ve torbalanmalar gibi bu bölgeye has pek çok cilt sorunu var. Bu nedenle sadece göz çevresine özgü ihtiyaçlar ya da sorunlar için formüle edilmiş güvenilir içeriklerden kullanmak oldukça önemli. Yani sorumuzun cevabı hayır, ayrı bir göz kremi mutlaka şart. Önerimiz: Kullanması süper pratik bir tüp krem olan Mizon collagen power sıkılaştırıcı göz kremi, içeriğindeki yoğun kolajen ile kırışıklık ve ince çizgiler için ideal. Göz çevresi elastikiyetini korumanın yanı sıra cildi en etkin şekilde nemlendiren bu göz kremi, yapay koku ve renklendirici içermemesi nedeniyle de oldukça güvenilir. Göz çevrene az miktarda ve masaj yaparak uygulayabilirsin.

Göz kremini göz çevresinde tam olarak nereye uygulamalıyım?

Göz kremini gözünün tam altına, (göz pınarlarına çok yaklaşmamak suretiyle) ve elmacık kemiği boyunca saç çizgisine kadar sürebilirsin. Yine benzer şekilde gözlerinin üst kısmına, yani kaşlarının altındaki bölgeye de göz kremi sürerek tüm göz bölgesinin nemlenmesini sağlayabilirsin. Bu esnada göz çevrende yer alan kırışıklık ya da kaz ayaklarının üzerine doğrudan uygulama yapmayı da unutma. Önerimiz: İşte kolaylıkla uygulayabileceğin bir başka göz maskesi. Mizon Hyalüronik Asit göz altı maskesi, nemi etkili bir şekilde koruyan hyalüronik asit sayesinde göz çevresindeki kuru cildi koruyor ve nemlendiriyor. Temas ettiği bölgede yoğun bir bakım sağlayan maske, cildi tahriş etmeden sıkılaştırıyor ve ferahlatıcı bir nem bariyeri oluşturuyor.

Kırışıklık sorunum yok, yine de göz kremi kullanmalı mıyım?

İnce çizgiler ve kırışıklıklar, şimdilik(!) temel sorunun olmayabilir. Ancak kuruluk, şişlik, hiperpigmentasyon ve göz altı morluğu gibi daha farklı bir göz çevresi cilt problemi yaşıyor olman olası. Önceliğin nedir bundan yola çıkarak sana en uygun göz kremini seçebilir, göz bakımına bir an önce başlayabilirsin. (Örneğin göz altı morlukları için niacinamide, şişlikler için kafein, nem için hyalüronik asit içeriği gibi...) Önerimiz: İşte sadece kırışıklık için değil, göz altına ışıltı ve parlaklık katmak amacıyla da kullanabileceğin harika bir göz çevresi ürünü: Heimish Bulgarian Rose göz maskesi. Hydrogel yapraklar şeklinde oluşturan bu göz maskesi, kırışıklık ve ince çizgilere karşı cilde destek olurken cildin ışıltı kazanmasında da etkili rol oynayan bir yapıya sahip. Üstelik %100 çevre dostu ve suda çözünebilir bir maske. Cildini temizleyip duruladıktan sonra, kutu içinden çıkan spatula yardımıyla aldığın bandı göz altına, tercihen losyon uygulaması sonrası yerleştir. 20-30 dakika sonra bandı cildinden ayır ve banttan geriye kalan esansın absorbe olması için parmak uçlarıyla masaj yap.

Göz kreminin etkilerini ne zaman görmeye başlarım?

İster yüz ister göz çevresi olsun, herhangi bir cilt sorunu ya da ihtiyacına yönelik bakımın düzenli olması önemli. Aralıklı kullanacağın kremlerin etkisi çok daha az olacaktır. Eğer göz bakımını her gün düzenli bir şekilde gerçekleştirirsen, bir kaç aya kalmadan değişimleri gözlemleyebilirsin. Önerimiz: Düzenli kullanımda çok etkili bir göz kremi olan Mizon salyangoz özlü göz kremi, içerdiği zengin salyangoz özü ile cildin yenilenmesine ve göz çevresindeki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor. Anti-aging, ince çizgiler, cilt sıkılaştırma ve göz altı koyu halkalar için süper bir destek.

Göz çevresi bakımını desteklemek için başka neler yapabilirim?

Söylemesi uygulamasından kolay olsa da, en büyük tavsiyemiz bütünsel sağlığına dikkat etmen! Koyu halkalar, şişlikler ve ince çizgiler, cildinin nem ve uyku ihtiyacından kaynaklanıyor olabilir. Tuzlu yiyeceklerden, kahve, alkol ve şekerden uzak durarak, iyi uyuyarak, bol su içip uygun bir göz kremi kullanarak göz çevresi bakımını dört bir koldan destekleyebilirsin. Göz çevresi bakımında süper etkili diğer ürünlerimize göz atmak ister misin? O halde göz çevresi bakımı için tıkla! Daha fazla bilgi için Göz çevresine bakım 20’li yaşlarda başlar yazısına tıklamayı unutma!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın