İçeriğe atla

Cilt Beyazlatmada En Etkili İçerikler

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Cilt beyazlatma gerçekten mümkün mü? Cilt beyazlatıcı kremler, maskeler gücünü hangi içeriklerden alır?

Pamuk Prenses’i hatırlamayan var mı? Herkes en az bir kez dinlemiştir o masalı ve en az bir kez Pamuk Prenses’in yerinde hayal etmiştir kendini. Gelin hayallerimizdeki ışıltılı, ton eşitsizlikleri olmayan, daha aydınlık ve masalsı cilde nasıl kavuşabileceğimize beraber bakalım!

Cilt tonu koyuluğunun ve ton eşitsizliklerinin birçok sebebi var elbette. Peki bizi cilt beyazlatma ürünlerine yönlendiren bu sebepler nelerdir? Önceliği bizi var eden genetik yapımıza verelim. İkinci sırayı ise özellikle yaz aylarında oldukça maruz kaldığımız, güneşten gelen ultraviyole A ve ultraviyole B ışınlarına verebiliriz. Sivilcelerimizden geriye kalan hiperpigmentasyondan (koyu renkli cilt lekeleri) da zaten “Sivilce Nasıl Geçer? Sakin Ol, Mücadele Başlıyor!” yazımızda bahsetmiştik. Stres faktörleri, aşırı kafein ve sigara tüketimi, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı da başlıca etkenler arasında sayılabilir. En etkili cilt beyazlatma yöntemi nedir dediğini duyar gibiyiz. Cildinin beyaz olmasını engelleyen fizyolojik sebep aşırı melanin üretimi… Sorunun çözümünde de melanine odaklanmak doğru bir başlangıç olur. Melanin üretimini azaltmak ve cilt tonunu düzenlemek için birçok formülasyon hazırlanıyor. Cilt beyazlatıcı kremler, serumlar, maskeler… Her konuda olduğu gibi bu konuda da en doğal olanlarını tercih etmek cildin için daha sağlıklı bir yaklaşım. Peki hangi bitki özleri ya da doğal maddeler bu konuda bize yardımcı olabilir?

Cilt beyazlatma için en popüler içerikler

Elma

Her mevsim bulabileceğimiz bir meyve olan elmanın Pamuk Prenses masalındaki yerini biliyorsun, peki ya cildimizi pamuksu bir beyazlığa kavuşturabileceğini de biliyor muydun? Elma özü, melanin üretimini azaltıcı etkisi ile cilt beyazlatmaya büyük katkı sağlarken, mineral ve vitaminler yönünden zengin içeriğiyle cildin doğal yapısının korunmasına da destek olur. Ayrıca içeriğindeki AHA gibi doğal asitlerle cilde peeling etkisi sağlar.

İnci Tozu

Ve sırada geleneksel Çin tıbbında uzun yıllardır kullanılan ve etkinliği birçok kez kanıtlanmış doğal bir içerik: Pearl powder yani inci tozu. Ultraviyole ışınların vücuda emilimini engellerken, melanin üretimini yavaşlatarak hiperpigmentasyon oluşumunu azaltır. Bu iki önemli etkinin yanı sıra yüksek aminoasit kaynağı olması sebebiyle sağlıklı cilt yapısının oluşumuna destek olur.

Niacinamide

Niacinamide güneş ışınlarının oluşturduğu lekelerin onarılmasında oldukça etkili. Özellikle aknelerin oluşumundaki iltihaplanma sırasında cildin lekelenmesinde rol oynayan hücresel mekanizmaları duraksatarak leke oluşumunun önüne geçiyor. Kore’de cilt beyazlatıcı özelliğinden dolayı en popüler içeriklerden biri olan niacinamide, sadece beyazlatıcı/ton dengeleyici ürünlerde değil, diğer birçok üründe de karşımıza çıkıyor. Bunun sebebi cildin doğal ışıltısını ortaya çıkaran bir yapısı olması. Cildin sağlıklı bir bariyer oluşturmasına katkıda bulunuyor ve cildi destekliyor.

Acem Dutu

Şimdi ise seni dutgillerden bir bitki özüyle tanıştırmak istiyoruz: Broussonetia extract. Ülkemizde acem dutu olarak da bilinen bu bitkiden hazırlanan ekstreler ciltte melanin oluşumunu engelleyerek, cildin daha beyaz ve hafif görünmesini sağlar.

Pantethine

Özellikle güneşten ve aknelerden kaynaklanan cilt lekelerinin giderilmesinde en çok kullanılan doğal maddelerden biri olan Pantethine ise, cildin elastikiyetinin artmasına ve böylece sağlam & sağlıklı bir cilt yapısının oluşmasında önemli katkılar sağlar.

Meyan Kökü

Sıcak yaz günlerinde adını sıkça duyduğumuz meyan kökünün Kore cilt bakım ürünlerinin cilt beyazlatma formülasyonlarında bulunduğunu biliyor muydun? Licorice extract, içeriğinde bulunan “glabradin” adlı etken madde sayesinde melanin üretimini baskılayarak hem oluşmuş cilt lekelerinin renginin açılmasını sağlar hem de yeni cilt lekelerinin oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.

Acerolia Extract

En az meyan kökü kadar etkili ve güçlü bir diğer bitki özü ise acerolia. İçeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde melanin oluşumunu engelleyerek cildinin daha beyaz olmasını sağlar. Hiperpigmentasyonlu ciltlerde ise cilt tonunun dengelenmesine yardımcı olur

 

Arbutin

Antioksidan etkisi ve mor rengiyle dikkat çeken yaban mersininin en doğal cilt beyazlatıcı maddelerden biri olan Arbutin kaynağı olduğunu duymuş muydun? Arbutin cildin yenilenmesi sürecinde tirozinaz enzimini baskılayarak yeni gelen cildin daha lekesiz ve aydınlık olmasını sağlar.

Pirinç

Doğu mutfağının vazgeçilmezi olan pirinçten hazırlanan ekstreler de aynı etki mekanizmasıyla çalışıyor ve içeriğinde bulunan PABA maddesi güneşe karşı koruyucu etkisiyle cilt lekelerinin oluşumunu engellerken, içeriğindeki allantoin maddesi güneş yanıklarının azaltılması ve cilt onarımına yardımcı olur.

Galactomyces

Son yıllarda cilt beyazlatmada oldukça popüler olan doğal maddelerden biri de Galactomyces adını verdiğimiz maya mantarları. Galactomyces’in keşfedilme hikayesi de oldukça ilginç: Bir fabrikadaki işçilerin, ağır el işçiliği yapmalarına rağmen harika ellere sahip olduğu fark ediliyor ve bunun sebebi araştırılıyor. Sonrasında, işledikleri maddenin içinde bulunan galactomyces mayasının ellerin daha yumuşak ve ışıltılı kalmasını sağladığı anlaşılıyor. Galactomyces, ölü deri hücrelerinin yumuşakça atılmasını sağlarken cilt tonunun düzenlenmesine yardımcı olur. Vitamin, mineral ve amino asit yönünden zengin olmasıyla da cildin sağlıklı bir şekilde yenilenmesini sağlar.

Glutathione

Aslında kendi vücudumuzda ürettiğimiz bir protein olan, Uzak Doğu’da ise bir süredir cilt beyazlatma için kullanılan glutathione bilinen en güçlü antioksidanlardan. Cildinde serbest radikalleri etkisiz hâle getirerek cilt lekelerinden korurken, melanin üretimini azaltarak cildini beyazlatır. Ayrıca ünlülerin cilt beyazlatma sırrı olarak da biliniyor.

Cnidium officinale extracte

Son olarak cilt beyazlatma konusunda etkinliği kanıtlanmış, Kore topraklarında yetişen Cnidium officinale extract'tan bahsedelim. Tirozinaz enzim inhibitörü aktivitesiyle melanin üretimini azaltarak etki eden bitki özü, hiperpigmentasyonun giderilmesinde oldukça umut vaat ediyor.

Cildimizi etkili bir şekilde beyazlatmak için başvurabileceğimiz en etkili içerikleri olabildiğince listelemeye çalıştık. Listemizde yer alan içerikler hakkında detaylı bilgi almak istersen ya da cilt beyazlatmaya yardımcı diğer içerikleri keşfetmek istersen İçerik Ansiklopedisi'ne göz atabilirsin. Cildin için en iyi sonuçları veren içerikleri seçmek cildini iyi tanımaktan geçiyor. İçerikleri incele, dene-yanıl ve sana en uygun olanları bul...

Cilt lekelerine dair blog yazımızı okumak istersen seni böyle alalım.

En etkili cilt beyazlatma ürünlerini keşfedin

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın