İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Argan yağı ile sağlıklı ve dayanıklı saçlar: Sana özel arganlı saç bakım ürünleri

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Afrika’dan tüm dünyaya yayılan, başta cilt ve saç olmak üzere tüm vücut için müthiş faydaları olan argan yağı, kozmetik dünyasının en değerli bitkisel yağlarından biri. Zeytinyağına oranla 3 kat daha fazla E vitamini içeren, antioksidan ve sebum azaltıcı özellikler gösteren bu şifalı yağ hakkında en çok merak edilen bilgileri bir araya getirdik. Özellikle son 10 yıldır gündemde olan argan yağı, bin bir marifet içeriğiyle en çok tüketilen bitkisel güzellik ürünleri listesinin başına yerleşti. Antioksidan içeriğiyle ciltteki tahriş ve deformasyonlara, onarıcı etkisiyle yara ve çatlaklara, yaşlanma karşıtı olmasıyla kırışıklık ve sarkmalara iyi gelen, cildi besleyen ve nemlendiren bu özel yağ, saç bakımı denince de ilk akla gelen bitkisel ürün. Tek başına kullanımının yanı sıra şampuanlara, saç bakım kremlerine ve yağ karışımlarına da dahil olan argan yağı için ömürlük bir saç dostu diyebiliriz.

Argan yağı nedir?

Ana vatanı Fas'ın güneybatısında bulunan kireçli topraklar. Ortalama 200 yıl ömrü olan Argania spinosa ağacının meyvelerinin çekirdeklerinden elde ediliyor. İçeriğinde bolca E, A, F ve C vitamini, cildi ve saçı besleyen omega 3 esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar bulunuyor. Argan yağının çıkarılma yöntemi oldukça geleneksel. Bunun için öncelikle ağacın meyveleri kurutuluyor, ardından bu meyvelerin iç kısımları kavruluyor. Taş değirmenlerde öğütülen ve su katılan kavrulmuş arganlar nazikçe yoğrulmaya başlanıyor. İşte bu aşamada ortaya çıkan macunun üstünde biriken altın renkli yağ, argan yağı.

Argan yağı faydaları

Argan yağının faydaları oldukça fazla. Özellikle cilt ve saça faydalı ürünlerin çoğunda argan yağı bulunuyor. Cildi nemlendiriyor, yağ dengesi sağlıyor ve kolay emilen bir yağ olması nedeniyle de oldukça seviliyor. Faslı kadınlar yıllardır Afrika güneşinden korunmak için onu tercih etmekte. İçeriğindeki yoğun E vitamini sayesinde hem güçlü bir nemlendirici görevi görüyor hem de E vitaminin yağ çözücü bir antioksidan olması nedeniyle cildin su tutma kapasitesini iyileştiriyor. Sedef ve gül hastalığına iyi geldiği, ciltteki sebum miktarını düzenlemesi nedeniyle akne tedavisinde etkili olduğu belirtiliyor. Antienflamatuar olması, hem yaralarda hem de cilt enfeksiyonlarına karşı kullanılabilmesini sağlamış. Yaşlanma karşıtı, çatlak giderici, güneş koruyucu, nemlendirici… Saymakla bitmiyor.

Argan yağı ve saç bakımı

Argan yağı denince belki de ilk akla gelen saç bakımındaki etkin rolü. Zengin içeriği ile saçları beslediği, güçlendirdiği, saçların daha sağlıklı uzamasını sağladığı biliniyor. Özellikle saç diplerine iyi gelmesi, saçın çok daha canlı, parlak ve sağlıklı olmasını sağlamasıyla bir çeşit süper güç olduğunu söyleyebiliriz.

 

Argan yağının saça faydaları

  • İçeriğindeki E vitamini, omega 9 ve omega 3 ile hem saç diplerini hem de saç tellerini besliyor, saçın daha gür olmasını sağlıyor.
  • Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor.
  • Saç derisini nemlendirerek kepek oluşumunun önüne geçiyor.
  • Saçların çok daha bakımlı, parlak ve canlı görünmesini sağlıyor.
  • Boyalı saçlara bakım yapıyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller yıpranmış saçların tekrar canlanması için birebir.
  • Sık fön çektiren ya da saçlarını düzleştirenler için ideal. Saçın hem güneşin zararlı etkilerine hem de ısıya karşı korunmasını sağlıyor.
  • Saç dökülmesini önlemede çok etkili bir bakım yağı.
  • Özellikle uzun saçlarda koparak dökülmelerin önüne geçmeye yardımcı oluyor.
  • Saçın taranmasını ve şekil almasını kolaylaştırıyor.

Argan yağlı saç bakım ürünleri

Saç bakım rutinine ekleyeceğin argan yağı içeren birbirinden etkili şampuan, saç kremi, maske ve esanslarla yukarıdaki muhteşem özelliklerden sen de faydalanabilirsin. Bu yolda öncelikle organik argan yağı içerdiğinden emin olduğun, güvenilir ve kaliteli markaların ürünlerine göz atmayı unutmamalısın.

Saçların çok daha güçlü ve parlak olsun, hızlı uzasın, kolay kolay kırılmasın diyorsan argan yağı içeren ürünleri mutlaka denemelisin! Bitkilerin gücü büyüleyici değil mi? Diğer bitkisel içerikler için tıkla: Biberiye ile doğal saç bakımı Cilt bakımında yeşil çay: Sıkılaştırıcı, yaşlanma karşıtı, leke giderici

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün