İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Yüz Kızarıklığının Sebeplerini Öğren!

Justin Beauty Ekibi 07 Oct 2024 0 yorum

Yüzümüz bazen sanki kırmızı alarm verir. Hani utanırsın, gergin olursun ya da aniden bir sıcak basar ve yüzünün al al olduğunu fark edersin. İşte o anlardan bahsediyoruz! Bazen bu kızarıklıklar sadece duygularından ya da sıcak havadan kaynaklanmaz. Kırmızı alarmın farklı anlamları ve aksiyon alınması gereken sebepleri olabilir. Şimdi birlikte keşfedelim, yüzündeki bu renk oyunlarının perde arkasında neler varmış!

Yüz Kızarıklığının Yaygın Nedenleri Nelerdir?

Yüz kızarıklığı sadece utanmak ya da sıcak basmasıyla sınırlı değil. Maalesef bazen cildin alerjik bir reaksiyon gösterebilir, belki rozasea ya da akne tetikleyicidir, ya da hava değişimlerinden etkileniyor olabilirsin. Yüz kızarmasının en yaygın sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Ergenlik, hamilelik gibi hormonal değişim süreçleri
  • Ani hava değişimleri
  • Bazı ilaçların yan etkileri
  • Stres
  • Şeker ve tansiyon
  • Alerjiler
  • Rozasea gibi cilt hastalıkları

Yani kısacası, yüz kızarıklığı çok yönlü bir durum. Ama merak etme, ne kadar yaygın sebepler varsa, çözüm yolları da bir o kadar var!

Cilt Problemleri ve Yüz Kızarıklığında Akne ve Rozaseanın Rolü Nedir?

Cilt Problemleri ve Yüz Kızarıklığında Akne ve Rozaseanın Rolü Nedir?

Bir sabah kalktın, cildin kendince bir drama yaratmış, alnında ya da yanaklarında o rahatsız edici kızarıklıkla karşı karşıyasın. Peki bu, akne mi, yoksa rozasea mı? İkisi de cildin en sık karşılaşılan sorunlarından ve yüz kızarıklığına ciddi anlamda neden olabiliyorlar. Rozasea’yı aknelerden ayıran belirgin bir özelliği var. Rozasea, yanak ve burun çevresinde kendini gösteren, kalıcı kızarıklıklarla tanınır. Uzun süredir yüzünde misafir ettiğin kızarık bir bölge varsa, şişkinlik yerine gerginlik hissediyorsan bu Rozasea olabilir. 

Akneler genellikle şişkinlik ve ağrıyla kendini belli eder. Aknenin doğuşunda rol oynayan iltihap, seni durumdan haberdar etmek için kırmızı alarm verir diyebiliriz!

Alerjik Reaksiyonlar ve Yüz Kızarıklığı

Çoğu gıda alerjisinin kendini belli etme yöntemlerinden biri bedeninde oluşan kızarıklıklar olabilir. Bu kızarıklıklar yüzünde de sahne alabilir, kaşınabilir, rahatsız bir his yaratabilir. Böyle bir durum yaşadığında mutlaka bir uzmana danışmanı tavsiye ederiz. 

Alerjik reaksiyona sebep olan sadece gıdalar değil. Cilt bakım ürünleri de bazen aynı etkiyi yaratabilir. Yeni bir krem aldın, heyecanla sürdün ve o da ne? Yanaklarında kızarıklıklar belirdi. İşte bu alerjik reaksiyon! Cildin hassas olabilir ya da bazı içeriklere karşı tepkili olabilir. Parfümler, bazı kimyasallar ya da cilt bakım ürünleri cildini anında alarma geçirebilir. Yani alerjik reaksiyonlar yüz kızarıklığına en büyük katkıyı sağlayan sebeplerden biri. Bir ürünü kullanmaya başlamadan önce cildinin küçük bir bölümünde deneme yapman faydalı olabilir. 

Çevresel Faktörler ve Yüz Kızarıklığı

Hava durumu bile cildin üzerinde söz sahibi! Soğuk, sıcak, rüzgar ya da güneş ışınları... Hepsi cildini etkileyip kızarmasına neden olabilir. Özellikle ani hava değişimlerinde cildin bu duruma hemen tepki verebilir. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir mekana girdiğinde cildin sanki ateş almış gibi kızarabilir. Uzun saatler güneşe maruz kalan yüzünün günün sonunda kıpkırmızı olduğuna da şahit olmuşsundur! Çevresel faktörlerin cilt üzerinde nasıl oyunlar oynadığını keşfetmek aslında cildine nasıl bakman gerektiği konusunda da ipuçları veriyor. Cildine uygun, temiz içerikli bir güneş kremiyle hava koşullarına karşı koruma sağlayabilirsin! 

Cosrx-Aloe Soothing Sun Cream SPF50 PA+++

Cosrx’un bu güneş kremi cildi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı korurken, Aloe yaprağı ekstresiyle cildine tam anlamıyla şefkat gösterir. Aloenin doğadan gelen o müthiş gücüyle cildin hem nemlenir hem de yatışır. Üstelik bu krem cildinin nem bariyerini güçlendirip nem kaybını önler. Bu şekilde cildinde oluşan kızarıklığa kapsayıcı bir bakım ve koruma sağlayabilirsin.  

İlaç ve Kozmetik Ürünlerin Yüz Kızarıklığı Üzerindeki Etkisi

Kızarıklığa yatkın cildinin bu alarmı neden vermiş olabileceğini öğrendin. Bu alarmın kapatma tuşu elbette var! Yüzündeki hassasiyetin azalması ve cilt bariyerinin güçlenmesi için tavsiyelerimize kulak ver!

Benton - Centella Cica Gel

Benton’un bu yatıştırıcı jeli cildine %80 oranında Centella asiatica ekstresi ile yumuşacık bir dokunuş yapar. Tahriş olmuş, yorgun cildine "Ben buradayım, birlikte hallederiz!" diyerek yardımcı olur. Yüzünde kızarıklık olmasından rahatsızsan bu jel kahramanın olabilir. Hipoalerjenik ve hafif asidik yapısıyla cildini incitmeden nemlendirir, besler ve kızarık bölgelerde yumuşak bir rahatlama sağlar. 

Abib - Heartleaf Essence Calming Pump

Cildin mi irite oldu, kızarıklık mı baş gösterdi? İşte Abib Heartleaf Essence, tam da burada devreye giriyor. Doğal anti-inflamatuar etkisiyle cildini yatıştırırken, sana ışıltılı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Bu yatıştırıcı ve parlaklık verici öz, gücünü doğanın kalbinden gelen o mucizevi Heartleaf’ten alıyor. %80.59 Heartleaf özü sayesinde cildini yatıştırıp, kızarıklıkları hafifletmeye yardımcı oluyor. 

Üstelik Abib'in bu ödüllü ürünü, makyaj öncesi mükemmel bir baz oluşturur ve cildinin pul pul dökülmesini engeller. Kısacası, cildini sakinleştirip doğadan gelen gücüyle şımartmak için harika bir seçim! Hafif yapısı sayesinde hızla emilir ve cildinde yapış yapış bir his bırakmaz, bu yüzden gündüz ya da gece rahatça kullanabilirsin. 

Benton - Heartleaf Toner

Bu yatıştırıcı ve gözenek sıkılaştırıcı tonik, cildine %80 Heartleaf özüyle şefkatle sarılır ve kırmızı alarm veren cildinde ferah bir hava estirir! Cildini yatıştırıp, o istenmeyen kızarıklıkların görünümünü hafifletirken Tanen kompleksi sayesinde cilt tonunu dengelemeye de yardımcı olur. Gözeneklerin görünümünü sıkılaştırır, böylece cildin daha pürüzsüz ve taze görünür. İçindeki Hyalüronik asit ve Sodyum PCA ile cildini derinlemesine nemlendirir, dolgun ve canlı hissettirir. Hassas ciltler başta olmak üzere, her cilt tipi için uygun bu toniği mutlaka kullan! 

Cildine hak ettiği özeni gösteren ürünler olduğu kadar, sana uygun olmayacak seçenekler de piyasada çokça karşına çıkabilir. Bazı ilaçlar ve kozmetik ürünler yüzünde istemediğin tepkilere yol açabilir. Özellikle cilt üzerinde hassasiyet yaratan ya da yan etki olarak kızarıklık yapan ilaçlar mevcut. Kozmetik ürünlerde ise, içeriklere dikkat etmek çok önemli. Sadece "moda" diye aldığın bir serum ya da krem, cildinde tam tersi etki yaratabilir. Her ürünün her cilt tipi için uygun olmadığını hatırlamakta fayda var.

En önemli kriterlerden biri de, ürünlerin güvenilir ve doğal içeriklerden oluşuyor olması. Temiz formüllerle tasarlanan cilt kızarıklığına özel ürünleri mutlaka incele. Ferah ve yenilenmiş bir cilt için rutinine en uygun seçeneği bulacağından eminiz!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün