İçeriğe atla

Yüz bakımında aloe vera kullanmanın 10 faydası

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Aloe vera yapraklarının bugün cilt bakım ürünlerinde en çok kullanılan doğal içeriklerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Güçlü bileşenlerden oluşan jelimsi yapısı, pek çok cilt sorununa iyi gelen, cildi yatıştıran ve nemlendiren bir özellik gösteriyor. Üstelik bu müthiş bitki, bundan çoook uzun yıllar önce Kleopatra’nın güzellik reçetesinin de bir parçası olmuş. Güneş yanıklarına, küçük kesik ve sıyrıklara, tahriş ve kızarıklıklara şifa veren aloe vera, aynı zamanda çok etkili bir cilt bakım kremi işlevi de görüyor. Aloe verayı yüzüme sürersem ne olur, cildime nasıl etki eder dersen, işte aşağıda senin için önemli bilgiler… Çok daha fazla bilgi ve ürün önerisi için: “Ölümsüzlük bitkisi aloe vera ve faydaları” yazımızı okumayı unutma!

Tüm cilt tipleri için eşsiz bir nemlendirici

Aloe vera, diğer nemlendiriciler gibi ciltte ağır bir his bırakmıyor ve cilt tarafından hızlıca emiliyor. Kuru ve pul pul dökülen ciltlere çok iyi geldiği gibi yağlı ve akneye yatkın ciltler için de çok etkili. Bunun nedeni ise hafif dokusu ve tam %99 oranında sudan oluşan güçlü içeriği.

Tahriş olmuş cildi yatıştırır

Aloe vera jelinin güneş yanığı, döküntü, enfeksiyon, kızarıklık ve kaşıntı gibi nedenlerle tahriş olmuş cilt için çok etkili bir yatıştırıcı olduğunu ve soğutma özelliği taşıdığını biliyor muydun? Bu özellikleri aslında onu hassas ciltler için de çok etkili bir cilt bakım ürünü haline getiriyor. Özellikle sıcak havalarda yüzünde iltihap, akne ve sivilce gibi sorunlar yaşayanlar için son derece faydalı olan aloe vera jeli, yaz cilt bakımı denince olmazsa olmaz bir bakım ürünü.

Yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olur

Erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek adına aloe vera içeren yüz kremlerinden tercih edebilirsin. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan E ve C vitamini ve beta karoten içeriyor. Bildiğin gibi cildimiz yaşlandıkça elastikiyetini kaybediyor. Zamanla ağız kenarında gülümseme çizgilerimiz, göz çevresinde kaz ayaklarımız ve boynumuzda sarkmalar beliriyor. Aloe vera, cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olan yaşlanma karşıtı bileşenlerden oluşuyor. Yüz bakımında aloe vera özlü krem ya da jel kullanmak, nemin korunmasını destekliyor, cilde parlaklık veriyor, cildin elastikiyetini artırarak cilt hücrelerinin onarılmasına yardımcı oluyor.

Sivilce ve cilt lekeleri ile savaşır

Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri sayesinde cildinden akneleri uzak tutmanda en büyük yardımcılardan biri. Sivilcelerin ana nedeni olan bakterilerin ciltte birikmesini önlerken, var olan sivilcelerin iyileşme sürecini de hızlandırıyor. Elbette sivilce üzerine aloe vera jel sürerek ondan kurtulamazsın, ancak cildinin bütününe düzenli olarak uygulayacağın aloe vera özlü ürünlerle bu sorunun önüne geçebilirsin. Aloe vera, cilt hücrelerini onarıcı özelliği sayesinde sivilcelerden geriye kalan izlerin ve cilt lekelerinin tedavisinde de oldukça etkili. 

Göz altı morluklarına ve yüz şişliğine iyi gelir

Yüzde en çok yaşanan sorunlardan biri de koyu renk halkalar ve şişlik. Sabahları, özellikle de uykumuzu alamadığımız zamanlarda, şiş bir yüz ve sevimsiz göz altı morluklarıyla uyanabiliyoruz. Üstelik bu halkalar söz konusu olduğunda genelde umutsuz hissediyoruz, çünkü çözüm bulamıyoruz. Ancak bu konuda da aloe veraya güvenebilirsin. Bu tür cilt tonu dengesizlikleriyle mücadele eden antioksidan ve E vitamini içeriklere sahip olan aloe veranın soğutma etkisi de şişlik sorununa iyi geliyor. Özellikle geceleri göz etrafına uygulayacağın jel, cildine çok ama çok iyi gelecek!

Aloe verayı yüzünde kullanmanın 3 yolu

  • Nemlendirici, yatıştırıcı ve esans destekleyici

Aromatica Organik Aloe Vera Jeli, yüzüne güvenle sürebileceğin, hem nemlendirici hem de esans destekleyici olarak kullanabileceğin bir ürün.
  • Kızarmış cildin hızla yatışmasında, cildin daha sağlıklı hale gelmesinde ve etkili şekilde nemlendirilmesinde güçlü bir yardımcı.
  • Formülünün cilt için güvenli olduğu EWG sertifikası ile tescilli. Vegan Society tarafından onaylı %100 vegan.
  • Hafif yapılı formülü renksiz ve cilde hemen karışacak şekilde tasarlanmış.
  • Uygun miktarda içeriği yüzünü nemlendirmek ve yatıştırmak için kullanabileceğin gibi, cilt bakım rutininde esans ve nemlendirici basamakları arasında, ince bir tabaka olarak uygulayabilir, bakım rutinini güçlendirebilirsin.
Aynı amaçla kullanabileceğin bir başka güvenilir jel de Benton Aloe & Propolis İçeren Cilt Yatıştırıcı Jel. %80 aloe ve propolis içeren formülüyle, irite olmuş cildin yatışmasına, akne izlerinin solmasına ve cilt tonunun daha ışıltılı hale gelmesine yardımcı oluyor. Temizlenmiş yüze ve boyun bölgesine uygun miktarda, masaj yaparak uygulayabilirsin.
  • Yüz bakım maskesi

Aloe vera jelinin nemlendirme özelliğinden çok daha etkin bir şekilde faydalanmak istiyorsan, jeli gece yatmadan önce yüzüne sürebilirsin. Bu şekilde etkili bir uyku maskesi yapmış olursun. Eğer etkili bir kağıt maske arayışındaysan, Mizon Joyful Time Essence Aloe Maskesi’ni tavsiye ederiz. İçerdiği aloe ve “nem jel matrisi” teknolojisi sayesinde cildi anında nemlendiriyor, hassas ciltlerin yatışmasına destek sağlıyor. Uygulama için temizlenmiş yüze, tercihen tonik uyguladıktan sonra, göz ve ağız boşluklarına dikkat ederek maskeyi yerleştir ve maskeyi uyguladıktan 10-20 dakika sonra da çıkar.

  • Güneş koruyucu

Organik aloe vera, güneşten zarar görmüş cildin rahatlamasında, beslenmesinde ve nemlenmesinde de oldukça güçlü bir yardımcı. Güneşin UVA ve UVB ışınlarının cilde zararlı etkilerine karşı kullanabileceğin Cosrx Aloe Soothing Sun Cream, ciltte beyaz bir görünüm bırakmadan etkin bir güneş koruması sağlıyor. Güneş ışınlarını cildinden yansıtarak güneşin zararlı etkilerini engelliyor, daha sağlıklı bir güneş koruması deneyimi sunuyor. Nemlendirme, koruma, onarma ve canlandırma süper güçleri aloe vera ile bir arada! Tüm ürünlerimize göz atmayı sakın unutma > aloe vera içeren ürünler!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın