İçeriğe atla

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Yeşil çay, doğanın bizlere cömertçe sunduğu nimetlerden biri! Çay yapraklarının fermantasyon işlemi geçirmemesi, yani taptaze çay yapraklarının kendisi olan yeşil çaya, çayın en doğal hali diyebiliriz. Üstelik antioksidan zengini yapısı nedeniyle faydaları saymakla bitmiyor. Ciltten saça, vücut sağlığından ruh sağlığına… O, hem soframızdan hem de cilt bakım rutinimizden eksik etmememiz gereken gerçek bir mucize.

Yeşil Çay Nasıl Tüketilmeli?

Yeşil çayı demlemenin en sağlıklı yolu, önceden kaynatılmış bir bardak suyun içerisine bir çay kaşığı eklemekten geçiyor. Birkaç dakika boyunca demlenmeye bırakılan yeşil çayın biraz soğuduktan sonra içilmesi öneriliyor. Dikkat! Yeşil çay zararları ile ünlü değil ama yine de yeşil çayı fazla bekletmek, yapılmaması gereken en büyük hatalardan. Çayın renginin olması gerekenden daha fazla koyulaştığını düşünüyorsan, o yeşil çayı içmemen daha doğru bir karar. Aynı şekilde hamile ve emziren annelerin de doktorlarıyla görüşmeden yeşil çayı tüketmemesi şart.

Yeşil Çayın Sağlığa Yararları Nelerdir?

Yeşil çayın neden bu kadar popüler olduğuna dair daha fazla bilgi almaya ne dersin? Haydi, cildimize, saçımıza ve vücudumuza saymakla bitmeyen faydalarıyla hepimizin kalbini çalan yeşil çayı biraz daha yakından tanıyalım.

  • Metabolizmayı ve kan dolaşımını hızlandırıyor,
  • Kanser hastalığına karşı vücudu korumaya yardımcı oluyor,
  • Antioksidan zengini çay, anti-aging etki gösteriyor,
  • Cilt sağlığını olumlu yönde etkiliyor,
  • Vücudun ödem atmasına ve zayıflamasına katkıda bulunuyor,
  • Zihni rahatlatıyor, strese karşı savaşıyor,
  • İçerdiği C vitamini ile genel vücut sağlığını destekliyor.
yeşil çayın sağlığa faydaları

Yeşil Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Yeşil çayın cilde faydaları saymakla bitmiyor! İçerdiği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve amino asitler ile cildi güzelleştirmek ondan soruluyor. Yeşil çay faydaları arasında yer alan anti-aging özelliği, hem vücudun hem de cildin genç görünümüne katkıda bulunarak cilde yaşlanma karşıtı etki sunuyor. Akne ve sivilce problemleriyle savaşmaya yardımcı olmasını antiinflamatuar etkisine borçlu! Aynı zamanda kepek, sedef, egzama ve benzeri deri döküntülerine karşı da başarıyla savaşan yeşil çayın Kore cilt bakımı ürünleri arasında da oldukça popüler olduğunu belirtmeliyiz.

yeşil çayın cilde faydaları

Justin Beauty ile Yeşil Çay'ın Faydalarını Cildinde Hisset!

Justin Beauty ailesi olarak en sevilen Kore kozmetik ürünlerini seninle buluştururken, elbette ki yeşil çaylı ürünleri de unutmadık! İşte senin için seçtiğimiz ve cildini yeşil çayla güzelleştirecek birbirinden özel ürünler…

Benton Deep Green Tea Cleansing Foam - Yeşil Çay Temizleyici

Kore’nin en ünlü çay üreticisinden elde edilen yaprakların suyu ile geliştirilen formül, cildin için aradığın o hassas ama etkili bakımın tam kendisi! Nazik köpükleriyle cildini derinlemesine temizleyen Benton Deep Green Tea Cleansing Foam, gözenek problemli ile savaşarak siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Cildini besleyen, tazeleyen ve sakinleştiren bir temizlik deneyimi için ona güvenebilirsin!

Benton Deep Green Tea Lotion - Yeşil Çay Losyon

Yeşil çaylı losyon demek, cildinde sağlık demek, sakinlik demek, cildinin neme doyması demek! Benton Deep Green Tea Lotion, yeşil çayın tüm faydalarını cildinle buluşturmak için hazır. Cildini yatıştırırken aynı zamanda ferahlatan hafif formülüyle sen de dengeli bir cilde sahip olmanın tadını çıkarabilirsin!

Mizon Joyful Time Essence Mask Green Tea - Yeşil Çay Maskesi

Hangimizin cildi yeşil çay maskesi ile şımartılmayı istemez ki? Mizon Joyful Time Essence Mask Green Tea ile capcanlı, sakin ve bir o kadar da nemli bir görünüm elde edebilirsin. Jel nem matrisi teknolojisiyle geliştirilen bu maske serisi, yıldız içeriklerin cildin en alt katmanına kadar ulaşması için tasarlandı. Cildin, kana kana bir bardak yeşil çay içmiş gibi bir etki yaratan bu maskeye bayılacak!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın