İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Yaşlanmayı geciktirmek mümkün: Yaşlanma karşıtı kremler cildi nasıl yeniliyor? 

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Yaşlanma karşıtı ürünlerle zamanı durdurmak, o en taze, en genç halde kalmak keşke mümkün olsa! Ancak zaman hızla geçerken, hissettiğimiz yaşla gerçek yaşımızın ışık hızıyla birbirlerinden uzaklaştıklarını maalesef kabul etmemiz lazım. Endişeye mahal vermeden burada bir duraklayalım ve umut dolu derin bir nefes alalım. Cilt yaşlanması her ne kadar doğal bir süreç olsa da, doğru cilt bakım ürünleriyle yaşlanmayı geciktirmek, çok daha sağlıklı ve genç bir görünüme sahip olarak yaş almak mümkün. Nasıl mı?

Cilt yaşlanmasını geciktirmede elbette beslenme, stresten korunma, bol su içme ve spor yapma gibi faktörlerin rolü çok büyük. Ancak bu yazının gündeminde yaşlanma karşıtı kremler var. Kozmetik dünyasının en sevilen, en çok satılan ürün gruplarından olan anti aging kremler hakkında sen ne düşünüyorsun? Sence işe yarıyorlar mı, yoksa pek çok ürün gibi abartılıyorlar mı? Açıkçası işin özünde kalite, doğallık ve etkili bir formül gizli. Yaşlanma karşıtı cilt bakım kremleri, doğru kombinasyonlardan oluşan etkili ürünler arasından seçildiklerinde gerçekten de fark yaratabiliyor. Yaşlanma karşıtı ürünlerin renkli dünyasına hoş geldin!

Anti aging ne demek?

Anti aging, kelime karşılığı olarak yaşlanmayı engelleyen, önleyen anlamına geliyor. Yaşlanma karşıtı derken aslında söylemek istediğimiz ise yaşlanma sürecini yavaşlatan ürünler. Yani yaşlanma karşıtı kremler lambadan çıkan cin misali cildini en genç haliyle dondurmuyor. Burada esas, cildin en sağlıklı şekilde yaş alması, kırışıklık ve cilt lekesi gibi sorunların minimize edilmesi. Evet yaşlanmak doğal bir süreç dedik ama aşağıdaki faktörlerin varlığı cildin yaşlanmasını hızlandırıyor:

Cildin yaşlanmasını hızlandıran etkenler:

  • Aşırı şeker tüketimi
  • Serbest radikallerin ortaya çıkması
  • Hormonların azalması
  • Hareketsiz yaşam ve kötü beslenme
  • Stres
  • Sigara
  • Güneş
  • Hava kirliliği
  • Toksinler
  • Kas kaybı
  • Kolajen içeriğinde azalma
  • Cildin elastikiyetininin azalması

Anti aging kremler

Anti aging kremler; kolajen takviyesi, güneşin zararlı etkilerinden koruma, cilde esnekliğini geri kazandırma ve toksinlerle savaşma noktasında devreye giriyor. Özellikle 20’li yaşlardan itibaren düzenli bir şekilde kullanılması gereken yaşlanma karşıtı kremlerle cildi koruyabilmek mümkün. Doğru cilt temizliği ve nemlendirmeyle birleşen yaşlanma karşıtı cilt bakımının mucizesi gerçekten de büyük.

Yaşlanma karşıtı kremler nasıl işe yarıyor?

Korkulu rüyamız kırışıklıkların oluşum yeri alt deri, yani dermis tabakası. İşte cildin bu orta tabakasında cilt için çok kritik bir öneme sahip olan kolajen ve elastin lifleri bulunuyor. Bu deri tabakasının yaşlanması, aslında zaman içerisinde kolajen ve elastikiyet kaybının yaşanması, kırışıklık ve sarkmaların oluşması anlamına geliyor. İçeriğinde çeşitli vitaminler, doğal bitki özleri ve mineraller bulunan yaşlanma karşıtı ürünler ise bu kayıpları yerine koymakta ve süreci yavaşlatmakta kullanılıyor.

Öne çıkan faydalar:

  1. Sıkılaştırıcı kremlerin içerisinde bulunan A vitamini leke ve kırışıklıklara karşı savaşıyor.
  2. Güneş koruyucu etki cildin leke ve çizgilerden korunmasını sağlıyor.
  3. Hyalüronik asit üretimi cildin sıkılaşmasına ve nemlenmesine yardımcı oluyor.
  4. Yapısında polifenol, vitamin ve flavonoid gibi antioksidanlara yer veren kremler serbest radikal seviyesini düşürerek kolajen bozulmasının yavaşlamasına neden oluyor.
  5. Retinol ve peptit gibi hücre düzenleyicileri içeren kremler ise kolajeni artırarak cildin elastikiyetini kazanmasına yardımcı oluyor.

İyi bir yaşlanma karşıtı kremin ciltte oluşan ince çizgileri, kırışıklıkları ve lekeleri önlemede oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. pranan cilt, bu tür kremlerle çok daha dolgun ve genç bir görünüme sahip oluyor.

 

Yaşlanma karşıtı kremler kaç yaşından itibaren kullanılmalı?

Uzmanlara göre 25 yaşından itibaren her yıl kolajen üretimi %1 oranında azalmaya başlıyor. 30’dan sonraki süreçte ise kişinin hayat koşullarına göre hızını artırabiliyor. Bu dönemde aynı zamanda ilk kırışıklıklarımızla aynada göz göze geliyor, tanışıyoruz. Sonrasında bakım vermediğimiz cildimiz çok daha hızlı kırışabiliyor ve lekelenebiliyor. Bu açıdan genel görüşe göre 20’li yaşlardan itibaren cildimize ihtiyaç duyduğu nem ve bakımı vermek durumundayız. Yaşlanma karşıtı ürünlerin kullanımı için ise özellikle 30’lu yaşlar oldukça ideal. 40’lı yaşlarda elastikiyet kaybı arttığından cilde kaybettiği sıkı dokuyu kazandıran kolajen içerikli ürünlerden tercih edebiliriz. 50’li yaşlarda yaşanan en büyük sorun ise yoğun elastin kaybı. Bu sarsıcı yıkımdan en az şekilde etkilenmek için bu maddeleri karşılamaya yönelik bir bakım uygulamamız şart.

Anti aging cilt bakımı için neler yapabilirsin?

Temel bilgileri öğrendik, şimdi sıra uygulamada. Yaş kaç olursa olsun, düzenli cilt bakımının içerisine yaşlanma karşıtı ürünlerden entegre ederek aslında cildin ihtiyaç duyduğu tüm desteğe ulaşmasını sağlamak mümkün. Cildin için elinden gelenin en iyisini yapmak, geceleri başını yastığa çok daha rahat koymak için aşağıdaki bakım rutinlerine ve senin için önerdiğimiz anti aging ürünlere göz atabilirsin: Cilt bakımının en önemli aşamalarından biri cilt temizliği. Cildini kırışıklıklardan korumak için akşam yatmadan makyajını mutlaka temizlemeli ve cildini uygun bir cilt temizleyici ürünle arındırmalısın:

Önerimiz

Yaşlanma karşıtı ürünlerin baş tacı salyangoz mucizesinden doğan Mizon Snail Repair Foam Cleanser. Salyangoz ekstreli bu özel köpük temizleyici cildini tamamen arındırırken onarımına da yardımcı oluyor. Cildini temizledikten sonra sıkılaştırma aşaması olan tonik kullanımını asla atlamamalısın. Bu şekilde cildinin pH’ını dengeleyebilir ve ideal şekilde nemlendirebilirsin:

Önerimiz

Mizon Collagen Power Lifting Tonik. Günlük kullanıma uygun bu etkili kolajen tonik, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltarak cildinin daha pürüzsüz ve parlak hale gelmesine yardımcı oluyor.

Toniğin ardından sıra cildini nemlendirmeye geldi. Bu aşamada cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanarak cildini dış hasarlara ve yaşlanmanın etkilerine karşı koruyabilirsin:

Önerimiz

Mizon Only One Eye Cream For Face. Bu multifonksiyonel anti aging kremi, göz kremi kadar hassas ve tüm yüz için tasarlanmış güçlü formülüyle cildin için çok etkili bir nemlendirici. Cildi yatıştırmaya, kırışıklıkları azaltmaya, cilt elastikiyetini artırmaya ve cilde ışıltı katmaya yardımcı 6 müthiş etkiyi bir arada bulunduruyor ve gönülleri fethediyor.

Yaşlanma karşıtı bakım rutininde vitamin ve antioksidan maskeleri ya da serumlar da oldukça etkili. Bu tür ek ürünler cildi serbest radikallere karşı koruyor ve cilde takviye yapıyor:

Önerilerimiz

Mizon Yaşlanma Karşıtı Gece Maskesi: Gece yatmadan önce cilt üzerine ince bir tabaka olarak uygulanan bu maske kremsi yapısıyla pratik bir kullanım ve yaşlanma karşıtı etkili sonuçlar sunuyor. İnce çizgilere ve kırışıklıklara karşı mücadelede bu sevilen ürünü gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.

 

Yaşlanmaktan kaçış yok! Cildin iyi bir bakımla çok daha genç, sıkı ve canlı görünmesi ise gerçek!

Kolajenin gücü adına tıkla!

Daha çok yaşlanma karşıtı ürün tam da buradayız, yanında!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün