İçeriğe atla

Yağlı ciltler, sivilceliler, yaşlanma karşıtı bir ürün arayanlar, bu yazı sizin için! Yeşil çaylı ürünlerin cilde olan 10 faydası

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Yeşil çay, Antik Çin’den bu yana şifasından yararlanılan çok özel bir bitki. Camellia simensis adlı bitkinin yapraklarından elde edilen bu müthiş çay, hem içecek hem de cilt bakım ürünü ekstresi olarak binlerce yıldır şifa saçmaya devam ediyor.

Yeşil çaylı ürünleri cilt bakım rutinine katarsan neler olur, cildinde ne gibi değişimler olur senin için yazdık.

Son yıllarda, “Kansere karşı vücudunu korumak istiyorsan her gün mutlaka bir bardak yeşil çay iç” önerisiyle gündeme gelse de, aslında Çin tıbbı sayesinde binlerce yıl önce insan hayatına girdi yeşil çay. Sayısız faydasıyla en şifalı bitkiler arasındaki yerini aldı ve elbette güzellik reçetelerinde de kendine yer buldu.

Bu noktada çok daha detaylı bir yeşil çay incelemesi için “Cilt bakımında yeşil çay” yazımıza mutlaka tıkla.

İçeriğindeki güçlü bileşenler, antioksidanlar, vitaminler ve antibakteriyel özellikleri ile gerçekten de mucizevi bir bitki olan yeşil çay, cilt bakımında müthiş farklar yaratabiliyor.

İşte yeşil çayı neden cilt bakımında kullanman gerektiğini gösteren 10 özellik!

  • Antibakteriyel ve Antienflamatuar

Yeşil çay, enflamasyon ve bakterilerle savaşan antioksidanlar içeriyor. American Medical Association Dermatology yayınına göre, yeşil çayın çeşitli cilt bozukluklarına karşı kullanılabilecek anti-enflamatuar ve anti-kanserojen bir potansiyele sahip olduğu ortaya çıkmış.

  • Yaşlanma karşıtı

Antioksidanlar, yaşlanma ile mücadelede en güçlü silahımız. Kateşin olarak bilinen belirli bir antioksidan sınıfı ise özellikle bu alanda daha güçlü. EGCG'nin ise en faydalı kateşin çeşitlerinden olduğunu söyleyebiliriz. İşte yeşil çayda bulunan kateşinlerin büyük bir yüzdesini EGCG oluşturuyor. EGCG'nin en büyük özelliği ise ölmekte olan cilt hücrelerini yeniden aktive etmek! Yeşil çay, işte bu nedenle erken yaşlanma belirtileri ile mücadelede çok etkili bir içerik.

  • Yağlı ciltler için birebir

Yeşil çay, içerisinde bulunan tanenler sayesinde gözeneklerin küçülmesini sağlıyor. Ayrıca gözeneklerde bulunan sebum, yani yağ üretimini azaltmaya da yardımcı oluyor. Yeşil çayın diğer içeriklerden en büyük farkı kalıcı bir çözüm sunması. Sert içerikli cilt bakım ürünleri cildi sadece yağdan arındırmak üzerine çalışırken, yeşil çay hem arındırma hem de yağ üretimini daha en başından azaltma konusunda uzman. Yeşil çay üzerine yapılan bir çalışmaya göre, 8 hafta boyunca %3 oranında yeşil çay ekstresi içeren bir cilt bakım ürünü kullanan katılımcıların sebum üretiminde tam %70 oranında azalma görülmüş.

Cildinin yağ nem dengesine kavuşmasını sağlayacak bir ürün önerisi:

Yeşil çay ekstresi içeren losyon

  • Akne ve siyah nokta mücadelesi

Lokal olarak kullanılan yeşil çayın hafif ile orta derecede akne tedavisine yardımcı olduğu ve semptomlarda %50'den fazla iyileşme sağladığı biliniyor. Bir çalışmaya göre, 6 hafta boyunca yüzüne günde iki kez %2 oranında yeşil çay ekstresi içeren losyon uygulayan katılımcıların lezyonlarında %58, sivilce yoğunluklarında ise %39 oranında azalma görülmüş. Antimikrobiyal, antienflamatuar ve antioksidan özelliklerin hepsinin bir araya gelmesi sayesinde, hem aknelerle hem de siyah noktalarla kolaylıkla savaştığını söyleyebiliriz. Üstelik diğer cilt tedavilerine kıyasla çok daha uygun maliyetli bir alternatif olduğunu da unutmamak gerek.

Siyah noktalara dair diğer tüm bilgi, yöntem ve ürünler için bu makaleyi atlama:
Hoşçakal siyah noktalar!

  • Cilt soyucu ve arındırıcı

Ölü cilt hücrelerinin arındırılması, ölmekte olanların ise yeniden aktive edilmesinde birebir. Cildin ölü tabakasının soyulmasını sağlayan yapısı, kir ve yağdan kurtulmayı mümkün kılarken, temiz ve yenilenmiş bir cildin açığa çıkmasını sağlıyor.

Arındırıcı ve canlandırıcı, süper etkili Mizon Joyful Essence yeşil çay maskesi.

  • Güneş koruyucu

Birçok bilimsel çalışmaya göre yeşil çay içmek, UV ışınlarının cilde verdiği zararı nötralize etmek açısından oldukça etkili. Küçük bir çalışmada, günde iki fincan yeşil çayın, güneşe maruz kalmayla ilişkili iltihabı ve cilt kızarıklığını azaltabileceği ortaya çıkmış. Bir başka araştırmada ise, kateşin yönünden zengin bir yeşil çay ekstresinin lokal olarak uygulandığında güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruyucu etki gösterdiği belirtiliyor.

  • Göz şişliği ve göz altı morluğunun giderilmesi

Yeşil çay, koyu halkalar ve şişmiş gözlerde de oldukça etkili. Yeşil çay ekstresi içeren kremler, serumlar ve tonikler, antioksidanların ve tanenlerin yardımıyla hassas göz çevresi etrafındaki kan damarlarının küçülmesine yardımcı oluyor, şişlik ve morluğu azaltıyor.

  • Kansere karşı koruyucu

Yeşil çay içerisinde polifenoller ve altı farklı tipte kateşin bulunuyor. Epigallocatechin gallate (EGCG) ve epicatechin gallate (ECG) türlerinin en etkili kateşin çeşitleri olduğunu söylemiştik. Antioksidan özelliklere sahip bu kateşinler, vücuttaki serbest radikallerle savaşma yeteneği olan müthiş bileşenler. Seviyeleri çok yükseldiği takdirde tüm vücuda ve cilde zarar veren serbest radikaller, hücresel hasarın yanı sıra kanser başta olmak üzere birçok hastalıkla ilişkilendiriliyor.

2010 tarihli bir çalışmaya göre, EGCG'nin antioksidan gücünün, güneşten gelen ultraviyole ışınlarının neden olduğu DNA hasarının onarılmasına yardımcı olabileceği ortaya çıkmış. Bu bilgi, yeşil çayın baş ve boyun melanom dışı deri kanserlerine karşı koruyucu olduğunu gösteriyor.

  • Kızarıklık ve tahrişi azaltıcı

Yeşil çay, içeriğindeki yüksek polifenol nedeniyle anti-enflamatuar özelliklere sahip. Bu antienflamatuar özellikler, cilt tahrişini ve cilt kızarıklığını azaltmaya yardımcı oluyor. Benzer şekilde küçük kesiklerin ve güneş yanıklarının yatıştırılmasında da etkili.

Tüm bu müthiş faydaların yanı sıra, uyanır uyanmaz mis gibi kokan, tazeleyici bir yeşil çay toniği ile güne başlamanın eşsiz keyfini de deneyimleyebilirsin. Enerji veren yeşil çay aroması, cildin yatıştırılması ve sakinleştirilmesinde de oldukça etkili.

Güne şifayla uyanmak için küçük bir öneri:

Yeşil çay ekstresi içeren tonik

 

Peki ya bir başka şifalı bitki olan kuşburnu hakkında bilgi sahibi olmaya ne dersin?
Cildine özel serum, kuşburnu yağı yazımızı da okumayı unutma.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün
0%