İçeriğe atla

Vegan Cilt Bakım Ürünleri ve Veganlık Nedir?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Veganlık hakkında yeterince bilgi sahibi misin? Vegan beslenme ve vegan cilt bakımı, son yılların en popüler konuları arasında. Justin Beauty olarak, veganlık ve vegan cilt bakım ürünleri hakkında detaylı bir yazı hazırlamak istedik. Vegan olmak çoğunlukla beslenme kaynaklı bir tercih olarak görülse de, aslında çok daha derin bir konuya, hayvan sömrüsüne karşı bir duruş niteliğinde. Hazırsan öncelikle kavramların üzerinden geçelim.

Veganlık ve Vejetaryenlik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Pek çok kişi vegan ne demek, vejetaryen ne demek sorularına dair kafa karışıklığı yaşayabilir. Veganlık yalnızca bir beslenme biçimi olmayıp hayvanların kullanıldığı her türlü eylemin karşısında duran bir yaşam biçimi. Veganizmin içerisinde hayvansal gıdalar tüketmemek, hayvanlar üzerinde test edilen cilt bakımı ve kozmetik ürünlerini kullanmamak, deri ve benzeri hayvansal kaynaklı giyim materyallerinden uzak durmak yer alır. Aynı şekilde sirk, akvaryum, petshop, faytonlar ve benzeri hayvan emeğinin sömürülmesine anlamına gelebilecek oluşumlara da karşı çıkılır.

Vejetaryenlik ise en temel yönüyle et tüketmemek anlamına gelse de, vejetaryen beslenmenin kendi içerisinde farklılaşan yönleri var. Kimi vejetaryenler et, süt, yumurta ve balık tüketmezken, kimileri yalnızca et yemeyip süt ve yumurta tüketmeyi seçebilir.

Vegan Beslenme Nedir?

Vegan beslenme etik bir seçim olarak kabul edilir. Bir hayat tarzı olarak değerlendirilmesi gereken veganlık, vegan beslenme söz konusu olduğunda hayvansal gıdalardan uzak durur. Vegan beslenme gerçekleştirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta besin çeşitliliğine önem vermek. Bu sayede yeterli miktarda protein almak, vitamin, mineral ve vücudun ihtiyacı olan diğer bileşenleri edinmek mümkün.

vegan beslenme

Vegan Beslenmenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Daha parlak, sağlıklı ve genç bir cilt, vegan beslenmenin avantajları arasında yer alır! Araştırmalara göre antioksidan zengini meyve ve sebzeler;

  • Akne ve sivilce oluşumuna karşı savaşmak,
  • Serbest radikalleri baskılamak,
  • Kolajen ve elastin üretimini destekleyerek anti-aging etki sağlamak gibi faydalara sahip.

Doymuş yağ miktarının azalması da yağlı cilt problemleri arasında yer alan aşırı sebumun dengelenmesi anlamına gelir.

vegan cil bakım

Justin Beauty Vegan Cilt Bakım Ürünleri ile Tanış!

Justin Beauty, tüm dünya tarafından otorite kabul edilen Vegan Society tarafından onaylanmış vegan ürünler seçkisine sahip. Bu sayede veganlar, hiçbir hayvansal kaynak içermeyen ve elbette ki hayvanlar üzerinde test edilmeyen vegan cilt bakım ürünleri ile kolaylıkla buluşuyor!

Aynı şekilde vegan ve vejetaryen ürünler seçkimizde de hem vegan hem de vejetaryen ürünler var. Vegan ürünlere ek olarak oluşturduğumuz vejetaryen cilt bakımı ürünleri seçkisinde hayvansal içerikler bulunmasa da hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen kimi bileşenler ürün formüllerinde yer alabilir.

Justin Beauty’nin Vegan Cilt Bakımı Favorileri!

Aromatica Vitalizing Rosemary Decoction Toner – Canlandırıcı Biberiye Toniği, içerdiği biberiye ile cildi canlandıran, nemlendiren ve yatıştıran çoklu bir etkiye sahip! Kore kozmetiği ürünlerinde kullanılan geleneksel kaynatma yöntemiyle elde edilen biberiyenin cilde faydaları maksimum seviyeye çıkıyor. Cildi sakinleştiren ve nem bariyerini güçlendiren yapıya sahip canlandırıcı tonik, vegan kozmetik ürünleri arasında oldukça popüler.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın