İçeriğe atla

Tarafını Seç: Fiziksel ve Kimyasal Güneş Kremi Nedir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Cildimizi yaşlandıran en önemli etmenin zararlı güneş ışınları olduğunu bilmeyenimiz yoktur diye düşünüyoruz. Yaz kış maruz kalınan zararlı güneş ışınlarına karşı cildi dört mevsim korumak şart. Cildin için güneş kremi ararken kimyasal filtre mi yoksa fiziksel filtre mi tercih etmeyelim diye kafanda soru işaretleri bulunuyorsa seni aydınlatmaya başlayalım.

Güneş kremleri “fiziksel” ve “kimyasal” etkili olmak üzere ikiye ayrılırlar. Fiziksel etkili olanlar bir örtü gibi cildimizi sararken, kimyasal etkili olanlar cildin daha alt katmanlarında kimyasal süreçlerde koruyuculuk görevini üstleniyor.

Fiziksel Güneş Kremi Nedir?

Mineral güneş koruyucular olarak da bilinen fiziksel güneş koruyucular, yansıtıcı bir kalkan ya da koruyucu bir zırh gibi düşünülebilir, tıpkı uzun elbise, şapka ve güneş gözlüğü gibi… Genellikle “titanium dioxide” (titanyum dioksit) ve “zinc oxide” (çinko oksit) gibi içeriklerle formüle edilirler ve çocuklar için uygundur. Cilt tarafından absorbe edilmeden bir tabaka oluştururlar ve zararlı güneş ışınlarının yansıtılmasına/bloklanmasına yardımcı olurlar.

Kimyasal Güneş Kremi Nedir?

Kimyasal güneş koruyucular ise güneş ışınlarının zararlı etkilerini, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Oxybenzone, Avobenzone, Octisalate, Octocrylene, Homosalate, Octinoxate gibi içeriklerin yardımıyla bertaraf eder. Ancak burada süreç kimyasal şekilde gerçekleşir. Cilt tarafından absorbe edilen kimyasal güneş koruyucular güneş ışınlarının zararlı etkilerini bu şekilde önler. Fiziksel güneş koruyucuların aksine oldukça hafif yapıdalar, tıpkı jel nemlendiriciler gibi… Bu özelliklerinden dolayı daha sık tercih ediliyorlar. Ancak unutulmaması gereken bir nokta: Fiziksel olarak bir tabaka oluşturup güneş ışınlarını bloke etmediklerinden, öncelikle cilt tarafından absorbe edilmeleri beklenmeli. Yani kimyasal bir güneş koruyucu tercih edildiğinde uygulama sonrası güneşe çıkmadan önce 15 dakika kadar beklemek iyi bir fikir…

Fiziksel ve Kimyasal Güneş Kremi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fiziksel ve kimyasal filtrelerden ayrı ayrı bahsettik. Peki bu iki ayrı korumanın birbirinden farkı nedir? Hemen açıklayalım.

Kimyasal güneş kremleri hızlı ve kolay uygulanabilir, mineral (fiziksel) güneş kremlerinin aksine cilt üzerinde beyaz bir tabaka da bırakmazlar.

Yapılan araştırmalar sonucunda, kimyasal koruyucuların cildi UV ışınlarına karşı daha uzun süre koruduğu saptanmıştır. Yani bu demek oluyor ki kimyasal bir koruyucu tercih ediyorsan, fiziksel koruyucularda olduğu gibi güneş kremini daha sıklıkla yenilemek zorunda değilsin.

Eğer uzun süreli kimyasal maddelere maruz kalmak istemiyorsan, fiziksel koruyucuların tam sana göre olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle fiziksel güneş kremlerinin çocuklar ve hassas ciltler tarafından kullanımı daha güvenlidir.

Aynı zamanda fiziksel güneş kremleri, kimyasal güneş kremlerinin aksine cilt tarafından hızlı bir şekilde absorbe edilir ve anında koruma sağlar. Böylece güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce uygulama zorunluluğunu ortadan kaldırır.

Justin Beauty Fiziksel Güneş Kremi Önerileri

İlk önerimiz tüm aile tarafından güvenle kullanılabilen Benton Mineral Sun Stick SPF50/PA++++ - Fiziksel Güneş Koruyucu! Hassas bir cilde sahipsen ve güneş kremi seçiminde zorlanıyorsan, mineral formüllü güneş koruyucumuz senin için ideal! PA++++ formülü, PA+ güneş koruyucularına göre tam 16 kat daha güçlüdür. Böylece UVA ışınlarına karşı da cildin güçlü bir şekilde korur. Üstelik stick yapısı ile kullanım kolaylığı sunar.

İkinci önerimiz yine Benton’dan Skin Fit Mineral Sun Cream SPF50+/PA++++ 50ml - Aydınlatıcı Fiziksel Güneş Kremi!

Bu fiziksel filtreli güneş kremi ise, ton eşitleyici, yaşlanma karşıtı ve UV korumasını beraber sunar. Böylece, güçlü korumanın yanı sıra koyu lekelerin solmasına, ince çizgi ve kırışıklıkların azalmasına destek olur.

Justin Beauty Kimyasal Güneş Kremi Önerileri

Bir diğer önerimiz ise, Benton’ın en yenilerinden Air Fit UV Defense Sun Cream SPF50+/PA++++ 50ml - Ultra Hafif Dokulu Centella Güneş Kremi! Bir güneş korumadan fazlasını üstlenen Centella içerikli güneş kremi, cildi yatıştırır. Koyu lekelerin solmasını, ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesine destek olur. Cildinizi mavi ışığa karşı korur. Vegan dostudur.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın