İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Sonbaharın Serinliğinde Güneşle Dans: Güneş Kremi Kullanmanın Sırları!

Justin Beauty Ekibi 21 Oct 2024 0 yorum
Sonbaharın-serinliğinde-güneşle-dans-güneş-kremi-kullanmanın-sırları!

Sonbahar geldi, ağaçlar sarıya döndü, hava serinledi ve biz battaniyeler altında sıcak kahvemizi yudumlayıp cilt bakım rutinimizi hafiften değiştirmenin yollarını arıyoruz. "Oh, güneş battı artık, yaz bitti, güneş kremi kullanmaya da gerek kalmadı" diye düşünüyorsan, seni biraz durdurmamız lazım! Neden mi? Hadi gel, bu sonbahar serinliğinde, güneş kremi konusunda biraz sohbet edelim.

Sonbaharda Güneş Kremi Kullanmanın Önemi Nedir?

Muhtemelen, yazın kavurucu sıcaklarında güneş kremi olmadan dışarı adım atmıyordun. Şimdi de sonbaharın hafif esintisinde cildimizi başıboş bırakmak çok büyük bir hata olur! Çünkü cildimiz hala korunmaya ihtiyaç duyuyor. Sonbaharda güneş kremi kullanmak, cildini sadece güneşin zararlı ışınlarından korumakla kalmıyor, aynı zamanda soğuyan havanın getirdiği kuruluğa ve tahrişe karşı da bir kalkan görevi görüyor. Evet, güneş kreminin nemlendirici etkisi, o soğuk rüzgarlara karşı cildini yumuşacık tutuyor. 

UV Işınları Sonbaharda Hala Etkili Midir?

“Güneş bu kadar yakmıyorken UV ne kadar zarar verebilir ki?” dediğini duyar gibiyiz. Ancak UV ışınları yaz ya da kış fark etmez, her mevsim bizi bir köşeden yakalamaya hazır. Özellikle UVA ışınları, sonbaharda bile cildimize etki edebilir. Kırışıklıklar, cilt lekeleri ve hatta cilt kanserine yol açabilecek bu ışınlar, gölgede bile iş başında. Yani dışarı çıkmasak da, bulutlu bir günde bile UV ışınlarına maruz kalıyoruz. Bahsetmemiz gereken bir başka konu var: Mavı ışık! Mavi ışık, günlük hayatımızda 7/24 iç içe yaşadığımız bir güneş ışınıdır. Tüm gün başında bulunduğumuz bilgisayarlardan tut florasan lambalara kadar seni takip eder. Mavi ışığın yaşlanma üzerindeki olumsuz etkileri artık bilinen bir gerçek. Neyse ki mavi ışık korumalı güneş kremleri, bu ışığın cilt üzerinde yaratabileceği zararlı etkileri azaltarak erken yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı oluyor! Benton Air Fit UV Defense Sun Cream, mavi ışık korumalı Kore güneş kremleri arasında belki de en sevileni. 

Sonbaharda Hangi Güneş Kremi SPF Seviyeleri Tercih Edilmeli?

SPF50 kullandığın o yaz günlerini hatırlıyorsun, değil mi? Sonbaharda, o kadar yüksek SPF kullanmana gerek olmayabilir, SPF30 civarı hala işini görecektir. Çünkü mevsimsel geçişlerde cildimizi korumaya devam etmek şart. SPF30, güneşin ışınlarına karşı cildimizi korurken, aynı zamanda hafif ve nemlendirici yapısıyla sonbaharın yumuşak dokusuna uyum sağlar. 

Tabii ki cildin daha hassassa, SPF50+ hala bir opsiyon olabilir! Abib Heartleaf Sun Essence Calming Drop, senin için harika bir seçenek olabilir. Hassas cildine Heartleaf ile nazikçe bakım sağlarken aynı zamanda SPF50+ PA++++ koruması ile seni korumayı ihmal etmez. 

Soğuk Havalarda Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Soğuk-havalarda-güneş-kremi-kullanmanın-faydaları-nelerdir?

Bu sorunun cevabı basit: Hem korunma, hem bakım! Soğuk havalarda güneş kremi kullanmanın en güzel yanı, cildimizi sadece UV ışınlarına karşı korumak değil, aynı zamanda nem bariyerini de güçlendirmesi. Özellikle Hyalüronik asit gibi bileşenlerle formüle edilmiş güneş kremleri, cildini yumuşacık tutarken soğuk rüzgarlara karşı bir kalkan görevi görür. Böylece hem koruma altında kalırsın hem de cildin kuruyup pul pul dökülmez. Kış boyunca da taptaze bir ciltle ışıldarsın!

Sonbahar Cilt Bakımı Rutini İçinde Güneş Kremi Ne Zaman Uygulanmalı?

Günlük cilt bakımının son adımı olarak güneş kremini unutmamalısın! Temizleme, tonik, serum, nemlendirici... Son adım da güneş kremi tabii ki! Güneş kremini uygulamadan önce cildinin tamamen nemlenmiş olduğundan emin ol. Böylece hem koruma etkisini en üst düzeye çıkarırsın hem de cildin gün boyu nemli ve pürüzsüz kalır. Makyaj yapıyorsan da güneş kreminden sonra uygulamalısın, aksi halde koruma etkisini kaybedebilirsin. Yani özetle: Sabahları son dokunuşun güneş kremi olsun, tabii makyajdan önce. Makyajdan sonra da güneş korumasını tazelemek için pratik ve hijyenik stick güneş koruyucularımıza göz atabilirsin!

Eğer bu rutinin fazla uzun olduğunu düşünüyorsan işini hızlandıracak harika bir önerimiz var: Village 11 Factory My Skin Fit BB Cream! Village 11 Factory, 6 farklı ton seçeneğiyle cilt tonunu eşitlerken seni güneşten korumaya devam eder. Fondöten, kapatıcı ve güneş kremi bir arada! Kimse BB kremlere olan sevgimizi sorgulamasın…

Güneş Kremi Kullanmanın Cilt Lekelerine Etkisi Nedir?

Güneş kreminin en büyük kahramanlıklarından biri de cilt lekelerine karşı sağladığı korumadır. Sonbaharda cilt tonunu eşitlemek, lekelerin görünümünü azaltmak istiyorsan güneş kreminden vazgeçmemelisin. Çünkü UV ışınları, melanin üretimini artırarak cilt lekelerini daha belirgin hale getirir. Sonbaharda bu ışınların hala aktif olduğunu unutma ve cildini lekelere karşı korumak için düzenli olarak güneş kremi kullanmaya devam et. Yoksa kahverengi lekeler geri gelir ve sonrasında onları gidermek için uyguladığın bakım daha zor olabilir!

Hangi Cilt Tipleri Sonbaharda Güneş Kremi Kullanmalı?

Bu soruya cevabımız: Herkes! Evet, herkes sonbaharda güneş kremi kullanmalı. Yağlı, kuru, karma ya da hassas cilt fark etmez, her cilt tipi sonbaharda güneşin zararlı etkilerinden korunmalı. Yağlı ciltliler için matlaştırıcı, kuru ciltliler için nemlendirici özellikli güneş kremleri ideal olabilir. Hassas ciltliler ise kimyasal içermeyen mineral güneş kremlerine yönelmeli. Yani cilt tipin ne olursa olsun, sonbaharda da cildini koruma altına almayı unutma! 

Sonuç olarak, sonbaharda güneş kremi kullanmak bir lüks değil, bir gereklilik! Cildimizi hem güneşin zararlarına karşı koruyor hem de soğuk havaların etkilerini en aza indiriyor. Güneşli yaz günlerinden sonra bile parlak, sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsan, güneş kremini elinin altında tutmayı unutma. Cildin sana teşekkür edecek!

Şimdi kahveni al, pencereden hafif hafif dökülen yaprakları izle ve cildine en uygun güneş kremini seçip güne devam et. Güneş kremi seçkimizi inceleyerek en sevdiğin ürünü bulacağından eminiz. Hava soğudu diye kendimizi ihmal etmek yok!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün