İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Slugging Yöntemi Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Ebru Nida Koc 23 May 2024 0 yorum

Slugging denince aklına salyangozlar mı geliyor? Rahat bir nefes alabilirsin: Slugging, kabuksuz salyangozlarla (slug) hiçbir şekilde bağlantılı değil. 

"Slugging", birçok insanın cildinin görünümünü ve hissini bir gecede iyileştirebileceğine inandığı viral bir cilt bakım trendi. Şüpheyle yaklaşıyorsan haklısın - TikTok güzellik hileleri kimi zaman bir işe yaramayabiliyor ya da dermatologlar tarafından onaylanmayabiliyor. Ancak, slugging sosyal medyadan önce de var olan bir cilt hilesi ve senin için gerçekten de etkileyici faydalar sağlayabilir! Bu yazımızda slugging yöntemini ele alıyoruz. 

Slugging Yöntemi Nedir ve Ne İşe Yarar? 

Slugging, nemlendiricinin üzerine petrolatum bazlı bir nemlendirici daha uygulayıp gece boyunca cilt üzerinde bırakma yöntemine denir. Petrolatum bazlı nemlendiriciyi kullanman, nemi cildine hapsetmene yardımcı olur. Böylece gözeneklerine nüfuz eden nemlendiricin daha uzun süreler cildinde kalır, buharlaşmayla gerçekleşen nem kaybını da önlemiş olursun. Özellikle de kuru bir cilde sahipsen, slugging yöntemi senin için gerçekten de önemli sonuçlar sağlayabilir! 

Slugging metodu, cildini nasıl gösterdiği ilgili olduğu için bu adı almış: Salyangoz özüyle kaplanmış gibi yapışkan ve uzun vadede cam gibi, göz alıcı bir cilt! Slugging, yapması gerekeni yapar: Cildini korur ve cilt bakım ürünlerinin fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar. Cildin slugging'e uygunsa, bu yöntemi denedikten sonra daha sağlıklı gözüken ve çok daha yumuşak bir cilt beklemek hiç de abartı değil. 

Slugging Yönteminin Faydaları Neler? 

  •  Ciltte Su Kaybını Önler: Sıcacık bir odada uyumayı mı seversin? O sıcak, kuru hava fazla nemi cildinden çekebilir ve kuruluğa neden olabilir. Oklüsif ve cilt koruyucu olarak işlev gören bir nemlendirici su kaybının %99'unu önlemeye yardımcı olur. 
  •  Ciltte Nem Tutma: Sadece cildin su kaybını engellemekle kalmaz, aynı zamanda cildin üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak daha derin bir nemlendirme ile cilde hapseder. 
  •  Cilt Bariyerini Onarmaya Yardımcı Olur: Petrolatum, su ve nem kaybını önlerken cildin bariyerini onarmasına izin verir. Unutma, zarar görmüş bir cilt bariyeri, seni hayal ettiğin ciltten mahrum bırakan etken olabilir. 

Slugging Yöntemi Hangi Bölgelere Uygulanır? 

Slugging'in faydaları sadece yüz için geçerli değil. Yılın herhangi bir zamanında vücuduna da uygulanabilir. Özellikle el, ayak, dirsek ve dizler gibi kuru bölgelerde nemin hapsolmasına yardımcı olabilir. Bu yöntemi kullanarak derinlemesine nemlendirilmiş bir cilde sahip olabilmek için, yüz slugging'i ile aynı adımları izleyebilirsin. Cilt bakımı düşkünleri, saydığımız bu bölgeler dışında boyun, göğüs bölgesi ve tırnak etleri için de slugging yöntemini uygulamaya bayılıyor! 

Petrolatum içeren bir vücut nemlendiricisi arıyorsan, Village 11 Factory Relax Day Aha Exfoliating Body Lotion’ı deneyebilirsin. 

Slugging Nasıl Yapılır?

Slugging yöntemini iki farklı şekilde deneyebilirsin: Tüm gece ya da sadece birkaç saat boyunca uygulama. Yapışkan bir ciltle uyumaktan hoşlanmıyorsan, ikinci yolu deneyebilirsin. Birkaç saat boyunca uygulayacağın slugging, daha önce slugging metodunu denemeyenler için de daha konforlu ve kolay bir uygulama sunar. Hadi, bu iki farklı uygulama yöntemini inceleyelim: 

1-Gece Slugging’i 

 Bu yöntemde yastığına yağ bulaşma riskini önden hatırlatalım. Çok sevdiğin yastık kılıflarını yedeklerle değiştirmeni öneriyoruz ki sonrasında beklenmedik sürprizler yaşama! 

  1. Tipik cilt bakım rutinini takip edebilirsin, ancak yüz yağları, leke tedavisi için geliştirilmiş içerikler veya retinoid, AHA ve BHA gibi aktif maddelerden kaçınmalısın. 
  2. Cilt bakımı rutininde serum ve tonik gibi ürünleri uyguladıktan sonra nemli cildine tercih ettiğin slugging ürününden küçük bir miktar (yaklaşık bezelye büyüklüğünde) uygula. 
  3.  Ürünü cildine ince bir tabaka oluşturacak şekilde yay.  
  4. Uyandığında ise cildini fazla yağdan arındırmak için temizle. 

2-Kısa Temaslı (Short-Contact) Slugging 

 İşten veya okuldan geldin, cildin kupkuru ve yatana kadar neme doymasını istiyorsun. İşte o zaman bu yöntemi kullanabilirsin. 

  1. Makyajını ve güneş kremini çıkarmak için yüzünü temizle. 
  2. Cildin hala nemliyken, slugging için kullandığın ürününden ince bir tabaka halinde yüzüne uygula. 
  3. Yatana kadar normal gününe devam edebilirsin. 
  4. Yatmadan önce ürünü yıka ve cildini nazikçe kurula. Slugging ürününü çözmen için yağ bazlı bir temizleyiciye ihtiyacın olabilir. Çift aşamalı temizlik, Slugging yaptıktan sonra da önerimiz! 

 Sosyal medyadan etkilenmek kolay, özellikle de konu cilt bakımı trendleri olduğunda. Ancak cildine petrolatum bazlı nemlendirici sürmeden önce bir düşün deriz - yağlı, akneye eğilimli veya enfekte olmuş cilde sahipsen bu trendi pas geçebilirsin. Bunun yanında cildin son zamanlarda kurumuş veya susuz hissediyorsa, slugging cildinin nemini korumaya yardımcı olabileceğini ve cilt bariyerini onararak cildini daha iyi hissettirebileceğini unutma!  

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün