İçeriğe atla

Siyah maske nedir? Ne işe yarar? Volkanik kül maskesi ile etkin cilt bakımı

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Son zamanların en sevilen yüz maskesi çeşitlerinden olan siyah maske, farklı cilt sorunları için etkili çözümler sunan içeriğiyle oldukça faydalı. Siyah maskenin özünde gözenekleri temizleyen ve ciltteki fazla yağdan kurtulmayı sağlayan volkanik kül var. Doğal bileşenleriyle maske keyfini bir adım öteye taşıyan siyah maskelerle ilgili merak ettiğin bilgileri bir araya getirdik.

Siyah maske nedir?

Evet, siyah maske gerçekten de simsiyah. Yüze sürmesi oldukça kolay ve keyifli. Maskeye siyah rengini veren asıl maddenin volkanik kül olduğunu söyleyebiliriz. Volkanik kül derken ise volkanik patlamalar sırasında meydana gelen toz halindeki mineralleri, kayaçları ve volkanik cam parçalarını kast ediyoruz. Geçmişte aktif olan volkanik dağların etrafındaki topraktan elde edilen bu volkanik kül cilt için oldukça faydalı, çünkü adeta bir mıknatıs gibi davranıyor ve gözeneklerde biriken aşırı sebum ve kirlere yapışarak cildin arınmasını sağlıyor.

Siyah maske ne işe yarar?

Yanardağların etrafında bulunan toprakların son derece verimli olduğunu daha önce duymuş muydun? Volkanik patlamalar sonucunda çevreye saçılan magma ve volkanik küller zamanla soğuyor ve geriye kalan mineraller toprak yüzeyine ulaşıyor. Güneş enerjisiyle buluşan bu mineraller atmosferdeki nem ve gazların da yardımıyla aşınıyor ve yararlı mineraller tüm canlılar için kullanılabilir hale geliyor. Bu yararlı minerallerle dolup taşan topraklar bugün dünya nüfusunun %10’unu besliyor. Evet, yanlış duymadın, o lezzetli üzümlerin, sebze ve tahılların sırrı çoğu zaman volkanik küller. Volkanik kül ve içerisindeki minerallerin cildimize olan faydaları da zaman içerisinde keşfediliyor. Tarihte pek çok medeniyet detoks ve hücre yenileyici etkisiyle volkanik külü cilt bakımı rutininin içine katmış. Gençlik ve güzellik rüyasının peşine düşen antik zaman insanları öncelikle vücutlarındaki toksinlerden kurtulmak için detoks amaçlı olarak kullanıyor volkanik külleri. Bu süreçte volkanik kül özlü maskeler popüler hale geliyor. İşte o günlerden bugüne volkanik kül güzellik, gençlik, tazelik demek.

Siyah maskenin faydaları

Volkanik külden dolayı cilde sürüldüğünde simsiyah bir görüntü yaratan siyah maskelerin cilde olan faydaları oldukça fazla. Bunları senin için şöyle özetleyebiliriz:
  • Cildi toksinlerden ve serbest radikallerden arındırmaya yardımcı oluyor.
  • İçerisinde bulunan mineraller cildin sıkılaşmasını, daha canlı ve pürüzsüz olmasını sağlıyor.
  • Hücre yenilenmesini hızlandırıyor.
  • Doğal antibiyotik etkisiyle gözeneklerdeki patojen ve bakterilerin ciltten uzaklaşmasını sağlıyor.
  • Doğal cilt florasını destekliyor.
  • Makyaj malzemelerinden kalan zararlı artıkların yıpratıcı etkisini minimize ediyor.
  • Ölü deri ve yağla tıkanmış ve genişlemiş gözeneklerin arındırılmasını ve sıkılaşmasını sağlıyor.
  • Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önlüyor.

Siyah maske hangi aralıklarla kullanılır?

Eğer sen de cildindeki fazla sebumu kontrol altına almak istiyor, gözeneklerinin daha sıkı, cildinin daha parlak olmasını arzuluyorsan, volkanik kül içerikli siyah maskeleri haftada en fazla iki kere olmak üzere cildine uygulayabilirsin. Düzenli kullanımda sözünü ettiğimiz tüm faydaları deneyimleyebilirsin.

Siyah maske nasıl uygulanır?

Siyah maskeyi göz ve ağız bölgesi hariç tüm cildine uygulaman gerekiyor. Maskeyi 20 dakika kadar cildinde beklettikten sonra çıkar ve kalan esansın cilt tarafından iyice emilmesi için yüzüne hafifçe masaj yap.
    Taptaze, parlak ve pürüzsüz bir cilt için bakım rutinine siyahın gücünü katmaya hazır mısın? Volkanik kül içeren siyah maskeler seni bekliyor! Birbirinden etkili onlarca cilt bakım maskesi seçeneği de burada...

    Yorum yapın

    Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

    Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

    Justin Beauty
    Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
    Gelince Haber Ver
    this is just a warning
    Giriş yapın