İçeriğe atla

Sivilceler hakkında doğru bilinen yanlışlar

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Cilt bakımına dair birçok kulaktan dolma bilgiye sahibiz. En yanlış bilinen konulardan biri de irili ufaklı, kırmızılı beyazlı sivilcelerimiz… Sivilce nasıl geçer? Bu soruya yanıt olarak o kadar çok şeyi tekrar tekrar duyuyoruz ki çoğunun doğruluğundan şüphe duymuyoruz artık. Ne var ki bazı bilgiler yaygın olduğu kadar yanlış da. Gelin düzeltmeleri beraber yapalım!

Ergenlik dönemi bir geçsin, sivilceler de geçer!

Sivilce probleminin en sık görüldüğü zamanlar ergenlik dönemi. Bunun sebebi vücudumuzdaki hormanların ani şekilde değişimi sonucu sebum bezlerinde yağlanmanın gerçekleşmesi. Ergenlik döneminin sona ermesinin ardından hormonlarımız düzene girse de yetişkinlik döneminde de sivilce problemlerinin görülmesi son derece doğaldır.

Sivilcelerim arttı, cilt bakımı yapayım.

Ölü deri hücrelerinin, cilt atıklarının ve kirin cildimizden her gün temizlenmeye ihtiyacı vardır! Önemli olan doğru ürünlerle düzenli bir cilt temizliği sağlamak, cildin yenilenmesine, elastikiyetinin artmasına olanak sunmak ve cildimizin ihtiyaçlarına uygun düzenli bir bakım yapmak. Temizleyici, tonik ve nemlendirici günlük cilt bakım rutininin ayrılmaz bir parçası olmalı ve eksiksiz bir bakım için mutlaka Kore cilt bakım rutinine bir göz atmalısın…

Kore Cilt Bakım Rutini

Cildimi derinlemesine temizlemek için iyice ovalamam gerekiyor.

Ölü derilerden arınmak için böylesine sert tavırlara gerek yok! Cildini tanıyarak seçeceğin bakım ürünleri cildini temizlemek için yeterli olur ve cildini zaten derinlemesine temizler. Yetmediği noktada ise uygun bir kimyasal ya da mekanik peeling çözümü deneyebilirsin. Sen sen ol cildine kibar davran ve hiçbir ürünü cildine sert hareketlerle uygulama…

Sivilcemi sıkarsam bütün bir bölgeye yayılır.

Sivilceler sıkıldığı için değil, o bölgeye yapılan dokunsal uyarılarla sebum üretimi arttığı için sivilcelerde artış görülür. Tabii sivilcelerini sık demek istemiyoruz, aksine sivilcen olsa da olmasa da yüzüne hassas davran! Sivilceye ne iyi gelir dersen uygun bir sivilce kremi, sivilce kurutucu bir ürün, sivilce maskesi ya da bambaşka inovatif ürünlerden destek sağlamak sivilceleri sıkmaktan çok daha doğru bir yaklaşım. Sana en uygun sivilce ürünlerine buradan ulaşabilirsin.

Akneye sebep olan yiyecekleri tüketemem.

Süt ve süt ürünleri için bu ihtimal üzerinde durulsa da henüz yiyeceklere dair kesin sonuçlar pek yok. Fakat bir besin maddesinin bünyende sivilceye neden olduğunu gözlemliyorsan tüketmemen tavsiye edilir. Cildini ve vücudunu senden daha iyi kimse tanıyamaz, bunu sakın unutma! Sivilcelere kesin çözüm sunmak imkansız olsa da sağlıklı beslenmenin sağlıklı bir cilde sahip olmak ve sivilcelerden kurtulmak için en önemli anahtarlardan biri olduğu biliniyor.

Siyah noktaları sıkmazsam sivilcelerim artar.

Tam tersi! Siyah noktaları sıkmak deri altında inflamasyon oluşumunu tetikleyerek sivilceye dönüşümü kolaylaştırır. Siyah noktalardan kurtulmak için özel olarak geliştirilmiş cilt bakım ürünlerini tercih etmelisin. Bu şekilde nazik ve sivilceye fırsat yaratmadan siyah noktalardan kurtulabilirsin. Siyah noktaları sıkmadan defetmek için önerdiğimiz siyah nokta çözümlerine göz atabilirsin.

Kullandığım ilaçların sivilcelerimle bir ilgisi yok.

Özellikle kortikosteroidlerin ve vücut geliştirmede kullanılan anabolik steroidlerin gövde yerleşimli sivilcelerde ciddi rol oynadığı bilinmekte. İlaç kullanmadan önce detaylı bir içerik incelemesi yapman en faydalısı olur. Doktorun bu konuda seni bilgilendirecektir.

Güneşlenmek, denize girmek ya da solaryum sivilceleri azaltır.

Bronzlaşmak ya da deniz suyuna maruz kalmak, sivilcelerin bir süreliğine gözden kaybolmasını sağlar fakat tamamen geçmesini sağlamaz. Sivilcelerinin geçmesi için biraz daha bronzlaşmak farklı cilt sorunlarına sebep olabilir. Ayrıca zararlı güneş ışınlarının cilt için en tehlikeli faktörlerde başı çektiğini hatırlatalım.

 

Az olan sivilceler kendi kendine geçer.

Sivilcelerinin kendi kendine geçmesini beklemek izlerin oluşumunu artırabilirken uzun süre sivilceye karşı bakım yapılmayan ciltlerde hiperpigmentasyon görülebilir. Uzun süre ilgilenilmeyen ve kontrolden çıkan sivilce problemlerinin tedavisi zorlaşır ve geride kötü anılardan fazlasını bırakabilir. “Sivilce izleri nasıl geçer?” sorusunu sormamak için önceliği “sivilcelerimi nasıl tedavi ederim?” sorusuna vermeni tavsiye ederiz. Sivilce lekeleri tedavisi mümkün ama lekeler çok daha zorlayıcı problemler. Her zaman %100 bir iyileşme sağlamak mümkün olmayabilir.

Umarız sivilcelerden arınmış, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak, kısa sürede unutulan yeni yıl hedeflerinden olmaz! Cildini doğru tanımak, doğru bilgilerle hareket ederek bilinçli ürün tercihlerinde bulunmak cildin için yapabileceğin en büyük iyilik ve sivilcelere karşı en doğru mücadele yöntemi…

"Sivilceler nasıl geçer?" ve diğer merak edilen sorulara yanıt aradığımız blog yazımızı buradan okuyabilirsin.

Sivilce problemleriniz ve akne çözümleriniz için önerilen ürünler

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın