İçeriğe atla

Justin Beauty Cevaplıyor: Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Sivilce, akne, sivilce izi, siyah nokta, beyaz nokta… Cildimizin sınandığı ne çok problem var, öyle değil mi? Genellikle karma ve yağlı cilt tipinin korkulu rüyası olan sivilceler, bizlere veda ederken hatıra olarak sivilce izi bırakmaları ile ünlü! Maalesef ki bu tatsız hediyeler, pürüzsüz ve cilt tonu eşit bir cilt görünümünün en büyük düşmanı. Pek çoğumuz, dönemsel veya uzun periyotlarda olmak üzere sivilce ve akneye karşı savaş veriyoruz. Hemen ardından sivilce izi karşıtı ürünler kullanarak tamamlayıcı bir cilt bakımı rutini oluşturmamız gerekiyor. Peki ama sivilceye ne iyi gelir? Kırmızı sivilce izi hangi ürünlerle geçer? Justin Beauty cevaplıyor!

sivilceli ciltler

Sivilceli Ciltler İçin Doğru Cilt Bakımı

Sivilceye yatkın bir cilt tipine sahipsen ve sivilce izi oluşumuna karşı savaş açtıysan, bilmen gereken ilk nokta sivilcelerinin hangi sebeplerden ötürü çıktığı. Tek bir sivilce çeşidi olmadığı için, cildini tanıman, doğru Kore cilt bakım ürünleri ile cilt problemlerini çözmeye çalışman ve gerekirse profesyonel yardım alman şart. Hazırsan ilk olarak sivilcelerin hangi nedenlerle oluşabildiğine değinelim.

  • Genetik yatkınlık,
  • Hormonal değişimler,
  • Çeşitli ilaçlar,
  • Yanlış beslenme rutini,
  • Çevresel faktörler,
  • Yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı, sivilce oluşumuna neden olan en temel maddeler.
sivilce-izleri

Genetik yatkınlık ve hormonal değişimler, cildin aşırı yağlanmasına sebep olarak sivilce oluşumuna yol açabilir. Bu sebeple doğru cilt bakım ürünlerini seçmen sivilceleri geçirmene yardımcı olabilir. Eğer bakım rutinin yeterli gelmiyorsa, bir uzmana danışmayı mutlaka değerlendirmelisin. Aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler, cilt yüzeyindeki bakterileri artıran çevresel faktörler veya cildinle uyumlu olmayan cilt bakım ürünleri de yüzde sivilce ve akne probleminin görülmesinin başlıca sebeplerinden. Bu sebeple sivilceli ciltler için doğru cilt bakımı rutininin oluşturulması, sivilce izi problemine karşı atabileceğin en önemli adım.

Sivilceli Ciltler İçin Yüz Yıkama Jeli

Sivilceli ciltler için yüz yıkama jeli seçimi, cildi sivilceye yol açan aşırı sebumdan, makyaj kalıntılarından ve çevresel kirlerden arındırmak için son derece önemli! Şunu unutma ki cildin aşırı yağ salgılıyor diye onu tamamen kurutan ve gerginleştiren temizleyicilere başvurmamalısın. Sivilce oluşumu, cilt bariyerinin kendini onarma hızını artırarak çözebileceğin bir problem. Bu nedenle cildinle dost, doğal temizlik ajanlarının bulunduğu ve cilt bariyerini destekleyen içeriklerin yer aldığı Kore kozmetiği ürünleri tam senlik!

Mizon Good Bye Blemish Low Ph Cleanser, aradığın yüz yıkama jeli olabilir.

    Sivilceli Ciltler İçin Sivilce Kremi

    Sivilceli cilt için doğru sivilce kremi seçimi oldukça kritik! Bu süreçte direkt olarak sivilce ve sivilce izi problemini hedefleyen ürünler kullanman, büyük sivilce sonrası oluşan sevimsiz sivilce izi ve sivilce kızarıklığı görünümünü azaltman için en doğru karar. Bu aşamada hem cildini yatıştıran, hem de sivilce lekesi ile aktif olarak savaşan içeriklerden faydalanman akıllıca olur. Antibakteriyel, iltihap engelleyici ve cilt onarımına yardımcı bileşenler, tam da aradığın şey!

    Pyunkang Yul Acne Cream - Sivilce Kremi

    Pyunkang Yul Acne Cream - Sivilce Kremi sivilce ve sivilce izi problemine karşı tam 3 etkiyi bir arada sunan özel bir formüle sahip. Daha sakin, sağlıklı ve güçlü bir cilt elde etmek istiyorsan ona güvenebilirsin!

    • BHA ile cildi arındırıp yumuşatır,
    • Copper tripeptit ile sivilce izi oluşumuna karşı cilt onarımını destekler,
    • Kaplan zambağı ile antibakteriyel etki sağlayıp sivilcelerle savaşır,
    • Diğer doğal özlerle cilt bariyerini güçlendirip cildi korur.

    Sivilce İzi Oluşumuna Karşı Nemlendirici Krem

    Sivilceye yatkın ciltlerde sivilce losyonu veya sivilceye yatkın ciltlere uygun nemlendirici kullanımı, asla atlanılmaması gereken en önemli madde! Yağlı cilde uygun nemlendirici krem bulmakta zorlanıyor olabilirsin. Ama asla nemlendirici aşamasını yok saymamalısın. Cilt tipine uygun, cildi dengeleyen, sakinleştiren ve bakım yapan bir nemlendirici, sivilce izi oluşumunun önüne geçmek ve oluşan sivilce izlerine karşı savaşmak için hayati bir öneme sahip!

    Benton Goodbye Redness Centella Gel'e göz at!

      Kore Cilt Bakımı Rutini ile Sivilce İzi Problemine Veda Et!

      Sivilce ve akne sorunlarına çözüm arıyorsan, Kore cilt bakım ürünleri arasında tercih edebileceğin pek çok seçenek var! Cilt bakım rutininin her aşamasında sivilce ve sivilce izi karşıtı ürünler kullanabilir, tamamlayıcı içeriklerle beslenen, güçlenen ve sağlıkla ışıldayan bir cildin tadını sen de çıkarabilirsin. Sivilce izi karşıtı ürünler kullanmak için en ideal zaman olan kış mevsimini iyi bir rutinle taçlandırmak senin elinde!

      Yorum yapın

      Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

      Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

      Justin Beauty
      Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
      Gelince Haber Ver
      this is just a warning
      Giriş yapın