İçeriğe atla

Sınavlar Bitsin Cilt Bakımı Başlasın

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Üniversite sınavı da bittiğine göre artık biraz kendine bakma zamanı gelmedi mi sence? Sınavlarla uğraşırken bir de üstüne cildine bakmak biraz zor geliyordu biliyorum, şimdi sınav stresinden etkilenen cildinle (özellikle çıkan sivilcelerle) ilgilenme vakti geldi!

HER GECE EN AZ YEDİ SAAT UYU

Yaz akşamları dışarı çıkıp, arkadaşlarınla eğlenmek isteyebilirsin ama eve döndüğünde yeterli uykuyu almalısın (şanslısın ki sabah erken kalkmana gerek yok!). Uyku, cilt kalitesini iyileştirmede önemli bir faktördür. Yeterli miktarda uyumadığında cildin kırışıklıklara, siyah noktalara, renginin solmasına ve gözaltı morluklarına daha eğilimli olur.

Peki gece uyurken bile cilt bakımına devam edebileceğini biliyor muydun? Gece bakımı ürünleri sen uyurken cildini iyileştirmeye devam eder. Üstelik çoğu gece bakımı ürünü sabah kalktığında tamamen emilmiş olur, yani yüzünden çıkarman, yıkaman gerekmez! Gece bakım ürünleri sadece ileri yaşlar için değil her yaş grubu için düşünülmeli!

SU İÇ

Su içmek her zaman önemlidir. Su, cildinin nemini ve elastikiyetini korur, cildinin temizlenmesine de yardımcıdır, gözenek ve kırışıklıkları önler. Ayrıca vücudundan toksinlerin atılmasına ve metabolizmana da destek olur.

Su sadece içtiğinde de duş aldığında da cildine iyilikler yapar. Soğuk duş almak ve rahatlatıcı bir banyo sinirlerini sakinleştirir ve ciltte stresle ilgili hasarları, kızarıklıkları ve akne oluşumunu azaltır. Soğuk su ayrıca gözeneklerini de sıkılaştırır. Hazır sıcak yaz aylarındayken soğuk duş seni bolca rahatlatacaktır.

SAĞLIKLI BESLEN

Cildimizi en çok etkileyen şeylerden biri de ne yediğimiz. Bu yüzden sağlıklı beslenmek yine sağlıklı bir cilt için çok önemli çünkü bazı besinler bünyende sivilcelenmeye neden olurken çikolata gibi tatlı abur cuburlar vücutta toksin birikmesine yol açabilir. Tabii ara sıra kendimizi ödüllendirmek iyidir, bu zamanlarda da yine bolca su (ya da çay) içerek vücudumuzdaki toksin miktarını azaltabiliriz. 

AKNE ÇÖZÜMLERİ

Sınav stresinin olmazsa olmazı sivilcelerdir, tabii bunun yanında sağlıksız beslenmek de... Şimdi sınav stresinden uzaklaşmışken sivilcelerinden kurtulmak daha kolay olacak! Sivilce tedavisinde çay ağacı yağı (tea tree oil) en yaygın kullanılan içeriklerden biridir ve kullanımı çok kolay çay ağacı yağıyla üretilmiş birçok ürün bulunur. İçerik Ansiklopedisi rehberimizle sivilce sorunları için etkili içerikleri keşfedebilirsin. Sivilce sorunlarına yönelik ürünler için ise mağazamıza göz atabilirsin. Sivilce oluşumunu azaltmanın diğer önemli unsuru ise cilt temizliği. O yüzden ne olursa olsun temizleyicilerimizi kullanmaya devam! Senin en doğru temizleyiciyi bulmak için sunduğumuz ürünlere göz atabilirsin.

En önemlisini az kalsın unutuyorduk! MUTLU OL! Üniversite sınavı tabii ki önemli ama her şey ona bağlı değil, daha önünde upuzun güzel bir hayat var!

O yüzden küçük bir şarkı listem var senin için :)

Küçük Bir Liste

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın