İçeriğe atla

Bayram tatili nedeniyle siparişleriniz 20 Haziran itibarıyla kargolanacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saçın, cildin ve tüm vücudun için şifa kaynağı jojoba yağı! Jojoba yağının faydaları neler? Nasıl kullanmalısın?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Kozmetik dünyasının en sevilen şifalı yağlarından jojoba yağı, hem antialerjen hem antibakteriyel hem de müthiş bir nemlendirici. Bir taş ile iki kuş vurmak, hem saçın hem de cildin için besleyici, onarıcı ve nem bombası bir ürün almak istersen, Aromatica organik jojoba yağını sakın es geçme!

Çöl güzeli jojoba

Latince adı “Simmondsia Chinensis” olan jojoba; Amerika, Hindistan, İsrail ve Meksika gibi ülkelerde, ağırlıklı olarak da çöllerde (Sonora, Mojave, Arizona ve California gibi) yetişen çalı türü bir bitki. Aslında hayatımızda çok eskilerden beri var. Yağı ilk kez 1933 yılında elde ediliyor ve güzellik dünyasına bir güneş gibi doğuyor. Kullanım alanı oldukça geniş. Başta kozmetik sektörü olmak üzere sağlıktan sanayiye kadar pek çok alanda kullanılan bir yağ. Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olması nedeniyle oldukça değerli. Cilt bakımı dünyasında “sıvı altın” olarak da adlandırılan jojobaya rağbet oldukça büyük. Bu nedenle pek çok yağa oranla daha pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Dokusu da oldukça keyifli. Yoğun, ancak hemen emiliyor ve ciltte herhangi bir yağlı ya da yapışkan his bırakmıyor. Antioksidan, E vitamini zengini, besleyici ve nemlendirici bu şahane yağ, cildi doğal bir katman gibi sararak pürüzsüz bir dokunuşu garantiliyor.

Jojoba yağının kozmetikte kullanımı

Jojoba yağının kozmetik alanındaki kullanımı oldukça zengin. Saç ve cilt bakımında olmazsa olmaz formüller arasında yer alıyor. Nemlendirici, antibakteriyel ve antioksidan olması cilt için hem besleyici hem de onarıcı bir ürün alternatifi olmasına neden oluyor. Jojoba, saç sağlığında da oldukça etkili. Benzer özellikleri nedeniyle hem saç derisi hem de saçların çok daha güçlü, bakımlı ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Ve elbette vücut bakımında da severek kullanılıyor. Tüm vücut derisinin nemlendirilmesi, daha sıkı ve canlı görünmesinde jojoba yağının ve jojobalı krem ve losyonların etkisi oldukça fazla.

Jojoba yağının cilde faydaları

  • Oldukça iyi bir makyaj temizleyici. Hafif suyla ıslattığın pamuğa damlatacağın bir kaç damla jojoba yağı ile en ağır makyaj artıklarından bile hızlıca kurtulabilirsin.
  • Nemlendirici. İçeriğindeki faydalı bileşenler ve E vitamini sayesinde cildi nemlendiriyor ve besliyor. Antialerjen. Özellikle ciltteki akne ve siyah noktaların giderilmesinde etkili.
  • Yaşlanma karşıtı. Şahane formülü kırışıklıkların minimize edilmesinde ve cildin onarılmasında büyük rol oynuyor. Cilde esneklik kazandırıyor.
  • Yağ/nem dengeleyici. Kolayca emilen hafif formülü cildin yağ ve nem dengesini korumasına neden oluyor. Bu da daha dengeli bir cilt, yani daha az sivilce ve cilt sorunu demek.
  • Tahrişleri önlüyor. Ciltteki yanma, dökülme ve kuruma gibi sorunlara iyi geliyor.
  • Selülit ve çatlaklara karşı birebir. Özellikle kilo alıp verme ve hamilelik dönemlerinde oluşan çatlakların giderilmesinde etkili. Masaj yağı olarak selülit tedavisinde kullanılıyor.
  • Kolajen üretimini destekliyor. Yaşla birlikte azalan kolajen üretimini artırmak, erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek için şahane bir seçenek.
“Cilt bakımında kolajen, hyalüronik asit ve salyangoz özü içeren ürünlerin etkisi!”ni öğrenmek için tıkla!

Cilt bakımında jojoba yağı nasıl kullanılır?

Cilt bakımında jojoba yağını makyaj temizleyici olarak kullanabilir, cildini doğal bir yağ ile temizlerken aynı zamanda bakımını da yapabilirsin. Jojoba yağını nemlendirici olarak kullanmak için bir kaç damla yağı cildine masaj yaparak uygulayabilir ya da en sevdiğin nemlendirici kreminin içine ekleyebilirsin. Vücut bakımında ise saf jojoba yağı ya da jojoba yağı içeren ürünlerle cildini nemlendirebilir, kurumuş ayak ya da topuk gibi kısımların yumuşamasını sağlayabilirsin.

Jojoba yağının saça faydaları

Saçların uzamasına destek olur. Saçlarının daha hızlı uzamasını istiyorsan jojoba yağı ile bakım yapabilirsin. Kepek oluşumunun önüne geçer. Saç derisini besleyerek saç derisinde oluşabilecek sorunları minimize eder. Yeni saç oluşumuna destek olur. Saçları dökülenler yeni saç oluşumuna yardımcı olan jojoba yağını kullanabilir. Yıpranmış saçlara karşı birebirdir. Kuru, mat ve yıpranmış saçların kendine gelmesini, çok daha yumuşak ve canlı olmasını sağlar.

Saç bakımında jojoba yağı nasıl kullanılır?

Saç bakımında jojoba yağını saç maskesi olarak kullanabilirsin. Tüm saçına jojoba yağı sürerek en az yarım saat bekletebilir, ardından durulayıp şampuanlayarak saçlarının çok daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayabilirsin. Bunun yanı sıra, günlük olarak bir kaç damla jojoba yağını saç uçlarına uygulayabilir, kuru ve kırık saç uçlarının kendine gelmesine yardımcı olabilirsin. Jojoba yağı aynı zamanda iyi bir saç şekillendiricisidir. Bu doğal yağ ile saçına günlük şekil verebilir, çok daha kolay taranmasını sağlayabilirsin. Saç derini beslemek için doğal formüllü şampuanının içine bir kaç damla jojoba yağı damlatabilir ve saçlarını bu şekilde yıkayabilirsin. Jojoba yağını saç bakımında tek başına kullanabilir ya da biberiye, zeytinyağı ve badem yağı gibi diğer besleyici yağlarla karıştırarak süper etkili saç bakım formülleri yaratabilirsin.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın