İçeriğe atla

Pirinç ile cilt beyazlatma... Daha canlı, daha beyaz!

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
İdeal güzellik anlayışı değişiyor, sen de fark ettin mi? Yeni trend cilt beyazlatıcı ürünler. Artık güneşte sonuna kadar yanmış bronz bir cildin değil; dengeli bir renk tonuna sahip, pürüzsüz, buram buram sağlık kokan bir cildin hayali kuruluyor. Bu tanımdan sonra elbette akla ilk olarak Asyalı kadınlar, göz alıcı ciltleri ve o meşhur K -Beauty rutini geliyor. Bu rutin içerisinde ise cilt beyazlatma ve cilt tonunu dengeleme özelliğiyle öne çıkan doğal bir ürün var: pirinç! Uzak Doğu’dan gelen meşhur cilt bakım kremleri ve cilt beyazlatıcı ürünler piyasayı çoktan domine etmeye başladı. Son yıllarda Doğudan Batıya hızla yayılan Kore kozmetiği ürünleri doğal ve organik içerikleriyle oldukça seviliyor. Asyalı kadınların taze, parlak ve canlı görünümlerinin arkasında genetiğin yanı sıra büyük rol oynayan bu ürünler içerisinde pirinç bambaşka bir öneme sahip. Her ne kadar cilt beyazlatma ile birlikte anılsa da aslında pirincin temel görevi cildin ideal renk tonuna ulaşmasını sağlamak, lekeleri azaltmak ve cilde parlaklık vermek. Önce bir bakalım, tüm bu tatsız ton dengesizlikleri, koyuluklar ve lekeler neden oluyor?

Can sıkan bir ekip: cilt tonu dengesizlikleri, cilt koyulukları ve cilt lekeleri :(

Cilt lekesi denince ilk akla gelen maalesef yaşam kaynağımız güneş. Güneşten gelen ultraviyole A ve B ışınları ciltte lekeye neden olan pigmentleri aktive ediyor. Bu nedenle her ne kadar leke giderici ürünlerin yardımına başvurulsa da aslında öncelikle yapılması gereken güneşten en iyi şekilde korunmak. Bunun için Güneş koruyuculara dair her şey yazımızı okuyabilirsin. Ciltteki koyulukların nedeni ise öncelikle genetik aktarımdan kaynaklanıyor. Bir diğer nedeni ise sivilce sonrası oluşan hiperpigmentasyon olarak da adlandırılan ton dengesizlikleri. Bunun yanı sıra yanlış ve kalitesiz kozmetik ürünler, sigara, stres ve aşırı kahve tüketimi de cildin rengini bozuyor ve koyulaştırıyor. Aşırı melanin üretimini azaltmak ve cildin tonunu dengelemek için neyse ki doğal ürünler var, neyse ki pirinç ve pirinçli cilt bakım ürünleri var!

Pirincin cilde faydaları

Cildin beyazlaması yani aslında ideal cilt tonu dengesine sahip olması için Kore kozmetiği içerisinden seçilebilecek onlarca cilt beyazlatıcı krem, serum ve maske var. Özellikle pirinç içeriğiyle hazırlanan ürünlerin ise yeri gerçekten bir başka. Çünkü pirinç, içerisinde bulunan PABA maddesi, bol miktarda mineral, B ve E vitaminleri ve 8 farklı esansiyel amino asit sayesinde cilt için harika bir bakım kaynağı.

İşte marifetleri:

  • PABA maddesi güneşe karşı koruyucu etkisiyle leke oluşumunu önlüyor.
  • Allantoin maddesi güneş yanıklarına iyi geliyor, cilt onarımına yardımcı oluyor.
  • Cildi nemlendiriyor ve yumuşatıyor.
  • Gözenekleri sıkılaştırıyor.
  • Yaşlanma belirtilerini geciktiriyor.
  • Güneş lekelerini giderirken cildi beyazlatıyor.
  • Ton dengesizliklerini gidererek cilt rengini eşitliyor.
  • Cildin yağlanmadan parlak görünmesini sağlıyor.
Asyalılara boşuna sağlık gurusu denmiyor. Yüzyıllardır Asya kültürünün önemli bir parçası olan pirinç, gördüğün üzere cildinin parlak ve canlı görünümünde, dengeli bir renk tonuna sahip olmasında oldukça etkili. Kore’nin bu kadim güzellik sırrıyla tanışmaya hazır mısın?

Cilt beyazlatma ve pirinçli cilt bakım ürünleri

İşte sana özel birbirinden etkili pirinç seçkisi ürünleri ve ne işe yaradıkları... Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask Profesyonel bir pirinç maskesi arıyorsan doğru ürüne bakmak üzeresin. Gençleştirici, ton dengeleyici ve nemlendirici bu pirinç maskesi mükemmel bir bakım kürü. Yatmadan önce keyifle yapabilirsin.

Ne yapar?

  • Cildi besler.
  • Nemlendirir.
  • Cilt tonunu düzenleyerek cildin matlıktan kurtulmasına destek sunar.
  • Cilde ışıltı verir.
Mizon Rice Real Cleansing Foam Cildini temizlerken de pirinç etkisini deneyimleyebilirsin. Bu özel köpük formundaki temizleyici sabah akşam seninle.

Ne yapar?

  • Derinlemesine temizler.
  • Nemlendirir.
  • Yatıştırır ve detoks etkisi verir.
  • Cilde parlaklık verir.
    Asyalıların pirinç mucizesi denemeye değer görünüyor, sen ne dersin? Kore kozmetiği ve Kore cilt bakım rutini hakkında soruların varsa, cevaplar burada.

    Yorum yapın

    Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

    Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

    Justin Beauty
    Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
    Gelince Haber Ver
    this is just a warning
    Giriş yapın