İçeriğe atla

"Ölümsüzlük bitkisi” Aloe Vera ve faydaları 

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Evet, Mısırlılar Aloe vera için “ölümsüzlük bitkisi”, Kızılderililer ise “cennetin sihirli âsası” demiş. Binlerce yıldır hayatımızda olan Aloe veranın evrimini insana âdeta her açıdan faydalı olmak üzerine tamamladığını söylesek herhalde yanılmış olmayız. Modern güzellik dünyası da onu yeniden keşfetti. Bu mucizevi bitkinin özellikle cilt bakımındaki yerini nasıl anlatsak, nerden başlasak…

Aloe Vera’nın Keşfi

Aloe Vera adına ilk kez M.Ö 1500’lü yıllarda rastlıyoruz. Eski Mısır’da enfeksiyon ve yanık tedavilerinde kullanıldığı belirtilmiş. Güzellik, cilt bakımı ve gençlik denince Kleopatra’nın gözünden hiç kaçar mı? Cildini taze ve canlı tutmak için Aloe jelini yüzüne süren ilk kişilerden birinin o olduğu biliniyor. Derken Napolyon’un eşi Josephine’in de süt banyosuna Aloe jelinden kattığı rivayeti ortaya çıkmış. Örnekler malum, antik çağların güzellik ve cilt bakımı ustaları Aloe verayı hayatlarının önemli bir parçası yapmış binlerce yıl önce. Gelecekte de durumun farksız olacağını acaba tahmin etmişler midir, kim bilir? Lâkin bugün kocaman güzellik sektörünün önemli bir kısmının Aloe veralı ürünlerden oluştuğunu duysalar, bizce yine de şaşırırlardı. 

Aloe Vera Nedir? Aloe Veranın Cilde Faydaları Nelerdir?

Yapraklarından saçtığı şifayla vücudun hem içine hem de dışına yarayan Aloe veranın ana vatanı Afrika. Zambakgiller ailesinden gelen Aloe vera, etli yaprakları uçlara doğru kılıç gibi sivrileşen bir yapıya sahip. Şifasının kaynağı yapraklarının içerisinde yer alan jelatinimsi, saydam bitki özü. A, E, C, B1, B2, B12, B3, B6, kolin ve folik asit içeren, besin değeri oldukça yüksek olan bu bitkinin vücudun içinde yarattığı değişimler bir başka yazının konusu olacak kadar uzun. Bu yazının odağı ise cildine sağladığı o müthiş faydalar… Maksimum 60 cm kadar büyüyebilen Aloe vera, etkileri açısından bir çeşit yeşil dev! Bu yeşil devin en temel özelliklerini 3 kelimede toparlayın deselerdi; yatıştırıcı, nemlendirici ve besleyici derdik. Ancak yine de yetmezdi, çünkü çok daha fazla faydayı bünyesinde barındırıyor.
  • Yatıştırıcı ve onarıcı: Aloe vera’nın bilinen faydalarından biri yanıklara, yaralara, tahriş olmuş cilde ve kızarıklıklara epey iyi gelmesi. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için de aloe veralı ürünler tercih ediliyor. Bu onarıcı ve yenileyici etkinin nedeni ise içerdiği vitamin ve mineraller. Bu yoğun içerik hücrelerin büyümesi ve fonksiyonlarında çok etkili.
  • Doğal antioksidan: Antioksidan, antiviral ve antifungal olması nedeniyle önemli bir enflamasyon savaşçısı ve bağışıklık destekleyicisi. Bu da özellikle sivilce, egzama ve iltihap gibi sorunlarda tedavi edici bir etki oluşturuyor.
  • Doğal nemlendirici: İçerisinde bulunan 200’den fazla aktif bileşen, 70’den fazla vitamin, enzim, mineral, amino asit ve salisilik asitler vücut için eşsiz bir besin ve nem kaynağı.
  • Yaşlanma karşıtı etki: Cilt hücrelerinin yenilenmesinde E ve C vitamini ve beta karotenin etkisi büyük. Bu üç maddeyi de içeren Aloe vera, özellikle anti–aging ürünlerin içerisinde bolca kullanılıyor.
  • Canlı ve parlak cilt: Kore kozmetiği içerisinde Aloe veranın sık kullanılmasının en büyük nedenlerinden biri bu özellik. İçerisindeki mineral ve su içeriğinin yüksek olması, kuru, mat ve solgun ciltler için önemli bir canlılık kaynağı olmasını sağlıyor.

Aloe Vera Jel’in Faydaları Nelerdir?

Bitkinin yapraklarından elde edilen Aloe vera jeli, tamamen doğal olduğu sürece hem oral hem de dışarıdan kullanılabilir. Hafif, yağsız ve kolay sürülen bir yapıya sahip. Tahriş olmuş ciltlerin yatıştırılmasında, cildi nemlendirmede, kızarıklıkların geçirilmesinde oldukça etkili. Özellikle güneş sonrası hassasiyetlerde kullanılıyor. Ardında yapışkan bir his bırakmaması ve cilde ferahlık vermesiyle her gün güne başlarken ve günü tamamlarken Aloe vera jeli keyifle kullanabilirsin.

Aloe Veranın Saça Faydaları Nelerdir?

Aloe vera, cilt için sunduğu sayısız faydanın yanı sıra, sağlıklı saç ve saç derisi içinde destekçi. Saçı güçlendirmeye yardımcı olabilecek birçok aktif bileşen ve minerale sahip. Bu nedenle sağlıklı saç köklerinde rolü büyük. Aloe vera ile kaşıntılı saç derini yatıştırabilir, saç sebumunu dengeleyebilir, saçlarının daha güçlü bir şekilde hızla uzamasını sağlayabilirsin. Tüm bunlar için saç ve saç derine maske olarak uygulayabileceğin Aloe jeli sadece 30 dakika saçlarında bekletip ardından durulaman yeterli.

Justin Beauty'nin Aloe Vera İçeren En İyi Cilt Bakım Ürünleri

Justin Beauty olarak, geniş bir Aloe Vera Koleksiyonu’na sahibiz. Tonikten kreme, serumdan jele kadar farklı alanlarda pek çok ürünü tercih edebilirsin. Aşağıda bunların ne olduğu noktasında küçük bir rehber var: Aromatica Organic Aloe Vera Gel 300ml: Organik Aloe vera jeli, güvenli formülüyle kızarmış cildin hızla yatışmasında, cildin daha sağlıklı hale gelmesi ve etkili şekilde nemlendirilmesinde güçlü bir yardımcı. Üstelik formülünün güvenli olduğu EWG sertifikası ile tescillendi. Benton Aloe BHA Skin Toner: Cildi temizleyen, sıkılaştıran ve nemlendiren cilt toniklerinde Aloe vera kullanımı oldukça yaygın. . Aloe ve BHA içeren Benton Aloe BHA Skin Toner ile cildinin yatışmasını sağlayabilir, cildinin yağ dengesini düzenleyerek sivilce problemine karşı somut sonuçlar elde edebilirsin. Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50 PA+++: Güneşin zararlı UVA & UVB ışınlarına karşı müthiş bir doğal koruma sağlayan Aloe vera, elbette bir güneş kremine en çok yakışan bitki özlerinin başında geliyor. Cildi güneşin zararlı UVA & UVB ışınlarına karşı koruyan Aloe veralı güneş kremi, içerdiği Aloe vera ekstresi sayesinde cildin yatışmasına, beslenmesine ve nemlenmesine de destek sağlar. 

Tüm ürünlerimize göz atmak için burayı tıklamayı unutma!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın