İçeriğe atla

Nedir bu hyalüronik asit dedikleri? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? 

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Onun hakkında herkes parça parça bir şeyler biliyor. Ama tam olarak nedir, ne işe yarar, hangi besinlerde, ne tür ürünlerde bulunur ve bu ürünleri düzenli olarak kullansak neler neler olur, çok da detaylı fikir sahibi değiliz. Kendi ağırlığının 1000 katına kadar su tutma özelliğiyle bilinen hyalüronik asit, faydaları saymakla bitmez müthiş bir molekül. Senin için önemli ayrıntılara daldık...

Hyalüronik asit nedir?

Vücudumuzda bağ dokusunda, ciltte ve eklemlerde bulunan doğal bir madde. Glukozaminoglikan olarak adlandırılan, amino asit içeren polisakkarit formunda bileşenlerden biri. Bağ dokusuna esneklik kazandırdığı gibi, cildin en güçlü nem kaynakları arasında yer alıyor. Suyun insan hayatına olan önemini düşün. Kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilen müthiş yapısıyla cilt için adeta bir nem duvarı oluşturuyor ve cilde esneklik kazandırıyor. Yani çok daha ışıltılı, sağlıklı ve dolgun bir ciltte rolü olmazsa olmaz.

Hyalüronik asit vitamin ne işe yarar?

Bizi en çok ilgilendiren işlevi cilt ile ilgili. Vücudumuzu nazikçe örten, koruyan, ısı ve nem kaybetmemizi önleyen cildimizin en önemli ihtiyacı nem. Bu işlevlerin en iyi şekilde gerçekleşmesi, kırışıklıkların azalması, yaşlanma etkilerinin geciktirilmesi ve güneşe karşı korunmada en etkili silahımızı yine nem oluşturuyor. Hyalüronik asit ultra nemlendirici özelliğiyle cildimizin kahramanı.

Hyalüronik asit faydaları

Yaşlanma geciktirici ve nemlendirici ürünlerin an önemli ana maddesi. Onsuz, kuru ciltlerin ihtiyaç duyduğu nemi geri kazanması da oldukça zor. Düzenli kullanımı ise cildin çok daha esnek olmasını sağlıyor. Senin için mucizevi etkilerini özetlersek:
  • Cildin canlılığını ve doğallığını korumasına yardımcıdır.
  • Sivilce izlerinin yok olmasında etkilidir.
  • Sivilce oluşumunu önler.
  • Yüksek su tutma özelliğiyle kuru ciltlerin parlak ve taze görünmesini sağlar.
  • Cildi serbest radikallere karşı koruyan antioksidan bir yapıya sahiptir.
  • Cildin elastikiyetini korumasına yardım eder.
  • Antibakteriyel olması nedeniyle yaraların iyileşmesine katkı sunar.
  • Kolajen liflerin oluşmasını ve korunmasını sağlar.

Vücudumuzdaki hyalüronik asit neden azalıyor?

İnsan vücudunda ortalama 15 gram kadar hyalüronik asit bulunduğu biliniyor. Ancak bu miktar özellikle yaş alırken ve hormonal değişiklikler yüzünden azalmaya başlıyor. Bu aşamada cilt de yavaş yavaş elastikiyetini ve nemini yitiriyor. Güzel haber şu: Vücudumuz, tüm bağ dokularına yayılmış olan bu asidi yeniden üretebilme ve yenileyebilme özelliğine sahip. Serumlar ve kremlerin yanı sıra buna uygun beslenme de ciltte bulunan doğal asidi uyarıyor ve artmasını sağlıyor.

Hyalüronik asit hangi besinlerde bulunur?

Hyalüronik asit açısından zengin pek çok besin var. Bu besinlerden daha çok tüketerek bu müthiş molekülün vücudunda doğal olarak artmasını sağlayabilirsin. Hayvansal ürünler: Yüksek bağ dokusu ve kolajen içeren tavuk, et suyu ve kırmızı et. Soya ürünleri: Fermente soya sütü benzeri içecekler ve soyalı besinler. Meyveler: C vitamini açısından zengin limon, portakal, greyfurt, yaban mersini, kivi, mango ve üzüm gibi meyveler. Sebzeler: Hyalüronik asit sentezinde önemli bir rolü olan magnezyum içeren ıspanak, marul, kuşkonmaz, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli ve yeşil fasulye gibi sebzeler.

Kimler kullanmalı?

Hyalüronik asit aslında belirli bir yaştan sonra hemen hemen herkesin destek olarak alması gereken çok önemli bir madde. Özellikle de yaşlanma belirtilerini azaltmak isteyen, sivilce sorunu yaşayan ya da aşırı kuru bir cildi olan kişiler için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Bu çok yönlü nemlendirici gün boyu dolgun bir cilde sahip olmak isteyenler için de birebir. Bu amaçla kullanılabilecek ürünlerin başında ise ampul çeşitlerinin yanı sıra kremler, maskeler, tonikler ve serumlar geliyor.

 

Hyalüronik Asit Seçkisi

Ne yaparsak yapalım yaş alıyoruz ve vücudumuz geri dönüşü olmayan bir şekilde tazeliğini kaybediyor. Hyalüronik asit yaşlanma sürecini en sağlıklı şekilde ertelemek açısından çok çok önemli. Özenle hazırladığımız seçkimiz içerisinden sana özel 3 ürün seçtik. 1000 kaplan gücündeki içerikleriyle çok daha sıkı, canlı ve taze görünmene yardımcı olacak bu ürünler şöyle: Mizon Hyaluronic Acid 100 - Nemlendirici Hyalüronik Asit Serumu Mizon’un bu müthiş etkili serumu cildinin ihtiyaç duyduğu nemi ve tazeliği en iyi şekilde karşılıyor. Daha dolgun ve sıkı bir cilt için tek yapman gereken serumu temiz cilde eşit miktarda uygulamak. Bu serumu düzenli kullanarak cildinin elastikiyetini korumasına yardımcı olabilirsin. Ayrıca son zamanlarda oldukça popüler olan dermaroller ile de kullanıma oldukça uygun. Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream - Nemlendirici Hyalüronik Asit Kremi Eğer günlük olarak kullanacağın hyalüronik özlü bir nemlendirici arıyorsan bu krem tam sana göre. Hassas ciltlere uygun formülüyle cildin sıkılaşmasına ve dış etkenlerden korunmasına yardımcı olan krem herhangi bir yapay renklendirici, koku ve paraben de içermiyor. Temiz cildine eşit miktarda yayarak uygulayabilirsin. Mizon Joyful Time Essence Mask Hyaluronic Acid - Hyalüronik Asit Maskesi

Cilde en hızlı etki eden cilt bakım ürünlerinin başında maskeler var. Bu hyalüronik asit maskesi, “nem jel matrisi” teknolojisi ve zengin formülü sayesinde cildi anında nemlendiriyor ve nem kaybından koruyor. Üstelik kullanımı da çok kolay. Temizlenmiş yüzüne, göz ve ağız boşluklarına dikkat ederek maskeyi yerleştir. Maskeyi uyguladıktan 10-20 dakika sonra çıkar. Cildine masaj yaparak maskeden geriye kalan esansın absorbe olmasına yardımcı olmayı da unutma.

Cildinin aradığı nem, gençlik ve parlaklık hyalüronik asitte gibi görünüyor. Şimdi onu hayatına katmaya ne dersin? Tüm seçkimize buradan ulaşabilirsin.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın