İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Leke Kremi Kullanırken Dikkat Etmen Gereken 5 Önemli Unsur!

Justin Beauty Ekibi 10 Oct 2024 0 yorum
Leke-kremi-kullanırken-dikkat-etmen-gereken-5-önemli-unsur

Cilt lekeleri zaman zaman can sıkıcı olabilen, çoğumuzun yaşadığı yaygın cilt durumlarından biri. Bunun pek çok farklı sebebi var. Güneş etkisi, sivilce/akne izleri, hormonal değişiklikler… Her biri cildimizde istemediğimiz izler bırakabilir. Yaz mevsimini geride bıraktığımız bu günlerde güneşin cildimizde bıraktığı etkilere yönelik bakıma odaklanma vakti geldi. Bu nedenle cilt bakım rutininin belki de en kritik adımlarından biri leke kremi kullanmaktan geçiyor. “Cilt lekelerini yok etmek mümkün mü? Nasıl bir yol izlemeliyim?” diye düşünüyor olabilirsin. Leke kremi kullanırken göz önünde bulundurman gereken 5 önemli unsura geçmeden önce belirtmek istediğimiz bir detay var: Özellikle Kore kozmetik dünyasından gelen etkileyici formüller, ciltteki lekelerle savaşmak için mükemmel çözümler sunuyor! Hadi, yaz boyu cildimizde oluşan leke ve izlerin giderilmesine yönelik derlediğimiz bu dosyaya birlikte göz atalım!

Güneş Kremi Kullanımı!

Güneş kremi kullanmanın sadece yaz aylarında değil, her mevsim önemli olduğunu bilmelisin. Bu yüzden güneş koruyucular cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmezi. Özellikle cilt lekeleriyle başa çıkarken güneş kremi kullanmayı kesinlikle ihmal etmemelisin. Bunun en belirgin sebeplerinden biri de güneşin ciltteki lekeleri daha da belirginleştirebilmesi ve güneş lekelerine neden olması. Şunu bilmende fayda var: Cilt bakım rutininde güneş kremine yer vermen, leke kreminin etkisini de maksimum seviyeye çıkarmanı sağlayacak! Şöyle örnekleyelim; tek başına C vitamini kullandığında güneş koruması olmadan dışarı çıkarsan leke bakımı yapmak yerine daha büyük lekelerin oluşumuna sebep olabilirsin. Ancak, C vitaminini güneş kremiyle beraber uygularsan, leke giderici etkisini katlayabilirsin! Eğer hafif ama koyu lekelerde bile etkili bir güneş kremi arıyorsan Benton Air Fit UV Defense Sun Cream tam sana göre!

Cilt Tahrişi!

cilt-tahrisi

Cilt tahrişine dikkat! Cildinin hassasiyetini ölçmeyi göz ardı etmemelisin. Bunun için yazının başında bahsettiğimiz konuya dönüyoruz: Cildini tanımak. Ancak cilt yapını anlamak da zaman gerektiriyor. Bu yüzden rutinine leke kremini dahil etmeden önce yama testi yapmayı ihmal etmemeni öneririz. Leke kremleri, güçlü formüller içerebilir ve yanlış kullanıldığında cildini tahriş edebilir. Yama testinin ne olduğunu merak ediyorsan: Kısaca, cildinin yeni bir ürüne karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğini kontrol etmek için yapılan basit bir test. Genellikle bilek veya dirsek içi gibi hassas bir bölgeye az miktarda ürün uygulanır ve 24 saat beklenir. Eğer kızarıklık, kaşıntı ya da tahriş olmazsa, ürünün yüz gibi daha geniş alanlarda güvenle kullanılabileceği anlamına gelir. Bu testi özellikle hassas ciltliler için önerebiliriz.

Nemlendirme!

Cilt bakımında nemlendiricinin rolü göz ardı edilemeyecek kadar önemli. Daha canlı ve ışıltılı bir cildin tamamlayıcı faktörü olan nemlendiriciler, sağlıklı cilt görünümünün temelini oluşturur. Kore’nin popüler nemlendirici formülleri, hafif dokuları ve hızlı emilme özellikleriyle cildine derinlemesine nüfuz eder, cildini besler ve su kaybını önler. Bu konuda Village 11 Factory Hydro Boost Gel Cream, 6 kıta, 5 okyanustan gelen bitki özlerinin gücüyle cildini yoğun şekilde nemlendirmek ve cildini pürüzsüz bir görünüme kavuşturmak için ideal kurtarıcı.

Doğru Ürün Seçimi!

Doğru-cilt-bakım-ürünü-seçimi!

Cilt bakımı denildiğinde akla ilk gelenler arasında “cilt tipini tanımak” var. Aslında cilt tipini tanıman sandığından daha uzun bir süreç. Leke kremleri, cilt tipine göre farklı etkiler gösterebilir. Dolayısıyla ilk adım; cilt tipine uygun ürünü seçmek! Kore kozmetiği, farklı cilt tiplerine uygun birçok alternatif sunuyor. Su bazlı, hafif dokulu ürünler yağlı ciltler için idealken yoğun nemlendirici formüller kuru ciltler için kusursuz tercih olabilir. Kendi cilt tipini tanımanın önemi de burada devreye giriyor. Yani her leke kremi lekelerine karşı olumlu etki yaratmayabilir, kilit nokta cilt tipine uygun olanı bulmak. Bu sayede leke kreminin etkisini en üst düzeye çıkarabilirsin.

C vitamini, Niasinamid, Retinol ve Arbutin lekelerle savaşma konusunda en önce akla gelen bileşenlerden. Hatta bu bileşenler cilt tonunu eşitlemeye ve cildinin yenilenmesine de yardımcı olur. C vitamini güçlü bir antioksidan olup ciltteki koyu lekeleri aydınlatırken, melanin üretimini baskılayarak cilt tonunu eşitler. Niasinamid, kızarıklık ve hassasiyeti azaltırken, cilt bariyerini güçlendirir ve pigmentasyonun azalmasına yardımcı olur. Retinol, hücre yenilenmesini hızlandırarak ciltteki koyu lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur ve genel cilt dokusunun görünümünün iyileşmesine katkı sağlar. Arbutin ise melanin üretimini inhibe ederek leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve var olan koyu lekeleri hafifletir. Her biri farklı mekanizmalarla çalışır, ortak olarak leke bakımında güzel sonuçlar sunarlar.  Ancak leke kremlerinin ilk kullanımda lekeleri yok etmesini beklemek haksızlık olur. Farkı görebilmek için zaman tanımalısın. Düzenli kullanımda cildindeki lekelerin azaldığını fark edeceksin. Sabırlı olman bu sürecin önemli bir parçası!

K-beauty ile daha yakından tanımaya başladığımız salyangoz özü, cilt lekelerine karşı koymak için mükemmel bir müttefik. Salyangoz mucizesinden bahsettiğimiz yazımıza buradan göz atabilirsin.

Leke Kremleri Hangi Cilt Bakım Rutininde Kullanılmalıdır?

Leke-kremleri-hangi-cilt-bakım-rutininde-kullanılmalıdır?Leke kremlerini cilt bakım rutinine doğru sırada eklemek, ürünün etkisini maksimize etmek için çok önemli. Sabah ve akşam kullanabilirsin, ancak içeriğine göre kullanım zamanı değişebilir. Temizleme ve tonik aşamasından sonra leke kremini uygulamalısın. Ardından mutlaka nemlendirici ve sabah rutininde güneş kremi ile cildini koruma altına almayı unutma! Leke kreminin içerdiği aktif bileşenlere dikkat et, çünkü bazı aktifler birbiriyle uyumsuz olabilir. Bu yüzden, leke kremi eklerken rutindeki diğer ürünleri dikkatlice gözden geçirmen gerekiyor.

Kore cilt bakımı felsefesi, doğal içeriklerle zenginleştirilmiş ürünlerin cildinle dost olmasını ve güzelliğinin cildine de yansımasını kapsıyor. İşte bu yüzden, Justin Beauty olarak sana cilt lekeleri için harika bir seçki hazırladık. Buradan ürünlere ulaşabilir, lekelerine veda etme yolculuğuna başlayabilirsin!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün