İçeriğe atla

Kinoa Nedir? Kinoanın Faydaları Nelerdir?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Kinoa, son zamanların en popüler bitkilerinden biri. Sağlıklı yaşam tutkunlarının dilinden düşmeyen kinoa, hem öğünlerin hem de saç bakım rutinlerinin önemli bir parçası haline gelmeye başladı bile! Peki kinoayı bu kadar özel kılan ne? Her derde deva olduğu iddia edilen bu mucizevi bitkiyi birlikte inceleyelim.

Bizim bildiğimiz haliyle kinoa, kinoa bitkisinden elde edilen bir tohum. Latince adı Chenopodium quinoa olan bu bitkinin tarihi dünyanın en ünlü eski medeniyetlerinden birine dek uzanıyor: İnkalar! Ispanakgiller familyasında yer alan ve çiçekli bir bitki olan kinoa, uzun yıllardan beri çok besleyici olan tohumları için yetiştiriliyor. 2-3 milimetrelik bu minik tohumlar, farklı farklı renklere sahip olabiliyor.

Kinoa, her ne kadar İnkalardan bu yana ekilip biçilen ve tüketilen bir bitki olsa da, modern çağa damgasını NASA astronotları sayesinde vuruyor. Güney Amerika kökenli bu bitki, as-tronotların öğününde yer alarak bir anda tüm dünyanın ilgisini çekiyor ve macera böyle başlıyor!

Kinoa içerisinde A, B, C, D ve K vitaminleri bulunduruyor. Bitmedi! Magnezyumdan demire, çinkodan kalsiyuma, proteinden fosfora, içinde yok yok. Dolayısıyla kinoa, yalnızca vegan beslenme öğünlerinde değil, saç bakım rutinlerinde de göz dolduran bir içerik olarak yerini alıyor.

Kinoanın Saça Faydaları Nelerdir?

Kinoa, saç bakımı alanında oldukça iddialı. İçerdiği onlarca yararlı bileşen sayesinde, kinoa ile geliştirilen saç bakım ürünleri oldukça büyük bir popülariteye sahip. Peki kinoanın saç bakımına dair vaatleri ne?

  • Saçı zararlı dış etkenlere karşı koruyor,
  • Zayıf ve yıpranmış saçları onarıp güçlendiriyor,
  • Saç kırılmasını önlüyor ve kırık saç uçlarına bakım yapıyor,
  • Saçları besleyip nemlendiriyor.

Bu küçük tohum, yumuşacık, ışıl ışıl ve bir o kadar da sağlıklı bir saça ulaşmanız için var gücüyle çalışıyor diyebiliriz! Saçı koruyan, güçlendiren ve onaran etkisiyle bu kadar sevilen bir içerik olmasına şaşırmamak gerek.

Kinoa Saça Nasıl Uygulanır?

Kinoanın saça faydalarını öğrendik, sıra geldi nasıl uygulanacağına… Kinoa içeren bir saç bakım rutini oluşturmak istiyorsan, bu mucize tohumun son derece hassas bir şekilde formüle edildiğinden ve faydalı diğer içeriklerle desteklenerek saçlarımız üzerinde etkili sonuçlar sergileyeceğinden emin olmalısın. Hiç merak etme, şimdi seni kinoa içeren mükemmel bir seri ile tanıştıracağız!

Aromatica Quinoa Protein Shampoo – Kinoa Protein Şampuanı

Aşırı yıpranmış saçlar için özel olarak üretilen Aromatica Quinoa Protein Shampoo, bitkisel protein deposu kinoa ile saçlarının tekrar bakımlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Kinoa ekstresi ve LLP proteini, hasarlı saç ve kırık saç uçlarına yönelik yoğun bir bakım uyguluyor. İçeriğinde yer alan Afrika baobab tohumu yağı ve doğal silikon olarak bilinen Pracaxi’den elde edilen yağlar, saç derisi de dahil olmak üzere saçları kökten uca besliyor, nemlendiriyor ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına katkıda bulunuyor.

  • %96,4 oranında doğal içeriklerle üretilmiştir.
  • Vegan formüllüdür.

Aromatica Quinoa Protein Treatment Mask – Kinoa Protein Saç Bakım Maskesi

Sık sık saç şekillendirmek başta olmak üzere birçok sebepten dolayı yıpranmış, kuru saçlar, Aromatica Quinoa Protein Treatment Mask ile hayat buluyor. Protein kaynağı kinoa ve LLP ile geliştirilen bu maske, yalnızca 5 dakikada bile olağanüstü bir bakım gerçekleştirerek saçları besliyor, neme doyuruyor ve saç tellerini koruyucu bir kalkan gibi sararak saçı koruma altına alıyor.

  • Saçı nemlendirip saç tellerinin elektriklenmesini ve kabarmasını önler.
  • %87 doğal içeriklerle geliştirilmiştir.

Aromatica Quinoa Protein Hair Ampoule - Quina Protein Saç Ampulü

Bu pratik ürün, saç bakımına uzun zaman ayıramayanlar için olduğu kadar, yaptığı bakımı desteklemek isteyenler için de ideal. Serinin diğer ürünlerinde de olduğu gibi Aromatica Quinoa Protein Hair Ampoule de, kinoa ekstresi ve LPP proteini içeriyor. Silikon içermeyen özel formülü, nemi saça kilitleyip saçı yatıştırıyor, saçın yumuşak ve canlı bir görünüm elde etmesine yardımcı oluyor.

  • Saç sağlığını destekleyen bu ürün, %97.4 doğal içeriklerle geliştirilmiştir.
  • Havluyla kurulanmış saça uygulanır, hızlı ve etkili bir bakım sunar.

Saç Bakım Rutininde İhtiyacın Olan Her Şey Justin Beauty’de!

Justin Beauty, saçlarının her türlü ihtiyacına karşı yanında! Saçlarına ne kadar değer verdiğini biliyoruz. Bu sebeple onları şımartacağın içerikleri özenle seçiyor, en doğal ve en etkili ürünleri seninle buluşturuyoruz! Saç bakımı ürünlerimizi inceleyerek tüm saç tiplerine ve sorunlarına yönelik birbirinden etkili çözümler sunan diğer ürün seçeneklerini keşfetmeye ne dersin? Cevabın evetse, hiç vakit kaybetme!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın