İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

K-Beauty’nin En Eğlencelisi: Cilt Bakım Maskeleri

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Kore cilt bakım ürünlerinin en eğlenceli ve bir o kadar da etkili yüzü: Maskeler! Yüz beyazlatıcı pirinç maskesinden etkili kil maskelerine, mucizevi cilt sıkılaştırıcı maskelerden sivilce maskelerine sonsuz sayıda çözüm öneren Kore maskeleri nedir ne değildir beraber bakalım...

Ne kadar farklı ve özel cilt ihtiyacı varsa K-Beauty'de bir o kadar da maske bulmak mümkün... Cilt maskesi deyince aklına sadece yüz maskesi gelmesin; el, ayak, göz, çene... birçok farklı bölge için özelleştirilmiş maskeler bulmak mümkün! Maskelerin özellikleri ise o kadar değişken ki... Birbirinden özel doğal içerikle hazırlanmış sonsuz sayıda maske, her cilt problemi için alternatif çözümler sunuyor. Pirinç maskesi, kil maskesi, salyangoz özlü maske, yeşil çay maskesi, çay ağacı maskesi... Etkilerine göre sıkılaştırıcı maskeler, onarıcı maskeler, nemlendirici maskeler... Böylesine çok çeşitliliğin olduğu cilt bakım maskeleri kesinlikle rutininde etkili bir rol oynamalı! 

 

Kore cilt bakım rutinine aşina olanlar meşhur "10 basamaklı cilt bakım rutini"ni mutlaka duymuştur. Duymayanları hemen K-Beauty 101 rehberimize alabiliriz. Cilt bakım maskeleri bu rutinin önemli bir parçası ama aslında onları ön plana çıkaran en önemli özelliklerinden biri pratik bir çözüm sunmaları! Yani birçok adıma ayıracak vakti olmayanlar için cilt bakım maskeleri kestirme bir yol... Elbette tek bir uygulama cildinde inanılmaz değişimler yaratmaya yetmez ama cilt bakım maskeleri de bir kremi sadece bir kez uygulamakla aynı sonuçları vermez, çok daha etkili sonuçlar sunar... Cilt bakım maskelerini yoğun ve konsantre bir bakım kürü olarak düşünebilirsin.

Birçok cilt bakım ürünü, uygulandıktan sonra cilt tarafından tam olarak emilmeden ve içeriklerinin etkilerini tam olarak cilde geçiremeden buharlaşır. Bu nedenle Kore cilt bakım rutininde nemlendirici kremler son basamaktadır. Yoğun yapıları ile öncesinde uygulanan cilt bakım ürünlerini cilde "kitleyen" bir mühür görevi görürler ve diğer ürünlerin buharlaşmalarını engellerler. Oysa cilt bakım maskeleri 15-20 dakika süren uygulamalardır ve bu süre boyunca tüm içeriklerinin cilt tarafından iyice absorbe olmasına izin verirler. Yani bir cilt maskesi etken maddelerini diğer birçok cilt bakım ürünü türüne göre çok daha etkili bir şekilde cilde işler. Maske uygulaması sonrası ciltte hala tam olarak absorbe olmamış maske esansı varsa, tıpkı cilde uygulanan diğer ürünler gibi parmaklar veya avuç içi yardımıyla cildin kalan içeriği absorbe etmesine yardımcı olabilirsin. Bu açıdan cilt bakım maskeleri en efektif ürün türlerinden biri diyebiliriz.

Peki maskelerin bu kadar etkili olmasının diğer nedenleri neler? Maskeleri yoğun bir esans ya da serum-ampul uygulaması olarak görebiliriz. Cilt bakım maskeleri temelde iki farklı yapıya sahip: “Mikrofiber” ve “hidrojel”. Hidrojel maskelerin çoğu cilde ekstra nem sağlamak için tamamen suda çözülebilir yapıdadır. Kullanılan içeriklere ve maskenin yarattığı etkiye göre bu yapı değişkenlik gösterebilir. Cildimizin birçok farklı ihtiyacı var ve bu ihtiyaçlarımızın hepsini günlük rutinimizle karşılamayız. Tıpkı arada sırada peeling uygulaması yapmanın cildine harika bir destek sağlaması gibi maske uygulamaları da eksik kalan ihtiyaçları tamamlamak için harika yardımcılar olabilir. Ayrıca çeşitli içerikleri denemek ya da cilt ihtiyaçlarını gidermek için her seferinde yeni bir krem ya da ampul almak yerine kağıt maskeleri denemek çok daha kolay.

Tabii kağıt maskeler haricinde farklı maske çeşitleri olduğunu da hatırlatalım. Uygulayıp cildimizde beklettikten sonra yıkayıp duruladığımız krem benzeri wash-off tipi maskeler ve uyku maskelerini de unutmamak gerek! Bir de ev yapımı farklı maske tarifleri bulmak mümkün, bu maskeler de genellikle wash-off şeklinde uygulanır ve doğru şekilde hazırlandıklarında oldukça etkili olabilir. Ancak Kore maskeleri zaten doğal içerikleri ve Kore cilt bakım kültüründen gelen geleneksel bilgileri, yüksek teknoloji ve AR-GE ile birleştirerek hazırlanıyor. Bu yüzden çokça seviliyor, doğal el yapımı bir maskenin iyi yanlarını kozmetik teknolojisi ile birleştirerek çok daha etkili sonuçlar veriyorlar.

Cildimize ekstra bir destek sağlamak istediğimizde ya da pratiklik aradığımızda maskeler gerçek bir kurtarıcı olabilir! Örneğin önemli bir buluşma ya da çok fazla bakım ürününü taşımak istemediğimiz tatillerde aklımıza ilk gelen çözüm maskeler! Peki hangi maskeyi ne zaman kullanabiliriz? Bu kadar çok maske çeşidi arasında mutlaka sana uygun olan bir maske var, bundan emin olabilirsin! Uygun maskeyi bulmak çok eğlenceli bir arayış olabilir, haftada birkaç kez yapılan rahatlama seansları olarak birçok farklı maske deneyebilirsin. Haftada birkaç kez uygulanabileceği gibi haftanın her günü için farklı bir maske denemek de mümkün. Tabii bu durumda maske içeriklerinin yorucu olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisin. İçerikler hakkında detaylı bilgi almak istersen İçerik Ansiklopedisi'ne göz atabilirsin. En popüler maskelerimizden birkaçını fikir vermesi için önerelim:

Keşfedilmeyi bekleyen daha birçok seçenek var! Cilt maskelerini keşfetmek için en uygun zaman: her zaman! Maske kullanmanın mevsimi yok, ancak mevsime göre farklı tip maskeler tercih edilebilir. Bazı cilt maskeleri buzdolabında saklamaya uygundur. Bu tip maskeler soğutulup kullanılarak yaz aylarında cilde ferahlatıcı etki sunar. Kışın cildimizin nem ihtiyacını karşılayan maskeleri, yaz aylarında cildimizdeki yağ seviyesinin de artışıyla ortaya çıkan akne gibi cilt problemlerini çözümleyen maskeler tercih edilebilir. Seçim tamamıyla sana ve cilt ihtiyaçlarına kalmış... Peki maskeleri cilt bakım rutinimizin tam olarak hangi aşamasında kullanmalıyız? Genel olarak temizleyiciden sonra ve nemlendiriciden önce uygulanması gereken maskeler, 10 basamaklı bir rutin uyguluyorsan serum ve ampullerden sonra uygulanmalıdır. Bu duruma istisna olarak bazı gece maskelerini ve spa maskelerini gösterebiliriz.

Cilt bakım rutini sıralaması nasıl olmalı ve nasıl cilt bakım rutini oluşturulur merak ediyorsan K-Beauty 101 rehberimize göz atabilirsin.

Kore'nin en etkili ve bir o kadar eğlenceli maskeleriyle tanışmak istersen ürünlerimize göz atabilirsin.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün