İçeriğe atla

K-beauty’den yaşlanma karşıtı güçlü çözümler! Senin için kolajen içerikli ürünleri inceledik

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Kore güzellik dünyasının en sevdiği içeriklerden biri kolajen. Sıkı, canlı ve taptaze bir cilt için olmazsa olmaz ve yaş aldıkça azalması nedeniyle de oldukça kıymetli. Özellikle 30’lu yaşlardan itibaren düzenli kullanıldığında erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçmeye yardımcı olduğu biliniyor. Belki de cilt bakım ürünlerinde aradığın o tamamlayıcı içerik kolajendir, ne dersin? Senin için Kore güzellik sektörünün dünyaca ünlü markası Mizon’un efsane kolajen serisini inceledik. Öncesine de hazırlık niyetine önemli bilgiler ekledik. Hazırsan başlayalım. Kolajenin son yıllarda en sık duyduğun kelimelerden biri olduğuna emin gibiyiz. Koreli kadınların göz alıcı ciltlerine bakıp bakıp iç geçiriyorsan, Kore’den tüm dünyaya yayılan K-beauty ürünlerini ve bu ürünlerin pek çok cilt sorununa özel etkili çözümler içerdiğini de az çok duymuşsundur. Bilmen gereken bir diğer önemli bilgi de şu ki, bu etkili K-beauty ürünlerinin çoğunda kolajen var!

Cildin hem daha parlak ve sıkı görünmesini sağlayan hem de kemik ve kaslara esneklik kazandıran kolajenle ilgili detaylı bilgiler, “Derinlemesine kolajen dosyası: Cildin neden kolajene ihtiyaç duyuyor? yazımızda mevcut. Ama yine de neymiş bu dersen, senin için en önemli bilgileri hap şeklinde listeledik.

Kolajen hakkında muhtemelen bilmediğin 10 önemli bilgi

  1. Vücudumuzda doğal olarak bulunan bir protein. Cilt, saç, tırnak, eklem, diş, bağ dokuları ve kemik gibi bir çok yerde bulunuyor.
  2. Vücudumuzun ⅓’ünü ve cilt hücrelerinin %70'ini oluşturuyor.
  3. Derimizin esnekliği ve kuvveti ona atfediliyor. Bunun nedeni ise temelde cildimizin tüm katmanlarını bir arada tutan bir çeşit “iskele” görevi görmesi.
  4. Hücre devri üretimini uyarabiliyor. Hücre devri, cilt hasar gördüğünde veya tahriş olduğunda meydana geliyor ve bu durumda cilt kendini iyileştirmek istiyor. Bunu da ölü cilt hücrelerini daha hızlı dökerek ve yeni cilt hücreleriyle değiştirerek yapıyor. Kolajen içerikli ürünlerle yapılan esaslı bir yüz bakımı, kolajen üretiminin artmasına ve cildin çok daha sıkı ve pürüzsüz olmasına destek oluyor.
  5. Kolajen liflerinin çelikten bile güçlü olduğunu biliyor musun?! Lif demetleri şeklinde olması nedeniyle güçlü bir ağ oluşturuyor ve bu sağlam yapı cildin çok daha sıkı olmasını sağlıyor.
  6. Genellikle iyileşme sürecini hızlandırdığı için yaralarda ve yanıklarda da kullanılan bir protein. İyileşme hücreleri ile el ele ilerliyor, işte bu nedenle bu süper iki güç cildin yenilenmesine büyük katkı sunuyor.
  7. Azalmasının en büyük nedenleri yaş, güneşe maruz kalma ve sigara.
  8. Hormonal değişiklikler de üretimini olumsuz etkileyebiliyor. Mesela menopoz dönemi.
  9. Yüksek şeker tüketimi azalmasını hızlandırıyor. Rafine şeker vücuttaki iltihaplanmalarda oldukça etkili. İltihaplı dokular ise kolajeni parçalayan bir enzim üretiyor. Yok edilmesi elbette cildin sarkmasıyla sonuçlanıyor.
  10. Cildin, kasların ve kemiklerin temel yapı taşı dedik. Azalması demek tüm bu bölgelerde yani saçta, ciltte ya da kemiklerde dejenerasyon demek. Yani iş baya ciddi!

Gördüğün gibi varlığı çok önemli, eksikliği ise birçok sorunun habercisi. Özellikle sıkı ve canlı bir cilt denince olmazsa olmaz, yaş ilerledikçe yerine mutlaka konulması gereken çok özel bir içerik. Kırışıklık, sarkma ve ince çizgilerle mücadelede kolajenli ürünlerden destek alman bu nedenle oldukça önemli.

Cildinin tam ⅔’ünün kolajenden oluştuğunu öğrendiğine göre sıra aksiyon almaya geldi! İşte Mizon’un cilde süper bir kolajen takviyesi sunan bazı ürünleri:

Besleyici ve sıkılaştırıcı kolajen kremleri

Mizon Sıkılaştırıcı Destek Zengin Kolajen Kremi

  • İçeriğindeki zenginleştirilmiş %54 kolajen ile cilt sıkılığını destekliyor.
  • Kırışıklık ve ince çizgilerle mücadele ediyor.
  • Yapay renklendirici, parfüm ve paraben içermeyen formülüyle hassas, kurumuş ve yıpranmış ciltler için ideal.

Mizon Besleyici & Sıkılaştırıcı Kolajen Kremi

  • %75 oranında, insan derisi hücreleriyle benzer bir moleküler yapıya sahip olan “marine collagen” içeriyor. Bu içerik cilde elastikiyetini geri kazandırmaya yardımcı.
  • Kolajen ekstresi sarkan cildi sıkılaştırmak için kullanılırken, adenozin ince çizgi oluşumunun azalmasında etkili.
  • Yapay renklendirme, koku ya da paraben içermiyor.

* Daha hesaplısı da var!

Mizon daha düşük bütçeyle hareket edenleri de unutmamış ve kremin çantada kolay taşınan pratik tüp versiyonunu da üretmiş. Mizon Besleyici & Sıkılaştırıcı Kolajen Tüp Krem oldukça avantajlı!

Ampul, tonik ve emülsiyonlar

Mizon Kolajen Tonik

  • Günlük kullanıma uygun bu tonik, ince çizgiler ve kırışıklıkları azaltarak cildin daha pürüzsüz ve parlak hale gelmesine yardımcı oluyor.
  • Copper tripeptid-1 ve kakao özü, cilt elastikiyetine sinerji etkisi veriyor. KFDA onaylı adenozin ise cilt sıkılaştırıcı ve kırışıklık bakımı etkisini güçlendiriyor.
  • Yapay renklendirme, koku ya da paraben içermiyor.

Mizon Collagen 100 - Kolajen Sıkılaştırıcı Bakım Ampulü

  • Yorgun ciltlerin elastikiyetini korumasına ve artırmasına yardımcı oluyor.
  • Etkisini anında gösteriyor ve uzun süre koruyor.
  • Cildin derinlemesine nemlenmesine ve dış etkenlere karşı korunmasına destek sağlıyor.
  • Temizlenmiş yüze masaj yaparak uygulayabilirsin.

Mizon Kolajen Emülsiyon

  • Formülündeki %54 oranındaki “marine” kolajen, insan cilt hücrelerine benzer moleküler yapısıyla cildin tam da ihtiyaç duyduğu şekilde doğal kolajen ihtiyacını gideriyor.
  • Cildin kendini yenilemesini ve kolajen üretimini teşvik ediyor, ciltteki yağ-nem dengesinin kurulmasına destek sağlıyor
  • Cildin beslenmesine, nem bariyerinin güçlenmesine, nem tutma gücünün artmasına ve daha sıkı hale gelmesine yardımcı oluyor.
  • Temizlenmiş cilde, tercihen tonik aşaması sonrası, uygun miktarda içeriği uygulayabilir, daha iyi absorbe olması için cilde hafif vuruşlar yapabilirsin.

Kolajen Göz kremi

Mizon Sıkılaştırıcı Kolajen Göz Kremi

  • Özellikle hassas ve zayıf düşmüş göz çevresi için ideal.
  • Göz çevresindeki kırışıklık ve ince çizgiler için cilde destek sağlıyor.
  • Cildin elastikiyetini korumasına yardımcı oluyor, cildin nemlenmesinde ve yatışmasında etkili.
  • Benzofenon, etanol, paraben, yapay koku ve renklendiriciler içermiyor.

* Daha hesaplısı da var!

İşte bu süper etkili göz kreminin uygun fiyatlı, çantada kolay taşınan pratik tüp versiyonu: Mizon Sıkılaştırıcı Kolajen Göz Kremi (tüp


Seninle en çok tercih edilen kolajen ürünlerini paylaştık. Çok daha sıkı bir cilt için harekete geçmeye hazır mısın?

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın