İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Hyalüronik Asit Nedir? Cilde Etkileri Nelerdir?

Justin Beauty Ekibi 31 Jul 2024 0 yorum

Son zamanlarda güzellik dünyasında popülerleşen Hyalüronik asit, cilt, eklem ve göz kuruluğunun önlenmesinde önemli bir rol oynayan, aslında vücudun doğal olarak ürettiği bir molekül! Ağırlığının 1000 katına kadar su tutma özelliği sayesinde cildin nemini korumasına ve esnekliğinin artırmasında akla ilk gelen doğal moleküllerden olması da kaçınılmaz. Bu özelliği sayesinde kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü de azaltmasıyla gönüllere taht kurmuş bir isim! Hatırlar mısın bilmiyoruz ama bir dönem hepimiz saçımıza bile Hyalüronik asit sürdük! 

Gel gelelim ki, Hyalüronik asit büyük bir molekül. Cildinin minik porlarından geçmesi epey zor olabilir, dolayısıyla her kullandığın Hyalüronik asitli ürün mucizeler yaratacak gibi bir durum yok. Ürün alırken bazı püf noktalarına dikkat edersen Hyalüronik asitten maksimum verimi alabilirsin. Haydi gel, Hyalüronik asidi ve onun hakkında tüm bilmen gerekenleri derlediğimiz bu yazımıza başlayalım!  

Hyalüronik Asit ile Cilt Tipine Göre Nasıl Bakım Yapılır? 

Hyalüronik asit öyle bir bileşen ki tüm cilt tiplerini mutlu edebilir, birçok formdaki üründe bulunabilir! Krem nemlendiricilerden jel nemlendiricilere, serumlardan esanslara birçok ürün formunda Hyalüronik asidin bulunabildiğine dikkat ettin mi? 

Kuru Ciltlerde Hyalüronik Asit Kullanımı 

Kuru ciltlerde Hyalüronik asit içeren ürünler, cilt kuruluğunu gidermek için idealdir. Bu ürünleri cilt bakım rutinine ekleyerek sabah ve akşam kullanılabilirsin. Cildi derinlemesine nemlendirir ve su tutma özelliği sayesinde uzun süre nemli kalmasını sağlar. 

Yağlı Ciltlerde Hyalüronik Asit Kullanımı 

Yağlı ciltlerde, su bazlı ve hafif Hyalüronik asit içeren serumlar tercih edilmeli. Bu ürünler, cildinin yağ dengesini bozmadan nem sağlar ve gözenekleri tıkamadan cildini besler!  

Hassas Ciltlerde Hyalüronik Asit Kullanımı 

Eğer hassas bir cilde sahipsen, hipoalerjenik ve parfümsüz Hyalüronik asit ürünleri kullanmalısın. Bu ürünler, cildini tahriş etmeden nemlendirir ve yatıştırır. Tahriş edici özelliği bulunmadığından Hyalüronik asidin sivilce, gül hastalığı (rosacea) ya da alerjik durumları tetiklemediği söyleniyor. Ama hamileler, emziren anneler ve ciltte hassasiyet veya alerjik reaksiyon geçmişi olan kişilerin kullanırken doktorlarına danışmasını öneriyoruz.  

Karma Ciltlerde Hyalüronik Asit Kullanımı 

Karma bir cilde sahipsen, hafif ve dengeli nemlendiriciler tercih etmelisin! Kullanacağın hafif ve dengeli Hyalüronik asit içerikli ürünler T bölgesindeki yağlanmayı kontrol ederken, kuru bölgelerin nemlenmesini sağlar. Su bazlı formüller, karma ciltler için ideal. 

Hyalüronik Asitin Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

  • Nemlendirici etki: Hyalüronik asidin su tutma özelliği sayesinde cildi derinlemesine nemlendirir. 
  • Kırışıklık ve ince çizgilerin görünümünü azaltır: Hyalüronik asit molekülleri cildindeki kırışıklık ve boşluklara yerleştiğinde cildini dolgunlaştırarak kırışıklıkların görünümünü azaltır. 
  • Cilt elastikiyetini artırır: Cildin esnekliğini ve sıkılığını artırarak daha genç bir görünüm sağlar. 
  • Hızlı iyileşme: Cildin onarım sürecini hızlandırır ve yara izlerinin görünümünü azaltır. 
  • Antioksidan etki: Serbest radikallere karşı koruyucu etki sağlar ve cildin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. 

Hyalüronik Asit Neden Cildimiz İçin Önemlidir? 

Hyalüronik asit, cildin doğal nem dengesini korumada ilk elini atacağın bileşen olabilir! Yaşlandıkça vücudunda doğal olarak üretilen Hyalüronik asit miktarı azalır, bu da cildin kurumasına ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Hyalüronik asit içeren ürünler, bu kaybı telafi ederek cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlar.  

Hyalüronik Asit Nasıl Kırışıklık Azaltıcı Olarak Kullanılır? 

Hyalüronik asit, kırışıklık azaltıcı olarak serum, krem ve Hyalüronik asit enjeksiyonu şeklinde kullanılabilir. Serum ve kremler, cildin nem dengesini koruyarak ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Hyalüronik asit enjeksiyonu ise, cilt altına enjekte edilerek derin kırışıklıkları doldurur ve cildi dolgunlaştırır. 

Hyalüronik Asit Etkileri Ne Zaman Görülür? 

Hyalüronik asit içeren cilt bakım ürünlerinin etkileri, düzenli kullanım ile genellikle 1-2 hafta içinde görülmeye başlar. Yani, kısa süre içinde seni memnun etmeye başlayacağına emin olabilirsin! Hyalüronik asit enjeksiyonlarının etkisi ise hemen gözlemlenebilir ve birkaç ay boyunca devam eder. 

Hyalüronik Asit İçeren Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir? 

İşte geldik Hyalüronik asit içeren ürünleri seçmeye! Burada sana büyük bir ipucumuz var. Daha önce de söylediğimiz gibi, Hyalüronik asit büyük bir molekül. Cildinin de farklı büyüklüklerde gözenekleri olan farklı katmanları var. Eğer ki her katmanda nem istiyorsan, farklı moleküler büyüklüklerde Hyalüronik asit içeren ürünler seçmelisin! Böylece küçük moleküller cildinin en derin katmanlarına bile nüfuz ederken büyük moleküller cildinin dışında koruyucu bir nem tabakası oluşturabilir! Aslında tam da bu sebeple “8 tip Hyalüronik asit içerir.” gibi ifadeler görüyorsun. 8 tip Hyalüronik asit demişken… Village 11 Factory Hydro Boost Serisi ile tanışmadıysan her bir ürünün içerdiği 8 tip Hyalüronik asit ve papatya özü gibi harika nemlendirici ve yatıştırıcı içerikler ile cildine eksiksiz ve hak ettiği bakımı yapmanın tam vakti. 

Village 11 Factory Hydro Boost Set ile serum, göz kremi ve jel kremini kullanarak cilt bakım rutinine pratik bir başlangıç yapabilirsin!

Hyalüronik asit içeren cilt bakım ürünleri, cilt bakım rutininde şu şekilde sıralanabilir: Temizleyiciler, tonik, esans, serum, nemlendirici ve güneş koruyucu. Hyalüronik asit ürünlerini kullanmadan önce, cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun olanları seçmeye özen göstermelisin. 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün