İçeriğe atla

Cildin İçin En İyi Nemlendirici Hangisi?

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum

Kuru ciltler için nemlendirici nasıl seçilir? Yağlı ciltler için nemlendirici tipi ne olmalı? Nemlendirici krem, jel, losyon, emülsiyon, maske ve uyku maskesi arasındaki fark ne? Ne zaman, hangisini tercih edeceğiz?

Kore cilt bakım rutini adım adım ilerlemekten zevk alacağımız bir rutin! Elbette her adım oldukça önemli ancak bir tanesi var ki, her rutinde mutlaka yer almalı! Hangisi mi? Elbette nemlendiriciler! Rutinimizi tamamlayan ve cildimizin yapısını koruyan en önemli aşamalardan biri nemlendirme.

Birçok "star" içerikle formüle edilen harika Kore nemlendiricileri bulmak mümkün ama cildin için en iyi nemlendirici, cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun ve sana özel olandır. Bu yüzden seçtiğimiz nemlendiricinin nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilmemiz çok önemli! Başarılı ve popüler bir nemlendirici cildine uygun olmayabilir ya da gözüne çarpmamış bir ürün tipi tam da aradığın nemlendirmeyi mükemmel şekilde sağlayabilir. Gelin, nemlendirici formları nelerdir birlikte bakalım.

Emülsiyonlar

Emülsiyonlar, yağ ve su formundaki maddeleri bir arada tutarlar. Bunu birbiri içerisinde çözünmek olarak değil de, birbirine tutunmak olarak düşünebiliriz! K-beauty’e göre ideal bir emülsiyon içerisinde küçük yağ damlacıkları, temelinde ise su bulunduran bir yapıya sahip olmalıdır. Bu anlayışla üretilen emülsiyon formundaki nemlendiriciler genelde yağlı ve karma cilt tipleri için idealdir! Oldukça hafif formüllü emülsiyonlar cildi yormaz, ağır bir kremin aksine gözenekleri tıkama riski yoktur. Ayrıca yaz ayları gibi bunaltıcı dönemlerde daha hafif yapılı ürün tercih etmek isteyenler için de emülsiyon nemlendiriciler daha çekici bir seçenek.

Kore'nin en iyi emülsiyon ürünlerine göz at!

Losyonlar

Losyon denince aklımıza ilk olarak vücut losyonları geliyor. Oysa yüz losyonları da nemlendirme için harika bir seçenek! Losyonları, kremlerle emülsiyonlar arasında bir geçiş formu olarak düşünebiliriz. Yani emülsiyonlara göre daha yağlı olabilirken kremden daha az yağ içerirler. Bu nedenle onları da hafif formüllü nemlendiriciler sınıfına koyabiliriz. Nemlendirici losyonlar bütün cilt tipleri için önerilse de, yağlanmaya eğilimli ciltler ve hafif formüllü ürün arayanlar için emülsiyon tipi nemlendiriciler özellikle düşünülmesi gereken bir seçenek!

Kore'nin en iyi nemlendirici losyonlarına göz at!

Kremler

Kremlerde yağ oranı diğer ürün tiplerine göre daha fazla. Bu özellikleri sayesinde çok güçlü yumuşatıcı, besleyici ve koruyucu etkilere sahipler. Kremlerin daha yoğun yapısı gereği cildimiz tarafından emilmesi için cilt üzerinde hiç krem kalmayana kadar parmaklarımız ya da avuç içleri ile cildimize yardımcı olmalıyız. Bu formdaki nemlendiriciler genelde, nemin cilt içerisinde tutulmasını sağlayan içerikleri barındırırlar. Ayrıca güçlü yapıları ciltte harika bir kalkan görevi görür. Bu özellikleri sebebiyle kremler, kuru ve yıpranmış ciltler için biçilmiş kaftan! Ayrıca anti-aging etki arayanlar ve özel bakım isteyenler için de ilk akla gelen nemlendirici formu krem olmalı. Kremlerin yoğunluğu ve nemlendirmenin yanında sağladığı diğer güçlü etkileri de çok fazla çeşitlilik gösterir. En popüler nemlendirici formu olan kremlerle cildin nem ihtiyacının yanında birçok bakım ihtiyacına da çözüm bulabilirsin.

Kore'nin en iyi nemlendirici kremlerine göz at!

Jel Kremler

Jel nemlendiriciler, kremlerle karşılaştırıldığında daha yüksek su oranına sahipler. Hafif yapıları sayesinde cildimizde -kremlere göre- çok daha çabuk emilirler. Uyguladığımız alana ince bir tabaka şeklinde yayıldığından emin olmamız yeterlidir. Yüksek orandaki su içeriği sebebiyle sivilcelere eğilimli, yağlı ciltler için birebirler!

Cildimizi nemlendirmenin ötesinde cildimizin nem miktarını da korumalı ve cildin zamanla su kaybetmesini önlemeliyiz. Bazı nemlendirici ürünler su tutucu ajanlara sahiptir ancak hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz. Gün içinde cildimizde nem kaybı/kuruluk hissettiğimizde cildimizi desteklememiz gerekir. Eğer nemlendiricinin etkisinin gün içinde kaybolduğunu hissediyorsan, cilt kuruluğu şikayetinin arttığı bir dönemdeysen ya da çevresel faktörler (yaz ayları, klima vs) gün içinde cilt kuruluğunu tetikliyorsa; cildine sağladığın nem desteğini gün içinde tazelemeni öneririz. Jel nemlendiriciler genellikle gün içinde ihtiyaç duydukça tekrar uygulama yapmaya uygundur. Bu nedenle oldukça pratik nemlendiricilerdir. Çalışma masanın köşesinde ya da çantanda bulundurabileceğin jel kremler gün içinde aradığın desteği sağlarken ciltte ağır bir doku bırakmadan hızla absorbe olur. Jel kremlere alternatif, gün içinde sıkça uygulanabilecek bir diğer pratik çözüm olarak "sprey nemlendiriciler" de düşünülebilir. Bazı jel nemlendiricileri buzdolabında saklamak ferahlatıcı etkilerini de artırır.

Kore'nin en iyi nemlendirici jellerine göz at!

Yüz Yağları

Cildi ölü derilerden arındırmak için uyguladığımız peeling gibi işlemlerden sonra kuruyan cilt için yüz yağları kullanmalıyız. Eğer cildimiz normalde kuruysa ya da cildimizde pul pul dökülmeler oluyorsa düzenli olarak kullandığımız nemlendirici bir losyonla beraber kullanmak daha iyi sonuçlar getirecektir. Her ne kadar peeling gibi işlemler zaten cildi kurutsa da yağlı olduğu bilinen cilt tipleri için önerilen bir form değildir. Yağ bazlı temizleyiciler ile yüz yağları karıştırılmamalıdır, yağlı cilt temizliğinde yağ bazlı temizleyiciler en iyi sonuçları verirken, yüz yağları yağlı ciltleri nemlendirmek için önerilmemektedir. Özellikle kuruluk çeken ve beslenme ihtiyacı olan ciltlerde ise harikalar yaratabilirler. Yüz yağlarına alternatif olarak cilt kuruluğunu ve nem kaybını önlemeye yönelik tasarlanmış bazı serum & ampuller de tercih edilebilir.

Kore'nin en iyi nemlendirici yüz yağları, serum & ampullerine göz at!

Uyku Maskeleri (Sleeping Packs) & Maskeler

Bazı yerlerde maske olarak geçse de “sleeping packs” yani uyku maskeleri aslında yatmadan önce yüzümüze sürüp sabah yıkayacağımız türden nemlendiriciler. Gece boyunca cildimizin neme doymasını sağlamaları gece kremlerinden en büyük farkları. Gece cildin kendini onarmaya ayırdığı zaman dilimi olduğundan gece bakım ürünleri kullanmak cildin onarım gücünü katlayarak ciltte muazzam değişimler yaratabilir. Sleeping packs haftada bir ya da iki kere uygulanabilir. Kullandığımız ürünün içeriğine bağlı olarak cilde ışıltı katabilir, cildin daha sıkı olmasına yardımcı olabilirler.

Bunun dışında sürülebilir ya da kağıt formunda maskelerle de cildi nemlendirmek mümkün. Kore cilt bakım rutininin en eğlenceli parçası olan maskelerde sonsuz sayıda seçeneğin olduğunu hatırlatmalıyız. Cildinin ihtiyaç duyabileceği hemen her konuda destekleyici bir maske bulman mümkün. Nemlendirme desteği için tasarlanmış maskelerin de bu seçenekler arasında olduğunu unutma... Haftada 1-2 kez nemlendirici bir maske uygulamak cildinin aradığı nemlendirici desteği sağlamak için oldukça etkili olabilir. Özel bir bakım gerektiğinde, tatil-iş seyahati gibi çok fazla bakım ürününü yanında bulunduramayacağın zamanlarda ya da kendine değer verdiğini hissettiğin meditatif bir 15-20 dakikaya ihtiyaç duyduğunda kağıt maskeler yanında!

Kore'nin en iyi nemlendirici maskelerine göz at!

Cildi nemlendirmek bir cilt bakım rutininin olmazsa olmazı! Hangi nemlendirici formunun sana uygun olduğuna karar verdikten sonra cilt bakım rutininde doğru sırayla uygulamalısın. Bununla birlikte birçok cilt bakım ürünü doğrudan nemlendirici olarak tasarlanmasa da cildin nemlenmesine destek verecek özelliklere sahip olabilir. Eğer cildini nemlendirme konusunda rutininde eksik olan bir şeyler olduğunu düşünüyorsan, nemlendiricini değiştirmenin yanında, cilt bakım rutinindeki diğer basamaklarda (temizleyici, tonik, güneş kremi vs.) da cildi nemlendirici özelliği olan ürünleri seçmeni tavsiye ederiz.

Nemlendiriciler genellikle cilt bakımında son basamakta kullanılır. Nemlendirici kremlerin, önceden uyguladığın diğer bakım ürünlerinin cildinden buharlaşmasını engellemek ve cilde sağladıkları yararları cildinde "kitlemek" gibi bir fonksiyonu da vardır.

Doğru bir cilt bakım rutininde hangi basamak hangi sırayla takip edilir öğrenmek istersen "K-Beauty 101" rehberimize göz atabilirsin.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın