İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Cildini Koru ve Zamanı Yavaşlat: Güneşin Cilt Sağlığı ve Yaşlanma Süreci Üzerindeki Etkileri

Justin Beauty Ekibi 24 Apr 2024 0 yorum

Eğer cildine güneş kremi sürmek, beyazlık bırakması ve yağlı hissiyat seni rahatsız ediyorsa ya da "neden her gün güneş kremi kullanayım ki?" diye düşünüyorsan, bu blog yazımızda sunacağımız bilgiler sana yeni bir bakış açısı kazandırabilir. 

Güneş kremi kullanmanın cilde olan olumlu etkileri zamanla belirginleşir. Hemen fark edilmeyebilir, fakat 10 yıl sonra aynaya baktığında, her gün güneş kremi kullandığın için cildinin daha genç kaldığını görmenin seni mutlu edeceğine söz veriyoruz! Peki güneş kremlerinin etkili olması ve cildimizi koruması için nelere dikkat etmeliyiz? Güneş kremleri cildimizi nasıl korur? 

Güneşin Cilt Sağlığı ve Yaşlanma Süreci Üzerindeki Etkileri 

Güneşin cilt sağlığı ve yaşlanma süreci üzerindeki etkileri oldukça önemlidir. Güneş ışınları, cildinize zarar verebilecek UV ışınları içerir. Bu ışınlar, ciltteki kolajen ve elastin liflerinin parçalanmasına neden olarak kırışıklıkların ve sarkmaların oluşmasına yol açabilir. Ayrıca, güneşin zararlı etkileri cilt kanseri riskini artırabilir. Güneşe maruz kalmak aynı zamanda ciltte lekelenmeye ve cilt tonunun düzensizleşmesine de neden olabilir. 

Güneş Kremi Cildi Nasıl Korur? 

Güneş kremleri, cildin üzerine ince bir tabaka oluşturarak güneş ışınlarının cilde nüfuz etmesini engeller. Ayrıca, güneş kremi, cildin UV ışınlarına karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bu sayede cilt, güneşin zararlı etkilerine karşı daha iyi korunur ve yaşlanma süreci yavaşlar. 

Güneş kremi kullanmanın bir diğer faydası da cildin nem dengesini korumasıdır. Güneşin etkisiyle cilt kuruyabilir ve nemini kaybedebilir. Güneş kremi, cildin nemini koruyarak cildin daha sağlıklı ve nemli kalmasını sağlar. 

Güneş kremleri, genellikle üç farklı türde gelir: hibrit, fiziksel ve kimyasal. Peki bunlar ne anlama geliyor? Hibrit kremler, hem fiziksel hem de kimyasal filtreler içerir ve geniş bir spektrumda UV ışınlarını engellemek için çalışır. Fiziksel kremler, cilt yüzeyinde yansıyarak veya dağılarak güneş ışınlarını bloke eder. Kimyasal kremler ise cildin üst tabakasına nüfuz ederek UV ışınlarını emer ve cildi korur. Hangisini tercih etmek istediğin tamamen sana bağlı. Spora veya denize gideceksen suya daha dayanıklı olduğu için kimyasal filtre kullanabilirsin veya hassas cildin varsa fiziksel filtre deneyebilirsin.  

Sayılar Ne Anlama Geliyor? 

Peki güneş kremlerinin üzerinde gördüğümüz “SPF30”, “SPF50” gibi değerler ne anlama geliyor? 

Güneş kremlerindeki etken maddeler ya UV ışınlarını yansıtarak ya da absorbe ederek cildi korur, güneş kaynaklı hasarı önler. Fiziksel veya mineral güneş kremleri UV ışınlarını yansıtarak çalışırken, kimyasal güneş kremleri onları absorbe eder. Filtrelenen UV ışınlarının miktarı kullandığın SPF seviyesine bağlı olarak değişir: 

SPF15 93% UVB ışınlarını engeller. 

SPF30 96.7% UVB ışınlarını engeller.  

SPF50 98% UVB ışınlarını engeller. 

SPF100 99% UVB ışınlarını engeller. 

UVB ışınları hiçbir zaman tamamen filtrelenemez, bu nedenle SPF korumasını en az 2 saatte bir yeniden uygulaman önemlidir. Gün içinde yeniden uygulamak için stick güneş kremi kullanabilirsin. 

Güneş Kreminin Cilde Faydaları Nelerdir? 

Çoğu kişi güneş koruyucunun cildi güneşin zararlı etkilerinden koruduğunu bilir. Yaz aylarında veya uzun süre dışarıda kalındığında sıklıkla güneş kremi kullanırız (hatta 2 saatte bir yenilediğini umuyoruz!). Peki ya yılın geri kalanı? Veya bütün gününü evde geçirdiğin günler? Gerçekten her gün güneş koruyucu kullanmalı mıyım diye merak ediyor olabilirsin. Kısa cevap evet. İşte nedenleri: 

Cilt Yanmasını Önler 

Bronz bir tenin sana ne kadar yakıştığını biliyoruz ama cildini koruman gerektiği gerçeğini de unutmamalısın. UVB seviyeleri gün içinde ve mevsimlerde değişiklik gösterir; öğlenleri ve ilkbahar ile sonbaharda en güçlüyken, yılın herhangi bir zamanında cildine zarar verebilir. Bu yüzden, güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirmek, bronzluğunu korurken cildini de sağlıklı tutmanın önemli bir parçasıdır. Ayrıca, dikkat et, bu sinsi UVB ışınları bulutların arasından sızar, bu yüzden bulutlu bir günde bile güneş kremi kullanmayı ihmal etme! 

Cilt Lekelerinin Oluşumunu Engeller 

Yaz güneşinden sonra burnunun ve yanaklarının üstünde küçük çiller oluşması kulağına hoş geliyor değil mi? Ancak unutma ki güneşe fazla maruz kalmak, bu çillerin yanında istenmeyen cilt lekeleri gibi sonuçlara da yol açabilir. Bu yüzden güneşin keyfini çıkarırken güneş kremi kullanmayı ihmal etmemek önemli.  

Cildin Esnekliğini Korur 

Güneş kremi, cildin esnekliğini korumada da önemli bir rol oynar. Güneşin zararlı etkileri, cildin kolajen ve elastin liflerini parçaladığını söylemiş miydik? Evet! Ama tekrar etmekte fayda var çünkü yaşlanma belirtilerinin oluşmasında en önemli faktörlerden biri güneştir. Bu da cildin sarkmasına ve kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Güneş kremi kullanarak cildini UV ışınlarına karşı koruyabilir ve cildin esnekliğini koruyabilirsin. 

Güneş Kremi Nasıl Uygulanır? 

Güneş kremi etkilidir, ancak doğru şekilde uygulandığında işe yarar. 

  • UVA ve UVB ışınlarından koruyan (geniş spektrumlu) bir güneş kremi kullanabilirsin. 
  • Evden çıkmadan 30 dakika önce sür ki güneş kremini cildin iyice absorbe etsin. 
  • 2 parmak kuralını unutma! Yani işaret ve orta parmağına şerit halinde güneş kremi sürdüğünde, bu miktar tam koruma için yeterli olacaktır. 
  • Suya dayanıklı güneş kremi kullansan bile terledikten veya yüzdükten sonra tekrardan güneş kremi sürmelisin. 
  • 2 saatte bir güneş kremini yenilemeyi ihmal etme. 

Güneş Kremi Nasıl Temizlenir? 

Eğer makyaj yapıyorsan ve güneş kremi kullanıyorsan, en iyi temizlik yöntemi çift aşamalı temizlik olacaktır. Benzer benzeri çözer ilkesiyle ilk olarak yağ bazlı bir temizleyiciyle makyajını ve güneş kremini çöz, sonra su bazlı bir yüz yıkama jeliyle cildini temizle. 

Farklı Cilt Tipleri İçin Tavsiye Edilen Güneş Kremleri 

Herkesin cildi farklıdır, bu yüzden cilt tipine uygun doğru güneş kremi bulmak önemlidir. Piyasada birçok harika seçenek var, bu yüzden senin için en iyi güneş kremi seçmek sadece koruma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildini mutlu ve sağlıklı hissettirir.  

Yağlı Ciltler: Yağlı cilt genellikle parlak bir görünüm, tıkanmış gözenekler ve sivilceyle birlikte gelir. Bu nedenle, yağsız veya az yağlı bir güneş kremi bu cilt tipi için idealdir.  Eğer yağlı bir cilde sahipsen stick güneş kremleri tam sana göre olabilir. Stick şeklinde güneş kremleri hem kolayca cilde absorbe edilebilen yapısıyla hem de pratik dağılma özelliği ile hem cildini yağlandırmaz hem de güneş koruması sağlar. Bu sayede gün boyu cildinin parlamasını önleyebilirsin.  Village 11 Factory’nin Daily Fresh Sun Stick 50+ PA++++ güneş koruyucu stick’ini inceleyebilirsin! 

Kuru Ciltler: Eğer kuru bir cilde sahipsen Village 11 Factory’nin Daily Mild Sun Fluid 50+ PA++++ veya Benton Air Fit UV Defense Sun Cream SPF50+/PA++++ 50ml  güneş kremine göz atabilirsin! 

Cilt tipine uygun bir güneş kremi bulmakta zorlanıyor veya Kore kozmetiği ürünlerine yeni başlıyor olabilirsin! Eğer cildine en uygun güneş kremini arıyorsan sitemizde bulunan güneş kremlerinin küçük boyutlarını deneyip Kore kozmetiğinin yenilikçi ve etkili formülleriyle tanışarak, cilt bakımında yeni bir deneyim yaşayabilirsin. 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün