İçeriğe atla

Genital Bölge Temizliği Hakkında Merak Edilen 10 Süper Bilgi!

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Genital bölge temizliği, vücudun bütünsel hijyeni ve sağlığın korunması adına oldukça önemli. Tatsız sorunlarla karşılaşmamak adına genital bölgenin doğru ürünlerle temizlenmesi, bakımında o bölgeye has bakım kurallarına harfiyen uyulması gerekiyor. Aksi halde yanma, kaşıntı, batma ya da kokuyla başlayan ve ciddi iç genital hastalıklara kadar varan bir süreçle karşılaşmak olası. Ama biz okuduk, araştırdık, çalıştık ve böyle olmaması için yapman gereken her şeyi bu yazıya sığdırdık! Genital bölge, bakımına dikkat edilmediği sürece kolayca tahriş olabilen, can sıkıcı rahatsızlıklarla kişiyi canından bezdirebilen hassas bir dokuya sahip. Maalesef temizliği ve bakımıyla ilgili çok fazla yanlış bilgi ve uygulama da mevcut. Özel yapısından bihaber olanlar, uygun olmayan (hatta zarar veren!) sabun ve temizleyicilerle yıkayarak dokuyu tamamen bozuyor, pek çok sağlık sorununun ortaya çıkmasına neden oluyor. İşte bu ve benzeri sıkıntılardan uzak durmak için dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar var. Bir de kullanman gereken doğru temizleme ürünleri var ki, asıl farkı onlar yaratıyor. Genital bölgeyi hem temiz tutmak hem de yapısını bozmadan korumak için neler yapmalısın? Nasıl bir ürün kullanmalı, ürünü nasıl uygulamalısın? Hepsini senin için yazdık. İşte genital bölge temizliği hakkında altın değerinde bilgiler:

İçerisi değil dışarısı

Genital bölge denince tam olarak nereyi anlıyorsun? Genital bölge çoğu kişinin yanlış bildiği üzere vajinanın iç kısmını kapsamıyor, bahsettiğimiz yer dış genital bölge. Bu nedenle kullanacağın ürünlerin sadece dış kısma uygun olduğunu ve asla vajinanın iç kısmında kullanılmaması gerektiğini iyi bilmelisin. Vajina içini sabunla ya da uygun olmayan ürünlerle yıkamak vajina pH’ının yükselmesine ve enfeksiyonlara neden oluyor. Bu nedenle sen sen ol vajina içinde asla herhangi bir temizlik ürününü kullanma!

İç çamaşırı sorunsalı

Genital bölge temizliğinin belki de ilk adımı kaliteli bir iç çamaşırı giymek. Cilt dokusunu terleten ve cildin nefes almasına izin vermeyen sentetik çamaşırlar maalesef en yanlış seçim. Genital bölgenin kuru ve nefes alır şekilde kalması için mutlaka pamuklu bir iç çamaşırı giymelisin. Bu noktada kuruluğun ne kadar önemli olduğunu sanırım fark ettin. Genital bölgen ne kadar kuru, mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar o kadar uzak! Bu nedenle havuz ve deniz sonrası mayonu hemen değiştirmeyi de sakın unutma!

Tuvalet sonrası doğru temizlik

Tuvalet sonrasında dış genital bölgeyi suyla önden arkaya doğru temizlemek oldukça önemli. Bir diğer önemli nokta ise yıkama sonrası iyice kurulama yapmak. Dış genital bölgenin asla nemli kalmaması gerekiyor. Bunun için en ideali kokusuz, yumuşak ve renksiz tuvalet kağıtları.

Doğru tampon ve ped kullanımı

Genital bölge temizliğinde âdet dönemi de oldukça kritik bir zaman dilimi. Bu dönemde hijyen adına kullanılan tampon ve pedlerin sık sık değiştirilmesi gerekiyor. Kokusuz, sentetik olmayan ve irritan içermeyen ürünlerden seçmek de oldukça önemli. Bu şekilde koku ya da enfeksiyon oluşumunun önüne geçmek oldukça kolay.

Sabuna hayır!

Genital bölge temizliğinde en sık yapılan yanlışlardan biri sabun kullanımı. Asit pH’a sahip genital bölgenin alkali pH’a sahip sabunlarla yıkanması asla önerilmiyor. Alkali pH, genital bölgenin florasını bozarak mantar enfeksiyonlarına neden oluyor. Bu nedenle genital bölgeyi saf su ya da pH derecesi uygun bir temizleyiciyle yıkamak gerekiyor.

Amaç güzel koku değil

Genital bölge temizliğinde amaç asla o bölgenin güzel kokmasını sağlamak değil. Bu nedenle genital bölgenin kendine has florasına zarar verecek parfüm, pudra, deodorant, sprey ya da losyonlardan uzak durmak gerekiyor. Islak mendil ya da hijyenik mendillerin kullanımı da oldukça sakıncalı. Bu durumda aslında tek yapılması gereken iç çamaşırı günlük olarak değiştirmek.

Tüylere düzenli bakım

Genital bölge temizliğinde tüylerin çok uzamadan alınması da önemli bir püf noktası. Bu şekilde hem enfeksiyonlara karşı koruma sağlanabiliyor hem de terlemeye bağlı kötü koku oluşumunun önüne geçiliyor. Bu amaçla lazer epilasyon, ağda ya da jilet gibi tıraş yöntemleriyle düzenli aralıklarla tüyleri almakta fayda var.

Prezervatif kullanımı

Genital bölge bakımında prezervatif kullanımı da oldukça önemli. Prezervatif kullanarak cinsel ilişki sonrasında genital bölgede oluşabilecek bakteri kolonizasyonlarından ve enfeksiyonlardan korunmak kolaylaşıyor.

Cinsel ilişki sonrası temizlik

Dört dörtlük bir genital bölge temizliği için cinsel ilişki sonrası bakıma dikkat etmeyi de unutmamalısın. Cinsel ilişki sonrasında vücut salgıları genital bölgede bakterilerin üreyebileceği tekinsiz bir ortam oluşturabiliyor. Bu nedenle her cinsel ilişki sonrası genital bölgeyi bol suyla ya da uygun genital bölge temizleyicileri ile yıkamak oldukça önemli.

Doğru genital bölge temizleyicisi ile etkili temizlik

Genital bölge temizliğinde sadece suyun yeterli gelmediğini düşünüyorsan, sana içerisinde besleyici vitamin ve mineraller bulunan, doğal içerikli ve pH derecesi uygun temizleyicileri tavsiye edebiliriz. Asit pH’lı bu tür temizleyicilerin özellikle cinsel ilişkilerden sonra ve âdet sonrası dönemlerdeki kullanımı çok çok faydalı.

Bizim önerimiz:

Hafif ve doğal bir temizleyici arıyorsan, sana Aromatica Doğal Kadın Genital Bölge Temizleyici ürününü gönül rahatlığıyla önerebiliriz. Genital bölgeyi temizlemek ve korumak amacıyla geliştirilen bu özel ürün, hafif pH dengeli yapısı ve cruelty free formülüyle öne çıkıyor. Genital bölgeyi tahriş etmeden nazikçe temizlerken cildin yenilenmesine de yardımcı oluyor.

Aromatica Pure & Soft Feminine Wash:

  • Doğal ve organik
  • Hipoalerjenik
  • Kokusuz
  • Asidik pH içeriği
  • Organik intimpük
  • Aynısefa ve karahindiba bitki özleriyle yatıştırıcı etki

Genital bölge nasıl temizlenir?

  1. Aromatica genital bölge temizleyicisini eline 2 – 3 kez pompala.
  1. püğü dış vajinal bölgene uygula.
  1. Nazikçe temizledikten sonra ılık suyla iyice durula.
Genital bölgenin temizliği ve enfeksiyonlardan korunması için bu 10 maddeyi sakın hayatından çıkarma!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın