İçeriğe atla
Flaş İndirimler Her gün 12 farklı Kore ürünü, 12 farklı indirim!
Yeni üyelere HOSGELDIN15 kodu ile %15 İndirim

Çift Aşamalı Cilt Temizliği (Double Cleanse) Nedir?

Justin Beauty Ekibi 25 Jul 2024 0 yorum

Çift aşamalı cilt temizliği, cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamak için iki farklı temizleme ürünü kullanılarak yapılan bir cilt bakım yöntemi! İlk aşamada yağ bazlı bir temizleyici kullanılırken, ikinci aşamada su bazlı bir temizleyici tercih edilir. Bu yöntem, makyaj, kir ve fazla yağı etkili bir şekilde temizlemeye yardımcı olur.  

Yağ bazlı temizleyici denince korkulanın aksine ister karma, ister yağlı, ister kuru bir cilt tipine sahip ol, bu yöntem herkes için uygun!  

Çift Aşamalı Temizlik Neden Önemlidir? 

Çift aşamalı temizlik, cildin sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olur. İlk aşamada yağ bazlı temizleyici, makyajı ve gün boyu biriken yağı çözerek cilt yüzeyini arındırır. İkinci aşamada su bazlı temizleyici, ciltte kalan yağ bazlı temizleyici, kir ve teri temizler. Bu iki aşamalı süreç, cilt gözeneklerini tıkayan kirlerin tamamen temizlenmesini ve cildin nefes almasını sağlar. Derin bir oh çekebiliriz!  

Yeni güzellik trendlerinden olan Fiddy metotunu duymuşsundur. Kore güzellik rutinlerinden ilham alan bu yöntem, gözenekleri ve siyah noktaları derinlemesine arındırır. Tam olarak klasik bir çift aşamalı temizliğe benzemese de, Fiddy için de bir yağ bazlı ve bir su bazlı temizleyiciye ihtiyacın var. İlk adımda salisilik asit içeren su bazlı bir temizleyici ile cildi nazikçe temizledikten sonra, bir kil maskesiyle derinlemesine arındırma sağlayabilirsin. Ardından yağ bazlı temizleyici kullanarak kil maskesi ile arınan cildin en alt kısımlarında kalan kir kalıntılarının da tamamen yok olmasını sağlayabilirsin. Bu yöntemle cildi hem yüzeyde hem de derinlerde temizleyerek, sağlıklı ve ışıldayan bir görünüm elde etmen mümkün. Haftada 1 kez bu metottan yararlanmak ise ideal uygulama sıklığı! 

Çift Aşamalı Temizlik Nasıl Yapılır? 

İlk Aşama - Yağ Bazlı Temizleyici: Cildine uygun bir yağ bazlı temizleyici seç. Ürünü kuru cildine uygula ve dairesel hareketlerle masaj yaparak tüm yüzüne yay. Evet, göz makyajını da bu tip bir ürünle çıkarabilirsin! Daha sonra ılık suyla durula veya ıslak bir bezle sil. 

İkinci Aşama - Su Bazlı Temizleyici: Yağ bazlı temizleyici ile temizlenen cildine su bazlı temizleyiciyi uygula. Köpürterek tüm yüzünüze masaj yap ve ardından bol su ile durula. 

Çift Aşamalı Temizlik Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? 

heimish all clean balm
  • Cilt Tipine Uygun Ürünler Seçin: Her cilt tipi farklı, bu nedenle cildine uygun ürünler kullanmaya özen göster. 
  • Nazik Hareketler Kullanın: Temizleme işlemi sırasında cildini tahriş etmemek için nazik hareketlerle masaj yap. 
  • Ürünleri İyice Durulayın: Temizleyici ürünlerin cildinde kalmaması için iyice durula. 
  • Cildinizi Nemlendirin: Temizlik sonrası cildini nemlendirmek için uygun bir nemlendirici kullan. 
  • Aşırı Yıkamadan Kaçının: Temiz hissetmek kadar güzeli yok, ama cildine gereken doğal yağı söküp götürecek kadar sık temizleme hatasına düşersen cilt bariyerin sana bir miktar kırılabilir. 

Çift Aşamalı Temizlik Hangi Cilt Tiplerine Uygundur? 

Çift aşamalı temizlik, tüm cilt tipleri için uygun. Yağlı cildindeki fazla yağı ve makyaj kalıntılarını temizlerken, kuru ve hassas cildinde ise nazik temizleyiciler kullanarak cildini rahatlatır. Karma cildin için de bu yöntem ideal, çünkü cilt yüzeyindeki yağ ve kiri etkili bir şekilde temizler. Sanılanın aksine yağ bazlı temizleyiciler cildini yağlandırmaz, komedon ve akneye sebep olmaz. 

Çift Aşamalı Temizlik Ne Kadar Zamanda Bir Yapılmalıdır? 

Çift aşamalı temizlik genellikle günlük olarak yapılması önerilen bir işlem. Özellikle makyaj yaptığın veya cildinin fazla yağlandığı günlerde bu yöntemi kullanarak cildini derinlemesine temizleyebilirsin. Çift aşamalı temizliğe akşam rutininde yer vermen daha uygun olabilir. 

Çift Aşamalı Temizlikte Hangi Ürünler Kullanılmalıdır? 

  • Yağ Bazlı Temizleyiciler: Heimish All Clean Balm - Doğal ve parabensiz içeriği ile cildini güvenle ferahlat! 

Çift Aşamalı Yüz Temizliğinden Sonra Ne Yapılmalıdır? 

Çift aşamalı yüz temizliği, cildini derinlemesine temizler, ancak bu işlem sonrasında cildine ekstra bakım yapmak önemlidir. İşte yapman gerekenler: 

  • Güneş Koruyucu Uygula (Gündüz): Gündüz dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu sür. Bu, cildini UV ışınlarının zararlı etkilerinden korur ve erken yaşlanmayı önler. Benton Air Fit UV Defense Sun Cream SPF50+ PA++++  

Bu adımları düzenli olarak uygularsan, cildin sağlıklı, dengeli ve parlak kalır. Çift aşamalı temizlikten sonra bu basit adımları izleyerek cildine ihtiyacı olan bakımı verebilirsin. 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty

Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, üyelere özel %15 indirim ile alışverişe başlayın! Anında hesabınıza tanımlanacak 250 puan ve Justin Beauty Club’daki birçok ayrıcalık sizi bekliyor!

*Kayıt tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. İndirim ve kampanyalı ürünlerle birleştirilemez.

İndirim Kodu: HOSGELDIN15
Detaylı bilgi için tıklayın
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürün