İçeriğe atla

6 Adımda “Glass Skin”

Shopify API 07 Mar 2024 0 yorum
Instagram’da #glasskin hashtag’i ile paylaşılan ışıl ışıl ciltleri gördükçe kıskanmamak elde değil. Peki cam gibi bir cilde sahip olmanın aslında hiç zor olmadığını söylesek? O zaman “glass skin” hakkındaki en temel sorularla başlayalım:

K-Beauty’nin son trendlerinden “glass skin” yani “cam cilt” nedir? Cam cilt nasıl elde edilir?

 “Glass skin” kısaca gözeneklerin olmadığı, ışıltılı, pürüzsüz ve eşit tonda bir cilt demek... K-Beauty’nin bütün felsefesini barındıran bir trend! Hem sağlıklı hem de ışıltılı bir cilt… Bu görünüme makyajla ve doğru aydınlatıcılarla da ulaşabilmek mümkün ama en iyisi en doğalıdır, değil mi? Bu yoğun ışıltıya ulaşmakta en etkili çözüm yine 10 Adımlı Kore Cilt Bakım Rutini ’nde. Yalnız bazı adımlar “glass skin” için çok daha önemli. Bu adımlar tonik, esans, serum ve tabii ki gece bakımı... Burada küçük bir öneride bulunalım. Eğer sivilce gibi önemli cilt sorunlarıyla uğraşıyorsan önce bu tedavileri tamamlamaya odaklan. Daha sonra “glass skin” amaçlı ürünlere yoğunlaşırsan çok daha iyi sonuç alırsın.

Şimdi, cam gibi bir cilt için cilt bakım rutininde nelere dikkat etmelisin, bir bakalım:

  1. Doğru Temizleme

Cildini en iyi şekilde temizle. Bunun için İkili Temizleme metodu en iyisi. Önce yağ bazlı sonrasında su bazlı temizleyicinizi kullan ve makyajını çıkarmayı unutma. Daha sonrasında uygulayacağın peeling ile nihai temizliğe ulaş!
  1. Nem etkisi kuvvetli olan bir tonik kullanmak

“Glass Skin”e ulaşmanın ilk adımı bolca ama BOLCA NEM. Kuru bir cildin parlamasını bekleyemeyiz… Nemlendirici sürdükten hemen sonra cildinin nasıl parladığını düşün. Hedefimiz biraz da o görüntüyü kalıcı kılmak. Tonik de cildi nemlendirirken önemli bir adım. Öncelikle alkol içermeyen bir tonik kullan. Tercihin Hyaluronik asit içeren bir tonikten yana olsun, Mizon Cicaluronic Toner gibi... Bu tonik 5 farklı boyutta Hyaluronik asit molekülü içerdiği için cildin her katmanına ulaşıyor ve nemlendiriyor. Ayrıca yine K-Beauty’nin popüler yöntemlerinden “7 Skin Method”u da deneyebilirsin. “Skin” Güney Kore’de tonik için yaygın olarak kullanılan bir isim. Adından da anlaşıldığı gibi bu metoda göre toniği cildine 7 kere uygulaman gerekiyor. Kısaca, ilkinde bir pamuk yardımıyla diğer 6’sında ise ellerinle toniği yüzüne ve boyun bölgene uyguluyorsun ve her defasında cildinin toniği absorbe etmesi için biraz bekliyorsun. Bu metodun püf noktası her cildin tonik uygulamasını 7 defa yapmak zorunda olmaması. Cildinin ihtiyacını anlayıp uygun sayıyı bulabilirsin.

  1. Esanslar, serumlar, ampuller

Cildin tedavi adımları olan esans, serum ve ampul; cilde doğal ışıltı katmak için oldukça önemli. Bu adımlarda seçeceğin ürünlerde cilt beyazlatıcı içerikli olanları tercih etmelisin. C vitamini, pirinç, niacinamide, AHA ve BHA’lar ihtiyacınız olan içerikler. Ancak dikkatli ol ve cilt ışıltısı için her içeriği bir arada kullanma. Bazı içerikler pek iyi anlaşamazlar. Cildine nazik davranmayı unutma ve şu ikililerden uzak dur:
  • C vitamini + Retinol
  • AHA/BHA + Retinol
  • Benzoyl Peroxide + Retinol
  • Benzoyl Peroxide + C Vitamini
  • Benzoyl Peroxide + BHA
  • AHA/BHA + C Vitamini
  1. Gece Bakımı

Cildin kendini yenilemede en iyi olduğu saatler akşam 11 ile sabah 4 arası. Akşam yatmadan önce kullanacağın cilt yağları, gece serumları ve gece maskeleri gündüz kullanıma göre çok daha etkili sonuçlar verecektir. Yine gece bakımında da cilde ışıltı katacak ürünler tercih et. Cilt yağı olarak Aromatica Organic Rose Hip Oil, Aromatica Organic Neroli Brightening Facial Oil, gece serumu için Mizon Night Repair Seruming Ampoule ve maske için Mizon Good Night White Sleeping Mask şahsen favorilerim arasında.

  1. Nem, nem, nem

Cilt ışıltısı için nemin ne kadar önemli olduğuna değinmiştik. “Glass skin” için doğru nemlendirici çok önemli. Eğer kuru bir cildin varsa, Cosrx Advanced Snail 92 All in One Cream gibi yoğun nem veren kremler kullanabilirsin. Hali hazırda yağlı bir cildin varsa, cildin, boğmayacak Benton Aloe Propolis Soothing Gel gibi yağ içermeyen, aloe veralı bir nemlendirici tercih et. 

  1. Sağlıklı Yaşam

Düzenli ve sağlıklı bir yaşam tarzı “glass skin” için olmazsa olmazlardan. Öncelikle cildinin sağlıklı görünmesi için bol bol su için. Hem cildinin hem vücudunun ihtiyacı olan su miktarını karşıla. Bunun için salatalık, karpuz gibi bol su içeren yiyecekler tüket. Alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmaya çalış. Uyku düzenini aksatma. Sağlıklı, cam gibi bir cilde ulaşmak emek ve zaman isteyen bir süreç. Sabırlı olmalı, bazen kalkıp tüm bu adımları uygulamak çok zor gelse de vazgeçmeyip devam etmelisin. Bu alışkanlıkları yerine getirmeye başlarsan yaklaşık 3 haftada gözle görülür sonuçlar alacaksın. Unutma, amacımız makyaj olmadan kendini rahat ve mutlu hissedeceğin bir cilde sahip olmak...

Sen de cam gibi bir cilde sahip olmak istiyorsan bu metotları uygula ve bizimle öncesi ve sonrası fotoğraflarınızı paylaş! Instagram’da bizi etiketle, #glassskinchallenge etiketi kullanarak fotoğraflarını yayınla; herkes cam gibi cildinize hayran kalsın!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Justin Beauty
Güzelliğinizi ve gerçek sizi keşfetme yolculuğunuza hoş geldiniz! Şimdi ücretsiz olarak Justin Beauty Club’a katılın, %15 indirim kuponu ve 250 puan anında hesabınıza tanımlansın. Justin Beauty Club'da birçok ayrıcalık sizi bekliyor!
Gelince Haber Ver
this is just a warning
Giriş yapın